icon

Ako pomôcť 12-ročnej dcére tráviť čas vonku?

4. nov 2023

Ahojte,ani neviem ako chcem vlastne pomoc. Tak asi len taky vylev. Mam dceru 12r a problem je ten, ze je cele dni len doma zatvorena. Nema kamosky na travenie volneho casu. V skole ma kamosku taku ze napr.na spolocne aktivity v skole ale na travenie volneho casu nie. Kamoska sice byva kusocek od nas ale poobede sa vobec nestretavaju. Do min roka mala najlepsiu kamosku taktoez kusok od nas ale ta sa s nou uz nechce kamosit,aj z toho ne stale smutna uz rok. V triede je ich presne 10doevcat a kazda ma svoj par okrem mojej takze nema s kym travit cas. No a tak je len doma zatvorena. Ma sice 2 kruzky gymnastika-hadzana ale tam su tak rozne z dedin a z jej triedy takze velmi podobny kolektiv,tak ani tam nevznikli priatelstva. Takze proste je stale doma da sa povedat smutna - znudena a ja sa o nu bojim aby to memalo zly psychicky dopad. V skole sikanovana nie je -mala som stretko s ucitelkou,vsima si ju a vravi ze sikana ci posmievanie tam nie je, ze v skole nebadat problem. Ja jej hocorim ze moze pozvat kamosku k nam domov alebo nech skusi sa k niekomu pripojit, povie len ze no ona uz kamosku ma tu a tu. Aj to skusala bola som svedok - odpoved negativna. Ja som mala kamosky my sme boli deti ulice takze mne toto pride velmi zle, mam pocit ze vsetko dobre jej takto uteka, ze premrhava svoj zivot a bojim sa ze bude samotarka a ze si to ponesie aj nadalej. Viem ze v tomto kolektive uz spriaznenu dusu nenajde. Bojim sa aby nemala depresie. Rozpravala som sa so znamou detskou psychologickou a ze je to u dnesnej mladezi strasne casty jav,ze k nej chodi vela dievcat hlavne do tych 15rokov. A ze cesta von sa hlada velmi tazko. Vobec neviem ako jej dvihnut naladu,co robit aby bola v pohode, snazime sa nieco podniknut vzdy ale tiez mame s muzom narocne prace takze sme dost vycerpani. Sesternice ma rocne..

Strana
z2
autor
8. nov 2023

@tanyag no hrj ale neda sa ze ja jej kazdy vikend urobim program..to sa da raz za cas,ale aj ja mam povinnosti, domacnost, pracu

tanyag
8. nov 2023

@autor
Áno povinnosti, domácnosť....prácu (ak si v práci, tak kde je dcéra?) ale myslím, že hodinku, dve by si program pre svoje dieťa zvládnuť mohla...už keď ťa tak trápi, že je len doma a nikam nechodí...

autor
8. nov 2023

@tanyag ale samozrejme ze sa snazim, ale nie kazdy vikend to ide.tak 12r uz vie byt sama doma ked som v praci.

linda117
9. nov 2023

Píšeš "bojím sa že bude samotárka". Čo sa stane ak ňou bude? Ľudia sú všelijakí.. ja sama som introvert, vo veku tvojej dcéry som bola v škole kamarátska, aj na krúžkoch, nesedela som niekde sama v rohu ale von som s nimi nechodila a ani ich nevolala na prespávačky. Chodila som von s rodinou, so sesternicami atď. V sobotu sme doma upratovali, potom boli na zahrade, v nedelu sme zase isli do kostola, mali sme spolocny obed, prechadzku, robila som si úlohy... veľa som čítala knihy.. absolutne nebol priestor na nudenie😊a som tu, normálna 😄

autor
9. nov 2023

@linda117 ona zial ma sesternice rocne, moj je jedinacik, moji surodenci daleko..my tu nemame ziadnu rodinu na stretavanie,kto nezazil nepochopi..vies vidim na nej ze potrebuje rovesnicku, chyba jej kontakt, my sa snazime jej urobit program ale neni mozne kazdy den..ano aj ja som vela citala, ju to nebavi.vidim ako sa doma nudi a niekam s niekym by isla..

siminick
28. mar 2024

Ahoj hladáte este kamarátku ?

autor
28. mar 2024

@siminick nic sa nezmenilo je stale sama

midori123
28. mar 2024

A odkiaľ ste?

Strana
z2