icon

9 ročná dcéra nechce nosiť podprsenku

zuzik4884
23. aug 2021

Prosím Vás viete mi poradiť ako dcéru prinútiť aby nosila podprsenku..má 9 r. a je celkom dobre yvynuta ,hanbí sa hrby sa...kúpila som jej športové podprsenky ale ona si ich ani nevyskúšala a ani nechce.Uz som skúsila všeličo a aj jej vysvetliť žeby ich mala uz nosiť.A ona nie a nie.
Ďakujem

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
1katus1
23. aug 2021

@zuzik4884 keby si jej skúsila najskôr kúpiť niečo takéto ? https://www.bonprix.sk/style/tielkova-podprsenk...

simca06022011
23. aug 2021

@zazvorka87 tak urcite jej dcera nechodi hola... tlacit 9r dieta v podprsenkach, aj sportovych (ktore stahuju a tlacia ak maju dobru velkost - a teda nie su volne- tiez) nema podla mna ziadny vyznam. A urcite nie na "hrbenie sa".
To by nam na hrbenie dali korzety zelezne a problem by sa vyriesil.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
23. aug 2021

@zazvorka87 bradavky vidiet aj chlapcom cez tricko.. od toho deti do malicka napr ucim nosit tielka.

lea299
23. aug 2021

Tažko povedať pokiaľ ju nevidíme, ale tak ak vravíš, že je vyvinutejšia, tak by bolo najlepšie ak by ich začala nosiť. A keby si ala ybrať jej aké by chcela, nepomoholo by to? Má kamošky ktoré už nosia podprsenky?

kittykat22
23. aug 2021

@jana_eyre_2 oooh ako si mi pripomenula - ja som tiez bola posledna! no a dostavala som za to taku sodu. Dlho mi trvalo sa s tym zmierit a pripadat si pekna. Chlapci dokazu byt pekne potvory. Na strednej som sa nastastie dala dohromady a dala som spoluziakovi taku odpalovacku, ze ma maly penis 😀 ze vsetkych zvysnych chalanov presli sproste reci, aby nedostali tu istu odpoved 😅

h2
23. aug 2021

@kittykat22 U nás to isté, môj syn mal len nedávno 10 rokov, vyrážky na tvári má už vyše roka. Keď som sa začiatkom tohto roka na preventívke pýtala, či je to v jeho veku normálne, Dr. povedala, že (citujem🙂 "úplne normálne". 😦

janulik2008
23. aug 2021

@zazvorka87 ty dávaš malej pod šaty ešte akoby ďalšie gaťky? Aký to má význam?

judar
23. aug 2021

@zazvorka87 preboha :D rovno si dceru nauc na nosenie burky potom bude viac oblecena nez hola

nafka0483
23. aug 2021

@janulik2008 Ja som to uz videla robit viacerych rodicov, ze nenechaju dievcatam len nohavicky, ale daju na to akoby kratucke leginy - ze ked sa deti blaznia a sukna sa nadvihne, tak nevidia spodne pradlo ale akoby kratasky, co je v pohode aby ludia videli aj keby suknu vobec nemala.

estrella5
23. aug 2021

Poriadny rozhovor s trochou humoru na odľahčenie, kúpené podprsenky jej dať do jej skrine (aby si ich mohla sama v súkromí vyskúšať, ak bude chcieť a/alebo sama od seba začať nosiť), povedať aj to, že ak by sa jej tieto nepáčili a chcela nejaké iné, tak nech kľudne povie a viac neriešiť... Aj medzi dospelými ženami sú také, ktoré podprsenky nenosia 🙂 Podľa mňa to nie je povinnosť... Niekto sa cíti komfortne s podprsenkou a niekto zas bez.
Napr. ja si z detstva pamätám, že ma mama "nútila" nosiť doma nohavičky. Ja som stále nechápala prečo aj doma ich musím pod teplákmi mať. A aj teraz v dospelosti ich doma ani na spanie nenosím 🤭 Je mi to vyslovene nepríjemné a nepohodlné. No čo 😁

judar
23. aug 2021

@estrella5 😂 si mi pripomenula jednu diskusiu tu na mk ohladom spania bez nohaviciek ako sa nejake zeny poburovali ze si nevedia predstavit spat bez nohaviciek lebo je to nehygienicke a ze telesne tekutiny unikaju zospodu 😂😂😂

