icon

17-ročná dcéra sa nevhodne fotí na internet

29. apr 2023

Ahojte.
Poprosim vas o nazor, co by ste vy robili v takejto situacii a ci by ste to ako matky nechali tak. Budem co najviac strucna. Ide o to, ze dcera (17r) zacala pred nejakym casom behavat, najprv cvicila doma, potom uz zacala chodit do fitka a zmenila si stravovanie, zacalo ju bavit zdravo si varit. Bola som rada, nevidela som na tom nic zle. Avsak, po case, ako zacala cvicit, zdravo jest, sa zacali dostavovat vysledky, schudla a ma lepsiu postavu. Este chce nabrat svaly, rysovat postavu. No co sa mi uz nepaci a co ma priam sokovalo, bolo, ked som uvidela jej fotky na instagrame. Zacala sa celkom odvazne fotit. Ma tam fotky, kde ma len tielko, tangace a ukazuje zadok, ze v akej ho ma forme… Predtym sa skoro nefotila a uz vobec nie takto… Pre mna je to velmi lacne, vulgarne a nehodi sa mi to ani na dospelu zenu, nie na 17r dievca.. Je super, ze na sebe maka, ja ju podporujem, ale tieto fotky su za mna cez. Snazila som sa s nou o tom porozpravat, ale odsekla, ze je to jej vec. Coskoro je dospela, takze si moze robit v tomto smere co chce. Ja by som jej len chcela vstiepit, ze takto prezentovat svoje telo na internete ma opacny efekt, nez si mysli… Myslite, ze by som to mala este nejako riesit alebo nie? Co by ste robili vy?

margaretka
30. apr 2023

@luccija presne aj u nás a tie dievčatá majú +-12r od nej mladšie o 5r čo ich poznáme ako malé deti a ukáže mi storku mami pozri toto je mala Niki, toto mala Katka ... Samé olizivacky s frajermi ochytavacky čipky tangá ciga fľaša a akože božské veľké ženy

iva_ab
30. apr 2023

Ja by som to pred ňou “akože tolerovala” aby nezačala robiť veci poza chrbát ale určite by som sa o tom s ňou bavila. Možno nejaký dokument o škodlivosti netu pozrieť, niečo na ten štýl že čo tam raz je, aj keby vymazala, tam zostane stále. Aj o tom ak by ju napadlo možno neskôr nejake nahé foto len priateľovi posielať, sú hekeri čo si to stiahnu, viď všetky tie celebrity čo majú domáce nahé foto na nete. Nikdy nevie kým raz bude, možno známa fitneska, vezme si za muža niekoho známeho, alebo bude chcieť ísť do politiky a hneď si všetko čo kedy dala net, aj to vymazané stiahnu. Ten zadok si určite nefotí kvôli nejakému progresu vo fitnes ale kvôli likom od spolužiakov. A argument, že teraz je to normálne - potom sa budú rodičia čudovať keď ich 18-ročné budú ukazovať zadok na onlyfans a pod.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
silvike
30. apr 2023

@margaretka A od koho to tie deti maju ? Ved len od starsich, robia vsetko co vidia na mamkach, tetach, sesterniciach, susedach a pod. A tak to ide. Lebo to robia vsetky tak aj my budeme. A potom to tak vyzera a zrazu tolerujeme pomaly vsetko. Sa cudujeme ze je tolko pedofilie, ked na nete je tolko vulgarnych foto dievcatiek, ktorym to mamky tolerovali, lebo to robi kazdy, lebo sak to robi aj Emka od susedov. Jedno ide ruka v ruke s druhym. Chora doba, ziadne moralne zabrany, len nech si dieta robi co chce :/

kvietocek87
30. apr 2023

Niekedy stačilo, keď rodičia použili vetu "keď žiješ pod našou strechou,alebou kým ťa živíme"a tým bolo povedané všetko.Ziadne diskusie neboli.Urobilo sa čo rodičia povedali.Ked budete mať svoju domácnosť a budete sa živiť sami,robte si, čo chcete.Ste za seba zodpovedné alebo to bude vaša hanba.A veru mali rodičia pravdu a človek si to uvedomi, až keď si založí svoju rodinu.Ved aj my sme boli kočky v takom veku a ani cvičiť sme nemuseli, stačila aj telesná v škole a potom behom na autobus a mama naložila segedín s knedľou a boli sme radi, že sme sa najedli.Ja ľutujem aj terajších chlapcov.Niekedy v našich rokoch hlavne v lete sme si dali satocky a atd a aj chlapcom sa zapaľovali lýtka a učilo ich to aj komunikácii s nami, stavali sa takými lovcami, vytvárali páriky, prvé milovania v tých rokoch.Chlapci museli fantazirovat,ako to dievča vlastne vyzerá.A teraz???? Otvorí v pondelok FB nájde Maru a tam jej zadok vidí, otvorí v utorok Zuzu tej Zase výstrih vidí ,v stredu zase tretiu.No čo nemusí ich ani "loviť" má ich rovno v detskej izbe.A potom sa čudujeme, že nás pomaly chlapi nemajú za nič.Ked sa im takto predhadzujeme a o uchylov ani nehovorím.A potom len vidíte reportáž niekde,"no oslovil ma na FB, že budem modelka"

