Ako efektívne ventilovať negatívne emócie, keď mám len 15 rokov?

18. máj 2025

Mám 15 rokov. Ako vyventilovať smútok,hnev? Nechcem ísť napríklad s kamarátkou niekde posedieť a jej sa vyrozprávať to nepotrebujem, skôr byť sama. Ale neviem kde ani ako. Mama je doma po operácii ešte len 5 deň a mne už z toho zašibáva. Neviem ako sa zbaviť tých emócií, nič iné nerobím len to v sebe potláčam.

gomak
18. máj 2025

zavolaj na linku dôvery

viestta
18. máj 2025

Poprechadzat sa?

mamamasama
18. máj 2025

Píš si denníček. Pusti si hudbu a daj svoje emócie na papier.

wolf_
18. máj 2025

Vyplakať sa, vykričať sa, "vyboxovať" to do vankúša, prechádzka, beh, cvičenie, tanec, správne dýchanie, meditácia, niečo tvoriť a dať tie emócie tvorbou von (písať, spievať, maľovať...), ...

michaela329
18. máj 2025

Pohyb? Beh, chôdza, tanec...

yoginka231
19. máj 2025

Hello, je skvelé že to riešiš. Veľa ľudí si tvorí presne v tvojom veku vzorce správania čo s týka emócii.

Môžeš to robit toxicky a potláčať to v sebe alebo ventilovať to na niekom, ale neodporučam 🙂

Záleží aké emócie samozrejme. Ale všeobecne chceš mať poriešené základy ako spánok, jedlo, pohyb. Ja keď som nevyspatá tak mám zrazu úzkosti a nepomôže nič iné ako spánok.

Potom je dôležité mať pravidelne sociálny kontakt, najlepšie na depresiu sú skupinové športy. Aj keď chceš byť sama tak len sediet doma nič nepomôže.

Takže vytiahni sa von a choď sa poprechádzať a zreflektuj svoju emóciu. Preži tu situáciu a nevyhýbaj sa jej.

A odporúčam pred spánkom meditáciu, aby si sa dobre vyspala a vyčistila hlavu.

mantilka
20. máj 2025

Zatancujú si, maľuj, vybehaj to, napíš na papier a spal, pomodli sa.