janulik2008
23. aug 2021

@nafka0483 aha. Ja to chápem keď je chladnejšie ale z lete napr si to predstaviť neviem to malá bežne chodí v krátkom tričku a má gaťky len teda tričko má ako šaty 😁😁😁
@judar mám kolegyňu staršiu kt spí úplne holá či je zima a či leto 😁😁😁 ja kebyže to skúsim tak zamrznem 😁😁😁
@zazvorka87 ty sa môžeš na hlavu postaviť ak dieťa príde do puberty neraz zabudne na to že mamka ju učila byť zahalená 🙃 hoc ktovie

nafka0483
23. aug 2021

@janulik2008 Tiez si myslim, ze v lete mat nohavicky, kratasky, suknu je uz vela, ale niektori velmi dbaju na taketo veci. Ale za mna - kym su dievcatka take male ze sa pri hre nevedia ustrazit, co je pochopitelne, tak radsej dam len kratasy, alebo len leginy, lebo je jasne, ze inak sa sukna aj saty dvihaju, dieta sedi, lezie a nebude sledovat to, ci nevidno spodne pradlo. Oni to nevnimaju nijak sexualne.

kittykat22
23. aug 2021

@h2 tak to mi rozumies. Prosim ta a riesite to nejako? Ja mam teraz o tyzden este jedno stretnutie na dermatologii aby som vedela ci mam cistit plet, alebo co s tym robit. Kupila si synovi nieco na plet? Ja moc nechcem experimentovat, lebo ta plet je este jemna, tak chcem poradit od lekarky.

h2
23. aug 2021

@kittykat22 Nie, neriešili sme to nijako, okrem toho, čo som tu písala, že som to spomenula jeho detskej lekárke. Ale on to zase nemá nejaké hrozné, že by mal zapálené vyrážky, alebo tak. Len sa mu už robia uhry. Kúpila som mu pleťovú vodu a občas mu to natriem. Uvidíme, čo príde časom.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
23. aug 2021

@zazvorka87 A to jej davas namiesto nohaviciek, alebo ako dalsiu vrstvu na nohavicky?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
23. aug 2021

@zazvorka87 Aha, ja som chapala ze to su kratasy naviac, lebo si pisala ze aj strihas z legin, ze das klasicke nohavicky a potom navrch este toto a tak suknu/saty.

merlinja
23. aug 2021

:o))) 9ročná, ja som mala tuším 17 a ani vtedy, dokonca ani teraz by som ju ani nemusela mať. V zime sa oplatí, aspoň ma zahrieva na hrudníku, aby mi "dýchače" neprechladli :o)))

jana_eyre_2
24. aug 2021

@janulik2008 aky to má význam? Normálny robím to tiez.. chlapci majú slipy a kraťasy, čiže dve vrstvy.. dievča keď si dá sukňu a nohavičky tak je chránená len jednou vrstvou, keď si sadne do piesku, na trávu, váľa sa v blate - kam myslíš že sa jej špina dostane, keďže nohavičky nedržia ako prilepene? No a preto si dcéra oblieka krátke kratase aj pod sukňu.. nenapadlo by ma to z nejakého sex.hladiska, ale z hygienického mi to príde úplne normálne..

jana_eyre_2
24. aug 2021

@nafka0483 dievčatá tie sukne chcú nosit, keby šlo o to čo ja dcére oblečiem nosí len kratase, ale zase to jej mám zakazovať sukňu, veď tá sa dotýka tela len v oblasti pásu, inak je voľná tak to sa neráta ako vrstva..

nafka0483
24. aug 2021

@jana_eyre_2 Ved v pohode, ked to neprekaza. Mne sa to zdalo byt uz velmi navrtene, ale sudim podla seba, ze mne by to vadilo. Ale to co zazvorka pridala, ze vlastne kratasky ale su to nohavicky vyzera fajn, aj chrani, aj nepribuda zbytocne dalsia vrstva 🙂

janulik2008
24. aug 2021

@jana_eyre_2 my na ihrisko napr dávame len kraťasy 😁

jana_eyre_2
24. aug 2021

@janulik2008 ja mám 7r ktora sa oblieka a vyberá už sama a sukne či šaty nosí rada, ale platia pravidlá ktoré máme 😉

jana_eyre_2
24. aug 2021

@nafka0483 mne to nepríde ako ďalšia vrstva 😉

janulik2008
24. aug 2021

@jana_eyre_2 malá si tiež sama vyberie ale na ihrisko má kraťasy keďže na šmykľavke sa lepšie šmýka 😁

katym77
24. aug 2021

Moja 7 r. väčšinou nosí kraťasy, a pod šaty iba nohavičky, ale všímla som si že niektoré dávajú dievčatám pod aj legíny.