kvietocek87
30. apr 2023

@margaretka rodič nemusí nič prijať a ani akceptovať.Rodic je zodpovedný za dieťa.Keby to polícia riešila, že spratkovia sú dobreze nahí na sociálnych sieťach,tak by mohli obviniť rodičov.To nie je sranda.A taktiež frajerov, tí keď chcú byť trestaný za zneužitie maloletej,tak nech sa páči

margaretka
30. apr 2023

@silvike to teda v týchto prípadoch nie je že vidia na mamkach tetach .... Skutočne sú to slušne rodiny a ženy nie zrovna také čo by si denne fotili sepficka z každého pohybu

margaretka
30. apr 2023

@mamula20 áno tiež sme mali v triede jedno dievča ktoré bolo stihlucke v 7r a riešila že má tukové vankúšiky a dvojitú bradu otrasné stehná ...lebo jej mama jej to hovorila nech maka na sebe raz bude šťastná že je cieľavedomá ( tancovala a cvičila atletiku )

margaretka
30. apr 2023

@kvietocek87 bingo presne si to vystihla

erikab82
30. apr 2023

@margaretka 10-11 ročnej vezmem mobil dám zaracha a je vybavené. Tu tie deti neboli nikdy vychovávame, nikto s nimi neriešil sexualitu, úctu k vlastnému telu a hrozby internetu.dalsie vec, je v takom veku nemá čo mať sociálne siete a ja sama by som jej profil nahlásila. U mňa niečo také ako všetci pišu ,, taká je doba" neexistuje. Každý má vlastný rozum, nemáme ho skupinový.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
erikavesela
30. apr 2023

Ja len cumim...to naozaj ste tak benevolentne?...to dievca ma 17...bez ohladu na to, ze az teraz by som jej dovolila do posilovne, pred 17 urcite nie...kazdy, co i len trosku nieco o cviceni vie, tak vie preco...to dievca si predsa nemoze robit, co chce...preboha ma 17!...ja uplne chapem autorku a teda bola by som riadne tvrda pri rozhovore s nou...ako pisu vyssie...kym byvas pod mojou strechou, platia moje pravidla, a nediskutujem o tom...nech sa kludne foti, nech ukaze fotky niekomu, kto jej vie poradit, co napr.cvici zle, ale preboha nie verejne....btw.ona nechape v 17, ze ziadne sukromne fotky na net nepatria?

margaretka
30. apr 2023

@erikab82 už máš deti? V akom veku ? Ono sa to ľahko hovorí vezmem dám zaracha ...nechci vidieť ten cirkus čo vedia deti urobiť keď im rodic siahne takto rázne ... Utekajú z domu , snažia sa byť čo najmenej doma s rodičmi a dôvera je úplne v prdeli . Poznám také

margaretka
30. apr 2023

Najlepšie si dať pravidlá a dodržiavať ich dať voľnosť no nezneuzit to, neklamat a vždy keď je problém musia mať aspoň v jednom z rodičov dôveru povedať aj to zle to je len o cviku a živote ako plynie ( toto sa dosiahne len ak sú aj porušenia a nápravy ,tresty a uvedomenia si následkov ) prešli sme si tym a celkom som spokojná má rozum a vie kde si v čom hranice. Okrem iného dnes je virtuálna doba vo všetkom možnom treba ju len s nadhľadom prijať a nejak zskoponovat v živote lebo to čo bolo pred 20-30r to sa nedá porovnať a ani chcieť aby dnes tak mladí ľudia žili . Len tomu uvedomelo zaujať postoj.

erikavesela
30. apr 2023

@margaretka je to len a len o vychove, nic ine

margaretka
30. apr 2023

@erikavesela je to pravda no vychovávame každý ako najlepšie vieme to spoločnosť okolo deti neovplyvni nikto či už škola záujmy priateľstva internet, každý chce byť niečím dobry zaujímavý a primerane veku zafrajerit alebo sa popredvádzať zaujať, a šedé mysky a biflosi vždy boli na smiech a výsmech

margaretka
30. apr 2023

@erikavesela mám kamošku čo jej syn má najlepšiu výchovu ako len môže byť a mimo rodiny a domu eso diania 😄 keď mama raz zistí skončí na psychiatrii

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
erikavesela
30. apr 2023

@margaretka mam doma za 3 mesiace 17 rocneho syna a teda velmi dobre pozna nas nazor...ked dostal mobil/tablet/bezny pristup k netu, sme mu vysvetlili co a ako...pochopil.. manzel je ITckar..ukazal mu veci, co bezny clovek na nete nedokaze...nestihal ani usta otvarat...

