Aké sú moderné knihy pre školákov?
Nemate doporucenie na modernu literaturu pre deti 5, 6 rocnik? Blizia sa narodeninove oslavy a rada davam knihy ako darcek. Hladam modernu literaturu. V CR to bol Dogman, Kocici valecnici, Dennik maleho poseroutky. Literaturu ala Traja patraci, cesta okolo sveta za 80 dni & spol., ma moc nezaujima. Tie poznam. Zaujima ma moderne trendy v detskej knihe.
Načo silou mocou moderne? Moderne za veľa nestoja... v tomto veku je najvyšši čas na harry potterov a o rok na twighlight (ak maš dievča). Na osemnastku človek nemôže dostať nič krajšie, ako trilogiu pana prsteňov, v idealnom vesmíre obohatenú o silmalirion, pripadne hobita.
@thirstymonk ty by si tvojim detom dal citat v 5. 6. rocniku Harryho Pottera, twillight,..?
@kika845 Harry Potter uplne v pohode, Harry ma v 1. rocniku 11 rokov. Nie su tam ziadne eroticke a ani nasilne sceny. Twilight je na povazenie, podla mna tak 14-15 rokov.
@kittykat22 Pouvazovala by som nad seriou Kroniky Narnie, Eragon.
@thirstymonk tak úprimne práve toto sú knihy ktoré by u mňa aj mojej puberalnej dcéry skončili na poličke západnute prachom... Doteraz som nedokázala v telke dopozerať ani jediný diel z týchto skvostov možno som čudná ale za mňa osobne totálny brak... Ale uznávam mam dosť vyhroteny vkus a ak mi chce niekto darovať knihu tak ideálne vo forme poukážky do kníhkupectva a to isté mojej dcére...
Dcéra má 10r
@kittykat22 ak si si není istá možno oveľa viac poteší poukážka do kníhkupectva ako kniha ktorá vôbec nezaujme 🤷
@thirstymonk pripájam zlú skúsenosť s modernými knihami, síce pre škôlkarov. Čítali knihu o pocitoch, o osamelosti. Málo to pomôcť tomu, kto také niečo prežíva. Výsledok bol, že spokojné deti doma začali vyvádzať (rozumej plakať a odmietať škôlku), že sú v škôlke osamelé. Pritom išlo o decká obklopené kamarátmi, ktoré už pár rokov rady chodia do škôlky.
Este ma napadla Enola Holmes a ak je to dievca, stale je tu Anna zo Zeleneho domu. Teraz vyslo.aj zjednodusene ilustrovane vydanie od 7+, dceru velmi bavi. Ale my sme teda knihomoli ☺ a Este na napadla aj Seria Percy Jackson.
U nás to je o prírode, zvieratá, stromy, lesy, rastliny atď,, vôbec žiadna takáto literatúra
@kittykat22 U nas v rodine frcia Zvieraci agenti. Je to dost moderne,je tam robot a podobna moderna technika v patrani. Mobily,pocitace
@kittykat22 Komixove su aj Holubia agentura je ich vela casti
@lili2015 Enola Holmesová áno👍 Anna zo Zeleného domu je klasika😍 ale predpokladám, že @kittykat22 ju nepovažuje za "modernú" literatúru, keďže aj Troch pátračov radí k tým "nemoderným"
@kittykat22 Syn kamošky si vypýtal Očko špehúň 1,2,3 - Gabriela Futová a je piatak. Viem, že mnohé odporúčajú knihy od Davida Walliamsa (mne osobne sa nepáčia), ale deti majú na to asi iný názor. Pre chalanov v tomto veku by som možno odporučila Zajatci Minecraftu, Votrelci z Minecraftu - Petr Heteša. A ako si vyššie napísala aj na Slovensku je dosť čítaná séria Denník odvážneho bojka (Denník malého poseroutky). Kočičí válečníci sú na SK predpokladám Klany divých mačiek. To moje deti v tom veku vôbec neoslovilo. Pre dievčatá asi Ako nájsť vraha, Dobré dievčatá končia zle, Kto druhému hrob kope - Holly Jackson, Jaternice tiahnu na Paríž - Clementine Beauvais, séria Počertená - Shani Petroff alebo séria Moja sestra upírka - Sienna Mercer.
@marca12 Holubia agentura ma skvely nazov a ta uvodna ilustracia je fantasticka 😵 Pozriem v knihkupectve. V skole u syna to bolo tak, ze Albatros dodaval letak a deti si objednavali co chceli. Bol tam dobry vyber knih a tak si vzdy dieta nieco objednalo co sa mu pacilo a uz to islo. Aj ked si objednavali najskor take blbosti ako jednorozce alebo moj prvy animovany film tak postupne si citanie zamilovali. Niektore deti v 3 rocniku precitali vsetky diely Pottera 🙈 alebo v 4 mali precitaneho celeho Dahla. Povedala by som, ze tychto literarnych prodigy nebola mensina.
Holubia agentura, Smradi, Ako sa vari drak (to je uz skor pre knihomola, moj ma radsej komixy), teraz citali v skole povinne detsku knihu od Roalda Dahla (podla vlastneho vyberu) - vybral si Jurov zazracny liek a velmi sa mu to páčilo. Chce si ist od neho pozicat dalsiu, konkretne Hastrosovci. Bavil ho aj Harry Potter. A este Najhorsi ucitela na svete 🙂
Syn je siestak, Prasinu cital na jesen a pacila sa mu. Teraz cita Dunu. Viem este ze sa mu pacili Bohovia Olympu, zatial cital jeden diel, a pred nimi je seria Percy Jackson (asi primeranejsia veku, Bohovia Olympu su asi skor pre starsich), ale k tej sa este nedostal.
Dcera sice stvrtacka ale tiez knihomol, aktualne cita seriu Nicnever a nevie sa odtrhnut.
Nemám prehlad, ale starú knihu Ivkova biela mat v 6.rocniku čítajú naši..je to v pohode? Nechce sa im...ale zas trochu precinutia, ako to bolo nikomu nezaškodí

Vnukovi (12 rokov) som teraz kúpila Prašinu (Vojtěch Matocha). Je aj komiks Prašina - Kriedový panáčik. To je zase iný, aj inakšie ladený, príbeh z toho prostredia (tajomná štvrť v Prahe).