Aké sú hlavné predmety na obchodnej akademii?
Prosím vaas aké hlavne predmety su na obchodnej akadémii?ďakujem.☺️
@denden77 ja tiež tam kvôli tomu chcem ísť😂
@zubrienkazubrienka matematika tam je, ale je relativne lahka, neporovnatelna s gymnazialnou napriklad. Ziadne derivacie a integraly. Toho sa nemusis bat.
@simonah73 no… kvadraticke funkcie neradim medzi tazku matematiku… hovorila som, ze napr.derivacie a integraly nepreberaju… zas je to stredna skola, nebudu brat zlomky… urcite to zvladne aj niekto, kto nie je zrovna matematicky genius. Zas naucit sa a pochopit treba aj tie kvadraticke rovnice, no na OA sa naozaj netreba matiky bat.
@mane01 moje deti keď chodili na OA tak obaja preberali integraly a aj derivacie a veľa vecí brali hlbšie oproti gymnazistom keď sa porovnávali s kamarátom, ktorý chodil na gymnázium do matematickej triedy tak niektoré veci brali moji hlbšie na OA ako ich kamarát na gymnáziu a na olympiádach keď chodili tak vždy sa to bralo rovnako či gymnázium či odborná škola
@janka_lolo nebudem sa hadat, ale ja mam OA, moj brat aj moja neter. A na OA nie je tolko hodin matematiky ako na gymnaziu. Navyse su integraly a derivacie pre absolventa OA zbytocne, takze velmi divne, ze tvoje deti to preberali. Nechodili na nejake specialne cvika z matematiky nahodou? Ako priprava na maturity resp.prijimacky na VS?
@mane01
@janka_lolo
Podľa mňa je rozdiel aj to, v ktorom roku absolvovali. Naše ministerstvo školstva veľmi rado mení osnovy. A záleží aj na učiteľovi, do akej hĺbky sa venujú látke.
@mane01 nie nechodili obaja mali na školách 5 hodín týždenne matematiky, každý chodil do iného mesta a ako dcéra mala v 4 ročníku až 8 hodín matematiky keďže mala ju aj ako voliteľný predmet ale integrály brali ešte v druhom ročníku a syn to bral v 3 ale ako oni s tým problém nemali, ale ani jeden na VŠ nemali matematiku vôbec, mne to bolo ale divné lebo mam ekonomickú a toľko matematiky som nemala ja ale ako moji problém s ňou nemali, ty chodili radšej na súťaže aby sa ulievali zo školy
@rony2255 môže byť, že škola to má upravené každá inak, lebo na školu kam chodila dcéra tak 2 roky dozadu končila suseda a tiež mali 5 hodín matematiky týždenne celé 4 roky ale čo brali to neviem a moji končili obaja v šk. roku 2016/2017
@janka_lolo podľa ISCEDU je určená osnova, čo by sa malo preberať. A tiež má do istej miery voľné ruky aj škola/učiteľ. Na stránkach ministerstva školstva alebo na vzdelávacích portáloch pre učiteľov by sa to dalo nájsť.
Ale myslím si, že autorke bude stačiť, keď si porovná rozvrhy škôl vo svojom okolí, na ktoré plánuje podať prihlášky, a rozhodne sa podľa toho...
@rony2255 áno, to určite, ako ja som sa o to v tej dobe nezaujímala Keďže syn aj dcéra sa učili v pohode a zvládali to a nemali v škole problémy, na matematiku boli obaja šikovný od malička a školy si vyberali samy, čiže to som ja ani manžel neovplyvňovali a nechali im v tej dobe voľné ruky ale už to bude 6 rokov čo sú zo SŠ obaja preč a teda aj napriek tomu, že chodili na matematické súťaže tak ani jeden z nej maturovať nešli a ani na VŠ ju ani jeden nemá
Samozrejme autorka sa musí sama rozhodnúť, ja som len svoju skúsenosť napísala akú mali moje deti, ktoré chodili na OA
@bleelka môj brat je na nevädzovej tretiak a pokiaľ si dobre pamätám tak matematika je v prvom a tretom rocniku 3 alebo styri hodiny tyzdenne a v tretom a stvrtom rocniku je matematika 2-3 hodiny tyzdenne
@zubrienkazubrienka ďakujem pekne a odporúčate Nevadzku? Zvažujeme ju, Dudovu a Karvaša. Ideálne dať dve z týchto 3 na prihlášku ako netalentovú školu. Už sme bezradní ktoré dve vybrat. Ďakujem pekne.

@danielahamar u nás teória nikdy sa neucila ani jeden oni šli len praktické veci a na to že na vysokej nič tak stále vedia účtovať ako na škole