icon

Ako je to s vašími "násčročnými"

slovan2015
8. okt 2016

Vytvaram tuto diskusiu nech si trochu utriedim ako dalej. Deti rastu,puberta robi svoje. Moje niesu vynimkou. Ako Vam doma pubertaci pomahaju? Su zodpovedni alebo im treba stale vsetko pripominat a do vsetkeho ich treba dokopat? Je trest zakaz telefonu trestom alebo rovno takmer obmedzenim osobnej slobody? ..
Je toho vela co riesime tak budem rada ak si tu o nich trosku pokecame nech naberiem pocit ze som stale normalnou mamou normalnych pubertiakov 🙂

Strana
z2
mm2008
9. okt 2016

@0silvia0 ja som mala bratov dvoch, tak u mňa dlho viazla skôr komunikácia s dievčatami a v niektorých veciach je to doteraz... mňa neohurujú diskusie o deťoch, plienkach... ani žiadne slovíčka zdrobneniny ani nič také... nerozplývam sa.. riešim veci,ktoré treba .. ja som skôr taký "tvrdší" typ.. či ako to nazvať... čojaviem, mám taký normálny zdravý vzťah k deťom... avšak ako sa hovorí, ja sa v tom veľmi "nevidím" .. rozumej... a možno preto mám dvoch synov.. ved čo by som ja s dcérou robila 😀 ... ja by som nevedela, ako s ňou...

0silvia0
9. okt 2016

@mm2008 celkom dobre rozumiem, ja som tiež taký typ, tiež neobľubujem diskusie o deťoch, plienkach a neznášam zdrobneniny a ženské diskusie o účesoch, móde atď. Tiež som taký tvrdší typ, všetky ženy si chodia na masáže, ku kaderníčke, kozmetičke oddýchnuť, len ja pretrpím 2x ročne kaderníčku, ku kozmetičke by ma nikto nedostal. A ja mám preto syna a dcéru a dcéra akoby bola moja kópia, sranda, fakt... a to som ani brata nemala, takže je to skôr povaha...

hettinka
9. okt 2016

ja mám aj chlapca aj dievča a vo výchove veľké rozdiely nerobím ... učím obidvoch to isté, aj variť aj upratovať, ale syn tiež rád pomáha otcovi a dcéra ma zasa väčšie sklony nakupovať 🙂 A je to obohacujúce, človek si rozšíri obzory, ak sa doma nájdu aj barbieny, aj lego.
Inak, šport majú radi obaja, aj sú obaja skor technické typy.

katrin21
9. okt 2016

@hettinka lego mame aj pri dievcatach 🙂 ale chlapci su predsalen trochu ini, vidim to na segre, ona ma aj dvoch synov, aj dceru.... ale jasne, ze su aj chlapci zlati a ta vychova je rovnaka viac menej, len reakcie nie :D a zaujmy... ale to je uz ina tema 🙂

katrin21
9. okt 2016

@mm2008 no vidis, tak to je to iste len v opacnom garde 🙂
ale neboj, ani ja nie som precitlivela matka, aj ked som vyrastla medzi babami viacej 🙂
som tiez taka skor pragmaticka, akurat vidim rozdiel, ze som teraz skor taka, ze si vychutnavam to babatko viac, ako ked som bola mladucka baba... je mi to vzacnejsie, pridem si trpezlivejsia, nežnejsia o nieco. neviem.... mozno je to len moje vnutorne prezivanie ine, pritom som mozno skoro rovnaka a moje dieta menej place, ako to prve, tak som vo vacsej pohode , to vela robi..
Len prave preto dufam, ze nebudem na toto druhe dieta makka, aby nebola rozmaznana, hlavne muz je citlivy na nu :D ... lebo starsie segry ma o 15r starsie a teda bude skoro ako jedinacik doma o nejaky cas... no snad to ustojime a vychovam dobre aj ju 🙂, aby som v jej puberte nemnusela po 50tke chytat infarktove stavy :D

mm2008
9. okt 2016

@0silvia0 kadernicka kozmetika masaze pre mna nezname pojmy ,co to je ?☺

0silvia0
9. okt 2016

@mm2008 to som rada, že nie som sama takto postihnutá 😀 Mňa keby chcel niekto masírovať alebo šklbať obočie, tak ho sotím do kúta 😝

mm2008
10. okt 2016

@0silvia0 tak uz sme dve 😆 mne uz obocie robili a skoro som sa poc...la . Uz neriesim, ved kym nemam breznevove obocie tak neriesim ...

