icon

Ako často majú stredoškoláci nultú hodinu?

9. jún 2025

Ženy ktoré máte stredoškolákov, ako často majú vaše deti 0tú hodinu a ako často začínajú iba 2hou hodinou?
Ešte pred tým ako sa opýtate prečo to riešim teraz na konci roka, okolností sa zvrtli tak, že neter, prváčka, bude u nás bývať tri týždne. Moja dcéra bola prijatá na túto školu, a zarazila ma informácia že 2x za týždeň začína neskôr a raz skorej. Keď má 0tú musí vstávať pred piatou , hoci škola je vzdialená iba 15km, a keď začína druhou hodinou, tak musí rovnako ako keby mala aj prvú.

Strana
z2
mondolina
9. jún 2025

2 x do týždňa majú nultú hodinu. úplne normálne.

lucia13022023
9. jún 2025

My sme nemali ani raz, druhou hodinou sme začínali viac krát, keď nám prvá odpadla. Aj sme často skôr skončili.
Všetko sa dá pozrieť na suplovani, stránky školy.

mdse
9. jún 2025

My sme mali každý deň, moje deti majú 3x týždenne.

guudy
9. jún 2025

Ale ved rozvrh je kazdy rok iny. Neplati automaticky, ze prvaci maju 1x tyzdenne nultu….
V septembri dostane rozvrh a uvidite. A dalsie roky rovnako, dostane rozvrh a podla toho bude chodit do skoly.
Pre zaujimavost, mojej septimanke tento rok zacinalo vyucko 3x nultou, 1x druhou a 1x tretou hodinou.
A koncila 4x osmou hod a 1x siestou hod.

martul
9. jún 2025

Syn mal minulý rok raz týždenne, teraz je druhák má dvakrát týždenne. Jeden deň v týždni nemá druhú a tretiu hodinu, domov sa nedostane, opustiť školu aspoň že by išiel do cukrárne tiež nemôže. Tak ležia na laviciach a nudia sa
Rozvrh sa mení, to čo má sesternica nemusí u vás platiť vôbec

luccija
9. jún 2025

Moja je tretiacka a nikdy nemali nultu.Iba vtedy, keď dopisujú po chorobe písomku, alebo si chcú opraviť známku.Ked je voľná hodina môžu ísť mimo.Na druhu chodia často, keď chýbajú učitelia čo je aj raz tyzdenne

lucik194
9. jún 2025

ani jednu nultu hodinu nema

oficialne nulte hodiny boli vo vyhlaske zrusene pred viac ako 10 rokmi, ale vyhlaska sa da obist......

autor
9. jún 2025
@martul

Syn mal minulý rok raz týždenne, teraz je druhák má dvakrát týždenne. Jeden deň v týždni nemá druhú a tretiu hodinu, domov sa nedostane, opustiť školu aspoň že by išiel do cukrárne tiež nemôže. Tak ležia na laviciach a nudia sa
Rozvrh sa mení, to čo má sesternica nemusí u vás platiť vôbec

@martul áno to chápem, ale ostatné triedy to majú podobné. S čím mám problém je dochádzka. Odchody autobusov vôbec nie sú prispôsobené týmto odchýlkam. Chce ešte opraviť z matiky a fyziky ale dôjde domov po piatej hladná a unavená, Minulý týždeň dva krát zaspala po príchode domov

sevrin
9. jún 2025

Na strednej škole som zhruba končil pred 30 rokmi o tomto čase a už vtedy sme to mali podobne.

simca06022011
9. jún 2025

zalezalo od toho ako nam sadli ucebne.... zvacsa to vyslo na jednu nultu na tyzden a ja si myslim, ze aj dnes je to tak, nik by neposuval rozvrh hore dole keby to nebolo nutne..., co je v pohode. Dcere treba budovat trochu zdrave navyky spankove. Lebo to ze raz za tyzden ma vstat na nultu, a zvysok normalne, nie je ziadna katastrofa.
A 15km je fakt nic... ak ju neviete odviezt, tak proste musi vydrzat, vecer chodi na cas spat, vyspat sa v noci....

martul
9. jún 2025

Šak ale každý nejako dochádza. Veď si zober koľko je študentov to sa ani nedá každému vyhovieť so spojmi
Neviem celkom ako by si si to predstavovala. U nás idú autobusy ťažkú hodinu. Keď ma nultu vstáva 4.50 a 5.20 mu ide autobus. Sme malá dedina, dochádza 15 km
Takto to proste je a vedeli sme to už pred nástupom

Veď zase to nie je dennodenne, má spolužiakov čo chodia na prvý autobus a sú tie, žijú. Su to prváci na strednej nie na základnej. Nech ide skôr spať, ja stále hovorím, že je to ich jediná povinnosť ráno skôr vstať

Zas nechcime za nich aj dýchať

landsmanka
9. jún 2025

ved to je uplne individualne, aky rozvrh dostanu, nie? vsak to nema kazdy rovnako 🙂 niekto ma raz do tyzdna, niekto moze mat aj 4x.

autor
9. jún 2025
@sevrin

Na strednej škole som zhruba končil pred 30 rokmi o tomto čase a už vtedy sme to mali podobne.

