icon

Aká známka z matematiky je prijateľná na gymnáziu?

20. jan 2025

. Rodičia stredoškolákov, otázka na vás. Aká je podľa vás prijateľná známka z matematiky na gymku? Prípade aj dieťa plánuje študovať vš kam matematiku vôbec netreba. Žiadna trojka možno jedna dvojka z fyziky.

Strana
z3
deti95060810
20. jan 2025

2

abdn16
20. jan 2025

Ja som z matematiky maturovala, takže moj nazor je ze 2. Ale zas ked ide studovat filozofiu alebo literaturu alebo neviem co na VS tak snad 3ka na vysvedcku neni taky problem? Hlavne ak su ostatne znamky OK? Netusim ako to teraz funguje a aka je konkurencia, ked sa hlasia decka na VS hm . Skor toto treba zistit.

autor
20. jan 2025

@deti95060810 na zš bolo roky 2, teraz je na 4. Vysvetľuje starší súrodenec, spolužiak, YouTube video sme skúšali a nič

autor
20. jan 2025

@abdn16 jazyky alebo literatúru.

simsalabim
20. jan 2025

Tak v tomto pripade staci ta 4.

abdn16
20. jan 2025

hmm... skusit doucovanie a poziadat o opravne skusky ak bude aj na koncorocnom 4ka? 4 je dost blbe mat na vysvedcku si myslim vseobecne, ked chce ist na VS :/ viem, ze dvaja moji spoluziaci takto robili, lebo schytali 4ku ale zas je pravda, ze oni isli na medicinu a druhy na ekonomicku... tak mozno to naozaj az tak nevadi. najlepsie je sa poradit v skole, kazda by mala mat tu vychovnu poradkynu, co potom riesi prihlasky na VS s deckami.

denkabemommy
20. jan 2025

Môj názor na to? Hlavne aby dieťa prešlo, viac by ma nezaujímalo, stredoškoláci sú (takmer) dospelí ľudia, treba na nich prenechať trošku zodpovednosť a následky. Keď to pokazí priemer ma VŠ, tak bohužiaľ, samozrejme, ak by dieťa prišlo za mnou, že chce ísť na doučovanie s radosťou mu to všetko zaplatím 🙂

zic
20. jan 2025

Jednoducho pozriet VS, kam by chcel ist a podmienky prijatia... niekde staci vysvedcenie do urciteho priemeru... Podla toho sa zariadit...
Ak tam budu prijimacky a znamky neberu do uvahy, tak asi 4ka staci (aby preliezol)... Ak by sa mohol dostat bez prijimaciek, tak by som "investoval" do opravy znamky, aby mal potom bez starosti to prijatie...

janamt
20. jan 2025

Podľa mňa je lepšie venovať sa predmetom, z ktorých pôjde maturovať a ktoré bude študovať na VŠ. Ja som mala jednotky z humanitných predmetov, ktoré ma bavili a trojky z matiky a fyziky. Nevidím zmysel v tom, aby sa deti zaoberali tým, čo nevyužijú, ak sú dobré v niečom inom, čo ich baví a budú to potrebovať.

autor
20. jan 2025

@zic keď dieťa v 1tr. ešte nemusí vedieť presne čo chce študovať o4r, ale pravdepodobne nechce nič na SVK, moje staršie vedelo už v 3r že na SVK nezostane

loliki
20. jan 2025

Ale Mat na gympli nie je to isté ako Mat na ZŠ. Nie je jediný, čo má 4 z matiky. Život ide ďalej, nestresuj ho.

ghoul_
20. jan 2025

4

autor
20. jan 2025

@loliki viacerých prekvapila gymnázialna matika tak najviac 3-4 ale aj 5

veltraud
20. jan 2025

Hlavne prvacke polrocne vysvedcenie je dost jedno. Ja som mala na gympli trojky, tusim raz aj styrku z matiky. Vobec mi to nedavalo zmysel. Ucitelke som ako zaverecnu pisomku napisala krasny sloh, ze slibujem, ze sa k matike nikdy ani nepriblizim. Maturovala som z jazykov a dejepisu, vystudovala vysoku. A cuduj sa svete, v praci celkom dost pocitam 🙂 a velmi by som sa chcela vratit do skoly a prest si este raz to, comu som.nerozumela (podla mna to bol psychicky blok a nabalujuce sa vyhovorky). Znamky netreba prezivat. A uz vobec nie z predmetov, ktore deti nezaujimaju a nechcu sa im venovat

biba_18
20. jan 2025

moje gymnázium skončiace dieťa by ti povedalo že akákoľvek známka okrem 5 je prijateľná ... a musela by som súhlasiť - s výhradou, že známka z matiky nebude posudzovaná v spoločnom balíku priemeru, ktorý sa posudzuje pri prijímačkách ... ale keďže moje dieťa išlo na školu kde matiku nezohľadňovali - aj k nej tak pristupovalo, ako k nevyhnutnému zlu ...