erickatt
10. okt 2016

@mm2008
@0silvia0
@mm2008 ja kaderníčka som, neznášam keď mi niekto robí vlasy, pri strihani strašne trpím. Obocko vydržím, ale bolí tooo

mm2008
27. jan 2017

zdravím, akosik to tu utíchlo, asi vás teenage... poslúchajú 🙂 .. no ja zvažujem, že pre zacovanie si svojich psychických i duševných síl a pokoja sa časom odsťahujem na nejakú ubytovňu, kde v kľude prečkám pubertálne výplody a výstupy môjho synátora 😀

erickatt
27. jan 2017

@mm2008 blbosť on ta najde vsadeeee

0silvia0
28. jan 2017

@mm2008 a co take sa u vas deje?😨

mm2008
28. jan 2017

@0silvia0 ... iba puberta (zatiaľ) 😀 ... chcela som iba trošku oživiť tému .

@erickatt to mi je na 100000% jasné 😀

inak čo vaši pubertiaci, ako sú na tom- napr. škola... domácnosť a tak? lebo škola. no .. prvák na strednej... žiadna sláva... domácnosť - pre neho nútené práce 😀 .. takto nejako fungujeme vzájomne..

emilia25
28. jan 2017

Ja mam sice deti este male a u najstarsieho snad do puberty daleko ale aj tak vie niekedy povedat veci ako naposledy no co tak som zmenil nazor.som skoro okoktavela bude mat 9 rokov.ale chalani vsetci 3 prve mama a ta moja prdka mala ta furt len tata tato a maminka veru nic az teraz sa jej to zo par krat podarilo ale aj tak len tata.no vidiet chlapci idu po mame a dievcence po otcovy.

erickatt
28. jan 2017

@mm2008 drzkuje, domace práce, to sa tvari, ze robi v bani. A to prevracanie očí..

0silvia0
28. jan 2017

@mm2008 u nás sa teraz žije výpredajmi a skúpili by hádam všetky handry z e-shopov, lebo je to také lacnééééé.... v živote som ja osobne nemala bundu za 118 euro, ani topánky za 80 euro, treba mladého už konečne poslať v lete na brigádu, aby na vlastnej koži spoznal hodnotu prachov. Dá si síce povedať, ale tie smutné psie oči, keď rodičia všetko nedovolia...
U nás asi takto, papulovať ani nie, ani až takí drzí nie sú, len tie chtíče, ktoré s nimi lomcujú...

hettinka
28. jan 2017

my máme 15-ročnú pubišku a je to celkom v pohode
chodí na gympel. na polroka bude mať na striedačku 1-2, čo ma mrzí je 2 z angliny (ja AJ učím a ona si nechce dať pomôcť, že ona musí sama...). Pre nu je profilová matika a informatika a tam má 1, takže chodí vyspokojnená. Musím povedať, že tej škole sa až tak nevenuje, myslí si, že stačí sa učiť toľko ako na ZŠ, ale ja viem, že ak si prospech bude chceť udržať, bude musieť viac zabrať.
Doma mi pomáha, v sobotu ak chce ísť popoludní von (na korčule, do kina), tak ráno povysáva, umyje podlahy. Do uší si dá slúchadlá, pustí muziku a porobí ... to sa naozaj nemôžem sťažovať. Občas niečo odflákne, ale aj snaha sa cení.

