Ahojte, mam otázku ako podporiť, povzbudiť spolužiačku keď ju nezobrali na SŠ? Kvôli nedostatku miesta? Ani na jednu ju nezobrali (prihlášky mala na stavebnej a obchodnej). Úprimne je mi jej veľmi ľúto viem, že chcela ísť strašne na stavebnú a teraz keď ju nezobrali nikde tak je strešne sklamaná. Ja sama som bola prekvapená, že ju nezobrali a chcela by som ju nejak podporiť, ona sama keď mne prišli výsledky z jednej školy už v pondelok večer tak sa so mnou tešila a blahoželala mi, keďže tam som chcela ísť veľmi. No a ju teraz neprijali neviem ani ako reagovať aby som ju ešte viac nezarmutila alebo neranila ju viac.
Veď je ešte odvolanie. Nestresuj dopredu.
Presne tak, je veľa žiakov, ktorí sa dostanú na obe školy kam sa hlásili. Oni musia potom do škôl zaslať vyrozumenie či nastupujú na štúdium. Logicky nemôžu ísť na obe školy. A tie uvolnené miesta sú presne pre tých, čo sa odvolajú, že majú záujem. Takže kľud a takto ju podpor. Nič nieje stratené. Moje obe decká takto boli. Ano, je to stres o niečo viac a dlhšie, ale šanca ešte je.
presne tak...ak urobila skúšky, je šanca, že sa na školu dostane. Syn sa dostal našťastie na prvý šup tak sme to neriešili, ale sused skončil v tých istých prijímačkách cca 15 miest pod čiarou. Už sa lúčil so šancou že sa tam dostane, nakoniec sa ostatní pred ním poodhlasovali, takže nakoniec zobrali všetkých a ešte aj museli robiť ďalšie kolo prijímačiek pretože mali voľné miesta. Takže treba len čakať.
Určite to nie je príjemná situácia, ale treba veriť.
Je potom ešte šanca nastúpiť na inú školu a prestup urobiť v septembri. Treba komunikovať s vedením školy o ktorú má záujem.
To je krásne!ze na ňu myslíš, ako sa cíti. Empatia je krasna vec.🙂🙏😇🥰Stačí povedať,že mrzí ma ze ta nezobrali.Chapem,že si naštvaná. ;)).klobúk dolu pred tebou 🙂)).Nech je takých ľudí viac.
@vladka521988 a možno ako píšu ostatní,ešte sa uvoľni miesto. DRZIM PALCEKY
Ak urobila skúšky, ale nevzali ju pre nedostatok miesta, tak nech určite podá odvolanie. Určite sa veľa žiakov prihlási na inú školu a miesto sa ešte môže uvoľniť. Následne školy, ktoré nenaplnili počet žiakov zverejnia voľné miesta, na ktoré sa budú opäť robiť skúšky. Si super kamoška, že jej chceš pomôcť. Skús sa jej opýtať, s čím mala najväčší problém na testoch, niečo ju možno douč... Zájdite si niekam von vyvetrať hlavu a niečo určite vymyslíte. Hlavne nech si podá odvolania na obe školy. Držím palce 🍀