erikavesela
30. apr 2023

@margaretka opat vychova...ja to tiez vidim na nasom susefovi, doma matke ani pohar nefovoli dat do mycky, vsetko robi sam, pochvali jej uces, oblecenie a pod....pred skolou sama p*ca, ko*ot, je*at.. len som cumela, potom ma zbadal 🤣🤣🤣

margaretka
30. apr 2023

@erikavesela aj u nás to tak podobne bolo keď dcéra mala 14- 15 a zabralo teraz je už na VŠ a myslím že nad tým obdobím voľnosti na nete sa len zasmeje

margaretka
30. apr 2023

@erikavesela presne ako kópia ako píšeš .... 😄

erikab82
30. apr 2023

@margaretka prosím ťa nedramatizuj. Deti musia vychovávame od mala a musia rodiča rešpektovať, musia ho vnímať ako autoritu. To kde sme aby sme sa vlastných detí báli.

ankare
30. apr 2023

Júj, to je dnešná doba. 😔 Všade sa deťom podsúva takýto trend. 😔 A potom dievčatá nariekaju,že len uchýli sa na ne lepia. Je fajn,že má peknú postavu,ale iné veci sú dôležité, hlavne charakter, osobnosť,.... nie tehličky na bruchu.
Verím,že dcérka sa "umúdri".

margaretka
30. apr 2023

@erikab82 nedramatzujem píšem skúsenosti , nodpisala si či máš deti a aký vek? Ono sa ľahko hovorí keď ešte nič podobné nezažil alebo nerušili na vlastných .... Múdre litánie z psych.clankov má každý naštudované a zásady výchovy od malička deťom to rôzne obdobia v zivote zaručia nejednu rodinou ...to nie je dramatizovanie to je fakt ....a veta Ja by som jej dala drrrrrrr .... By .... Zažite a píš

erikab82
30. apr 2023

@margaretka mám 9 ročnú. Všetci známi, ktorí majú staršie deti, tak deckam nainštalovali apky, kde vidia, čo deti robia.11 ročný krstný syn, má napríklad mobil povolený cez týždeň len 30 minút, v apke má nastavené, že presne v 30tej minúte sa mu vypne. Nikto z mojho okolia nedovolil dieťaťu skôr sociálne siete ako v 15-16 rokoch. Dieťa musí poznať aj slovo nie a vedieť respektovať. Keď sa matka boji 11 ročne decka, tak čo bude neskoôr? Rozhodne by som nečakala, že len tak z toho vyrastie. Toto nie je výchova, že dovoľme, lebo je to taká doba. Potom sa tu ženy čuduju, že 18 ročne baby si zakladajú only fans, lebo je to normálne, lebo všetko to robia. Ty ako rodič ukazuje s dieťatu svet a ty vstepujes hodnoty.To čo ty popisuješ, je absolútne zlyhanie vo výchove.

margaretka
30. apr 2023

@erikab82 súhlasím s tebou ale ak si problémy striktne zákazy nie sú úplne na mieste ....a ak má 30min prisup na net denne tak to si ani neviem predstaviť keď deti robia samé projekty hľadajú si informácie do školy cetujú so spolužiakmi popri tom si pomáhajú s úlohami fotia posielajú si na wp skupiny úlohy rádia si, sledujú edupage .... No neviem kto z môjho okolia má sociálne siete ( Instagram, FB a pod AZ od 15-16😄 však to sú už stredoškoláci kde žiješ

margaretka
30. apr 2023

@erikab82 som zvedavá keď tu svoju 9rocnu kvetinku zatiaľ asi jedináčik budeš držať takto na krátko ako zapadne v kolektíve ako bude v kontakte so spolužiakmi a ako bude závisieť ostatným alebo natajnasa ťa bude klamať lebo bude ju lákať svet online ako ostatných ... Btw ty tu tráviš celé doobedie v nedeľu na mk tiež by ti asi 30 min denne na pokeci s kamoškami nestačilo 😂 to len na odľahčenie pekný deň a mudrovat až keď zažijes

kvietocek87
30. apr 2023

@margaretka však tam sú dvere, stačí povedať.Boli exoti, čo ušli z domu.Do týždňa boli doma.Skola života.A teraz žijú vo svojich rodinách, dokonca robia v povolaniach,kde aj zachraňujú životy.Teraz sa rodičia boja detí,kde to speje.Deti rozmaznané,nie sú naučené nato, že dostanú odpoveď na niečo NIE.

duunlo
30. apr 2023

Napis jej instagram aby sme mohli zhodnotit jej zadocek 😅 ci ma dobry geneticky zaklad po rodicoch… Ale nie, proste taka je dnes doba a vsetko zalezi od toho kto ma ake hodnoty, aku vychovu. Proste pre nu je teraz hodnotou ukazat svoj zadok na instagrame, mozno si mysli, ze sa nema cim inym pochvalit. Dalsi level kludne moze byt aj onlyfans, tam si uz aj zarobi 🙃 Holt taka doba…