No a shopping, to je kapitola sama o sebe. V kuse rieši kozmetiku a malovátka, také značky a veci á, že ja sa nechytám ani omylom. Vytúžený rúž + lesk od MAC za 40 eur som jej kupovala až vo Viedni, lebo tu nemali. Taktiež som odtial "musela" trepať šumivú gulu do kúpela. Tenisky za 100 eur tiež vlastní, ja také boty teda nemám. Na výpredaje išla sama vlakom s kamoškami do Bratislavy, však majú cestu zadarmo, zorganizovala dievčatá v triede a po vianociach boli ... nakúpila práveže celkom fajn, lacné a dobré veci. Ona aj pošetrí, ak má míňať z vreckového 😂

erickatt
28. jan 2017

Nákupy u nas opacne. Som myslela ,ze ho už zbijem v obchode, lebo si nechcel kupit nové tenisky, na tych starych mal dieru. Vetrovku? Asi 30 vyskusal, a preco nemôže tu z minulého roku nosiť. No lebo ti je malá synáčik. Najradšej ma, ze pod stromček dostane oblečenie a nemusí si skúšať. Topánky si sice siel skúšať dobrovoľne ( sem mu povedala ze keď mukne sam si platí) . Ale zobral si prvé, su mi dobre ideme domo. Ale v brlohu a v kníhkupectve vydrzal hodinu..

mm2008
28. jan 2017

@hettinka no celkom jej to ide ako tak čítam.. tak nech jej to vydrží..
@erickatt presne brloh kníhkupecto a ešte aj muničák.. odtiaľ ho dostať je nadľudské úsilie...

erickatt
28. jan 2017

@mm2008 Ale zas pomôže. Len sa pri tom tváríiii. Minulu nedelu, ze chce kolac, tak upiekol. A cez prázdniny si dost vari sam.. šikovný je

hettinka
28. jan 2017

@erickatt to bude tým, že je to chlapec ... ale neboj sa, ona tá fáza príde. Naša mala pred rokom čiernu fázu, všetko len čierne chcela, nič som jej nemohal kúpiť sama, všetko ofrfľala. A zrazu taký prerod, teraz kupuje ružové veci (našťastie sa to s čiernou a sivou super kombinuje)
naša ma e-reader, takže si sťahuje knihy sama a číta veľa. minule sa priznala, že už aj 2 knihy napísala, jednu fan-fiction a druhú takú fantasy, ma to na nejakom portáli, kde sa dajú takéto veci uverejniť a má tam vyše 3000 prečítaní. Ale mne nechce povedať, kde to ám hľadať.

hettinka
28. jan 2017

@mm2008 obávam sa, že ked si nájde praiteľa, bude to zasa inak
ona mi dosť veľa povie, každý deň, ked príde zo školy, sadne si a aj hodinu mi všeličo rozpráva
minule sa priznala, že videla na korčulku páriky, že by chcela kamoša, ale takého, čo by s nou chodil športovťa a do kina, ale aby zasa to nebolo niečo "moc vážne". Na dovolenke mala kamaráta 16-ročného, blbli spolu v bazéne a tak, aj si dosť dlho potom písali, ale on býva ďaleko.

erickatt
28. jan 2017

@mm2008 zas dcera fuuu, to bol oriešok. Poza školu, prepadla, reparat, asi aj mariska.( Na isto to fakt neviem? , Odchádzala z domu, protestne sa stahovala x krát k otcovi.. no. Zmaturovala, v decembri mala ešte brigadu , šťastná , ze pokupila darčeky za svoje. Dokonca aj babickam a deduskom. Od januára ma pracu trvalu, zacina rozumne uvažovať. Ale stale je taka mala ustekana, zuriva civava.

slimstar
28. jan 2017

@erickatt teda ja nemám pubertáka, ale presne s tým nakupovaním, to aj ja tak robím. Jednoducho nemám rada nakupovanie a asi to bude aj v povahe. 🙂 Ten váš syn je veľmi sympatický, dúfam že aj mne sa také niečo aspon podobné, podarí s mojím slniečkom. 🙂

erickatt
28. jan 2017

@slimstar ďakujem. A su zlati, to s nimi loncuju hormóny

mm2008
29. jan 2017

@erickatt varenie zvlada aj moj a tiez pomoze ale to gulanie ocami... 🙂... a este je aj asi zamilovany...tak aj o tom to je... no same radosti... dnes uspesne odcestovany na lyziarsky😉 keby nemam este prcka tak beriem wellnes na tyzden😀

mm2008
29. jan 2017

@slimstar su a vzdy budu nase slniecka... 🙂

Strana
z2