@sevrin zrejme som mladšia a 0tú (náboženstvo iba polka triedy)sme mali mesiac potom to bolo presunuté. Ak bude mať dcéra takto bude to o družku lebo tri krát do týždňa máva tréning (čo by bolo potom v inom meste)a cez víkend zápas

minenkaa
9. jún 2025

To vážne ,ja budem hnusná ale je normálne chodiť hladný a unavený zo školy,dufam,že nechce ist na vysokú

autor
9. jún 2025
@landsmanka

ved to je uplne individualne, aky rozvrh dostanu, nie? vsak to nema kazdy rovnako 🙂 niekto ma raz do tyzdna, niekto moze mat aj 4x.

@landsmanka však radšej nech človek rozmýšľa dopredu ako keby bol totálne zaskočený v septembri

siska53
9. jún 2025

Ja mam osmaka, cize je na zakladke a tento rok mu vyslo, ze ma raz nultu a raz ide na druhu. Rozvrhy sa menia, prosot oni ti musia nejak vymysliet, aby neboli kolizie.

autor
9. jún 2025
@minenkaa

To vážne ,ja budem hnusná ale je normálne chodiť hladný a unavený zo školy,dufam,že nechce ist na vysokú

@minenkaa neviem, či chce či nie to nie je moja starosť. Mám tri menšie deti a moje sa najedia v škole a nechodila domov hladní

guudy
9. jún 2025

Autorka, ja teda nevidim dovod, preco by malo dieta chodit hladne. Moze si nosit z domu viac jedla, ci?

martul
9. jún 2025

No tak a sme doma, tak sme sa konečne dozvedeli, že má a tréningy a zápasy. To je síce pekné a chvályhodné, ale tak asi je škola prvoradá. Takže problém nevidím v škole a nultých hodinách...

mdse
9. jún 2025

Hlavne nastaviť spánkový režim. Môj syn vstáva o 5 ráno 3x v týždni, tiež má mimoškolské aktivity a školu náročnú. Musí sa vyspať a to aj Tvoja dcéra. Takže večer do 22 nech je v posteli bez mobilu. Za pár rokov na ňu nik nebude brať v práci/na výške ohľady.
A s jedlom hádam nie je problém zabaliť viac desiaty, či?

minenkaa
9. jún 2025

Treba si zobrat viac jedla a viac spať poriadne

michaela329
9. jún 2025

To záleží od toho, ako in vyjdú rozvrhy, to niekedy ešte nevedia v júni ani oni. Ja som na nultú napríklad vstávala celý týždeň prvé tri roky na SŠ. Na prax som vstávala dokonca o štvrtej jeden rok - obtýždeň.

midka
9. jún 2025

3x 0, 1x2, vlastne len 1x do tyzdna zacina normalne prvou hodinou

januska12323
9. jún 2025

Prísť domov o piatej hladná a unavená nie je žiadna tragédia, to sa stáva aj keby spala a jedla koľko chce. My sme síce nulté hodiny nemali ale zato ôsma hodina občas bola, chodila som aj na obedy a aj tak som bývala hladná, dcéra si to už nejak zariadi. Doma raňajky, zoberie desiatu a niečo navyše, poprípade v škole do bufetu a prežije.

danniiee8
9. jún 2025

Ja som vždy začínala od prvej hodiny - 7:50. O 7:00 som začínala iba prax. Druhou hodinou nikdy. Takže je to asi individuálne od školy

autor
9. jún 2025

Áno samozrejme, len doteraz mala všetko na skok, kým si zvykne na nový režim už im uzavrú známky a budú chodiť na výlety a pod.

simca06022011
9. jún 2025

nechapem vobec co riesis... je to mlady clovek, zvykne si rychlo, eln presta trebat fnukat. Jedlo jej nabalis z domu, alebo nech si urobi, kupi... aby pocas dna jedla. Vybavena vec. Menej dobat do mobilu, efektivnejsie vyuzit cas napr. pri cestovani (napr precitat si v buse veci do skoly atd, aby nemusle sa ucit do noci).
Urcite to zvladne :DDD vsak v 3-4rocniku uz aj nocne tahali spoluziaci, aj party, aj treningy dvojfazove vela z nich malo, rano vecer... netreba sa tvarit ze je to nieco extra. Moja na nultu vstava raz za cas a uteka na bus na cca 5:40, aby ju stihla... a to uz aj na zakladnej skole a cuduj sa svete, v pohode to da. No tak zaspi ked pride... da si power nap a potom si veci urobi.. nic katastrofalne.

michaela329
9. jún 2025

Ja som mala základnú doslova cez cestu a vstávala som si o štvrť na osem a zvládla som prechod na vstávanie o piatej a cestovanie. To nie je niečo, čo by nemohla zvládnuť. Ja mám teraz žiačku, čo vstáva dvakrát za týždeň o piatej, aby bola ráno na tréningu na zimnom štadióne. A je na prvom stupni ZŠ. Nech má pri sebe poriadnu výživnú desiatu, dostatok tekutín a chodí skôr spať.

casavina
9. jún 2025

Úplne bežná vec...nulta hodina bola každý deň za mojich čias (cca 20 rokov dozadu).. vstávala som o piatej, o šiestej šiel bus a o siedmej som už bola v škole...nulta hodina bola od 7:05 do 7:50.

olimuc
9. jún 2025

Super, ze to ma Teraz na skok … ale ma 14 alebo 15 … nie je male dieta. Ked ma hlad, bu si kupi alebo zbali viac jedla. My sme chodili na 6.00 na treningy a po skole znova (plavecka) a bolo jedno, ci zima alebo leto … a MHD min pol hodku … a to bolo pred 35+ rokmi … mali sme 10-11 rokov … prezili sme a nikto nas nevozil a za autobusom sme utekali cez cele namestie 🤷🏻‍♀️

Strana
z2