15 ročný citlivý syn
....slaboch,mäkkýš,citlivka,sralo....tak by mnohí nazvali mojho syna. Je to úžasný mladý 15 ročný mladý muž ale nemá v sebe bojovnosť ( len v športe počas zapasu) a keď sa objaví agresor nechá sa biť,urážať. Všade riešim jeho šikanu a som dosť unavená z toho. Pre jeho nízke sebavedomie navštevujeme i psychológa. Samozrejme že o šikane sa dozvieme vždy z druhej ruky. Čo s ním? Starší syn mu dal facku aby vyskúšal jeho reakciu...nevratil ju,slzy v očiach. Ak pôjde na strednú tam si ho kolektív vychutná (((
@jankalukasova presne, aj ja si myslim, co si pisala o tych strednych skolach
jop a dost agresivity teraz dotahuju do kolektivov aj klubmi vedeni sportovci, myslim fotbalisti, hokejisti....ale aj medzi takymi chlapcami sa najdu normalni...zalezi od rodiny najma...treneri su tlaciaci....ak sa stretnu viaceri v jednej triede, okamzite je problem s agresitivou v kolektive, tlak na treningoch, pripadne hluche obdobie vo vykonnosti, k tomu ked sa este pridruzia hlupi rodicia, tak hned ma par rodin problem v skole
@papricka33 ano ano,máš pravdu,ta facka (slabá,symbolicka,len naznak) bol nepremysleny krok. Ešte donedávna sa so starším tlčkovali,bili,stále som počula krik z ich izby ako zápasia. Ako vstúpil do puberty nastal útlm. Neviem,či to z puberty,alebo ho niečo trápi. Kedysi mi vravel vela,možno vsetko. Zmenil sa veľmi veľa. Z bojovníka sa stal uzavretý chlapec. Bojím sa, že bude schytavat len údery od života a nebude vedieť zabojovať. Ale zas,puberta pominie a ktovie čo nas potom čaká. Človek sa vyvíja. Nateraz však viem,že nenechám ho napospas agresorovi,čo ho v skole sikanuje i keby som to mala cez policiu riešiť.

@gita17 preco by mali byt napadane deti zrovna taketo? ved to nie je pravda
napadane deti su skor introverti a empatici, ako ufnukanci
poznas nejakeho ufnukanca napr. u tvojich deti v skole? ja nie