autor
20. jan 2025

@biba_18 momentálny priemer ak počítam všetky na vysvedčení je 1,3

vkatush
20. jan 2025

Ja by som bola za 3. Ak sem tam sa pritrafí 4, v pohode, ale opraviť, aby na vysvedčení bola max 3.
Mňa matika na gymku bavila a pritom som šla na jazyky nakoniec. Ale veľa spolužiakov malo doučovania. Aj sesterka, teraz druháčka na gymku, a polovica triedy chodí na doučovania z matiky.

lenka.25
20. jan 2025

Za mna je 4 z matiky pre prvaka velmi zlá známka . Teraz bude mat 4 a v druhom , treťom ročníku , aby vôbec prešiel . Určite by som svojmu dieťaťu zohnala doucko .

amelie22
20. jan 2025

Ja som na gymnázium mala z matiky vždy o jeden horší stupeň ako z ostatných predmetov :D A to som nebola žiaden lajdák, učila som sa čo sa dalo, aj na doučká som chodila sem tam, ale vrcholovo som športovala a večeri na učenie často nestačili, navyše fyzika, chémia, matika, to bol pre mňa fakt boj. Talkže keď sa pritrafili dve trojky, z matiky raz bola aj štvorka na vysvedčku. Ale inak som sa to snažila udržať na tú trojku. Ale to som sa musela fakt učiť :D Proste čo sa dalo natrepať do hlavy, to stačilo max na 3, na lepšiu známku trebalo už vedieť ťažšie príklady vyrátať, prísť sám na ten postup, a to už mi fakt nešlo. Takže snažila som sa na 3, raz mi uletela štvorka, ešte aj v maturitnom ročníku, kde sme mali matiku hodinu týždenne mi strelila sólovú trojku (záverečná písomka bola zo sudoku, ktoré som nevyriesila :D ) Takže tiež by som to videla na tie trojky, ale zase treba zvážiť každého schopnosti, ani učitelia nie sú všetci rovnakí...

janickacrazy
20. jan 2025

Ostatné známky má 1 myslím z ostatných predmetov? Len matika je problém? Zaplatila by som doučovanie. Ja si myslím, že na tú 2-3 by to mal s douckom dať. Lebo potom mu to pokazí priemer známok celkovo.

autor
20. jan 2025

@amelie22 každý je iný ja som mala toho času sólo štvorku z TEV(mimochodom žiadnu trojku)

autor
20. jan 2025

@janickacrazy fyz2 ostatné 1, už sme skúšali kadejako, tvrdí že nechápe čo vysvetľujú

janickacrazy
20. jan 2025

No otázne potom je prečo vlastne išiel na gymnázium a ako sa tam vôbec dostal, pokiaľ viem teraz je tam celkom tlačenka a skúšky sa robia aj z matiky. Teraz sú aj videá, kde niekto vysvetľuje matiku ozaj tak, že to každý pochopí. Hádam nájdete spôsob, ako tu známku zlepšiť.

yvoneta
20. jan 2025

Je teraz prvák? To sa môže ešte zlepšiť. Ja mam dcéru prvacku na gympli, predtým samé 1ky a teraz všetko až po 4. Tak dúfam, že druhý polrok už zaberie a koncoročné vysvečko už bude lepšie. Je ťažký prechod na gympel a veru vyžadujú veľa, učí sa až moc dlho denne a potom dostane nanič známku, takže dosť demotivujúce. Zaujímalo by ma, koľko sa učia ostatní gymnazisti, ktorí sa potrebujú učiť.

taktotedanie
21. jan 2025

Skusila by som doucovanie nie z youtube ani surodenec normalne niekoho kto sa tomu rozumie

nelka93
21. jan 2025

Za mňa max 3. Ale pre mňa bola gymnazialna matika až príliš jednoducha

petra107
21. jan 2025

Bol rok, kde som po zmene učiteľky mala pri takmer samých 1, z matematiky 4. A to som mala pocit, že sa neučím nič iné než matiku. Iné roky s inými učiteľkami som mala 3. Som vďačná mojim rodičom, že z toho nerobili tragédiu a nedemotivali ma, pozerali na to, čo mi ide. Vedeli, že som sa fakt snažila. Vyštudovala som VŠ iného zamerania, zamestnala som sa, nič mi nechýba 🙂. To, že som to cítila od tej učiteľky ako veľkú krivdu, to je druhá vec. Ale to by som sa musela priveľmi rozpísať, lebo tam je široký kontext 🙂.

tamitamitami
21. jan 2025

Na vysokú školu šli moje spolužiačky ktoré mali samé 3-4. Určite ale záleží na akú školu chce ísť.

chichua
21. jan 2025

Ja som mala na gympli z matiky sólo 4. Ostatné predmety 1 a 2. Mala som aj doučovanie aj som tomu rozumela,ale učiteľ dával také písomky že som bola stratená. Po 2 rokoch,keď sa vymenil učiteľ som mala zrazu už 3. Inak som sa veľmi kvôli tej matike trápila.

evcagabi
21. jan 2025

Z matsmatiky som mala pravidelne 3 😅

Strana
z3