Ako pomôcť dcére po neprijatí na gymnázium?
dcera chcela ist na zdravotnu skolu ma dve trojky navysv.uz 3roky hovori ze chce byt zdravotnicka laborant a zrazu sa s kamaratkou dohodli ze skusia gymnazia dve prihlasky .na ziadne ju nevzali a teraz je nestastna ze sa nemoze hlasit na zdravotnu tam uz je plny stav.chcem sa opytat ci je mozne si dat prihlasku nabuduci rok na zdravotnu skolu do prveho rocnika ak teraz nastupi na akukolvek skolu do prveho rocnika.dakujem
formou prestupu ano,ale bude musiet zacat znova od prveho rocnika
este existuje, ze zavolas teraz riaditelke, ci im nezostalo volne miesto ..... ze by si mala zaujem
na zdravotnej - neviem ktorá to je, ale pozri aj iné zdrav. školy. napr. cirkevné. neraz sa stane že na niektoré odbory sú volné miesta -čo viem tak napr. masér máva aj druhé kolo .... a potom po istom čase sa dá prestúpiť z jedného odboru na druhý. alebo z jednej zdravotnej školy na druhú.
druhé kolo ešte len bude nie? neraz sa stane že sa miesto uvolní aj v septembri. nenastúpia všetky deti. spolužiačka mojej dcéry prestala chodiť na sš a začala na gymn - uvolnilo sa miesto. niekto nenastúpil. ale to sa deje len v prvé dni septembra - tuším do 10. 9
skús sa spojiť aj s krajským školským úradom - kde sú volné miesta...
vsetky volne miesta su velmi daleko musela by na internat to nezvladne.riaditelke som volala su beznadejne plny 😢
formou prestupu by som chcela ona by chcela ist od prveho rocnika lebo ze je velmi dolezity tak dufam ze to dovoli riaditelka ked bude chodit rok uplne inde vlastne ani netusim kde
vsetky volne miesta su velmi daleko musela by na internat to nezvladne.riaditelke som volala su beznadejne plny 😢
@wwjulka Prečo by to nezvládla? Keď niečo chce, tak nech skúsi. Skôr sa jej tak bude dať vybaviť prestup na bližšiu zdravotnú.
Ináč naša dcéra keď chcela, musela ísť na strednú školu 200 km na internát. Prvý mesiac bol masaker, aj si poplakala, ale zároveň sa oťukala vo svete a vedela sa potom oveľa lepšie o seba postarať na VŠ.
ide aj o financnu stranku nemam 300eur mesacne som na invalidnom dochodku a stat prispieva myslim 40eur
Nech ide na vzdialenu zdravotnu skolu a poziada o prestup do vasho mesta. Par tyzdnov to ma intraku vydrzi.
O rok normalne poriesis prihlasku na novo a bude robit prijimacky. Kedysi som to riesila aj ja - sla som z priemyslovky na gympel.
musim pozriet volne miesta vsade hovorili ze budu zverejnene tento tyzden,ale riaditelka hovorila ze nikoho uz nevezme ked som volala prave vybavovala odvolania koho prime a koho uz nie
dakujem vam velmi pekne za pomoc trocha sa mi ulavilo❤
@wwjulka najst inu skolu zdravotnu kde je volne..preco si nedala jednu prihladku na gymko a jednu na zdravotnu? Na gymko s 2 trojkami no neviem..a kamaratku vzali??
O rok normalne poriesis prihlasku na novo a bude robit prijimacky. Kedysi som to riesila aj ja - sla som z priemyslovky na gympel.
@guiseppinka a v ktorom roku si tak prestupila?
ano vsetky vzali okrem mojej😢
uplne som prisla o rozum aj ona ked sa tak dohodli verila som ze to da.ucila sa stale ale nestacilo to aj kamoska mala ajtrojky a vzali ju asi lepsie napisala testy
@guiseppinka a v ktorom roku si tak prestupila?
@wwjulka davno... vlastne uz 20 rokov to bude🙈 ale normalne som to riesila cez zakladnu
tento tyzden to budeme riesit v skole s poradkynou tak uvime co poradi.dakujem vam krasne za pomoc❤❤
@guiseppinka prosím ťa nepíš, čo bolo pred dvadsiatimi rokmi
@wwjulka tak nech tento rok zostane doma a budúci rok sa prihlási na tú školu
@wwjulka tak nech tento rok zostane doma a budúci rok sa prihlási na tú školu
@jarmillka2 prosím ťa nepíš blbosti, aby ostala doma veď musí ešte 1 rok chodiť ako povinnú školskú dochádzku.
@jarmillka2 prosím ťa nepíš blbosti, aby ostala doma veď musí ešte 1 rok chodiť ako povinnú školskú dochádzku.
@3009 aj mne to došlo až potom čo som to napisala
@wwjulka treba pockat na zoznam skol, co nenaplnili stavy. Ak si na zdravotnu ani prihlasku nedavala, tak tazko ju tam zoberu
Treba mať reálnejšie sny. Z trojkami skúšať gymnázium bola čistá samovražda. A na zdravotnú školu, tiež asi na to nemá. Nech zoberie klasickú strednú školu, prípadne ucnovku s maturitou. A keď troška dospeje, môže dorobiť po škole ešte nadstavbu.
Treba mať reálnejšie sny. Z trojkami skúšať gymnázium bola čistá samovražda. A na zdravotnú školu, tiež asi na to nemá. Nech zoberie klasickú strednú školu, prípadne ucnovku s maturitou. A keď troška dospeje, môže dorobiť po škole ešte nadstavbu.
@wwjulka Normálne môže ísť zase o rok na prijímačky a keď ju zoberú, pôjde do prvého ročníka. Poznám chalana, tento školský rok bol prvák, prestúpil z jednej technickej školy na druhú a v máji bol na prijimáčkách a od septembra nastupuje na už pre neho tretiu SŠ úplne iného druhu.
@anomylka Dve trojky sú v dnešnej dobe úplne v pohode čo sa týka gymnázia a tak isto zdravotná. Majú prijímačky z bio a sjl a ak má dieťa trojky napr. mat, fyz , tak nemusí problém sa tam dostať.
@wwjulka veď ak nie je voľné miesto u nás v meste, skús v inom meste. Študovať môže aj inde hoci bude na internáte. Potom môže prestúpiť. Skús obvolat dookola.
dakujem vam velmi pekne za pomoc trocha sa mi ulavilo❤
@wwjulka dcéra má strednú zdravotnícky laborant. Chodila v BA. A môžem ti povedať, že teda veľa ich to nezvládlo a postupne odpadávali. Do školy chodila veľmi skoro,lebo ráno labáky, klinická biochémia apod. To nie je zrovna ľahký odbor.
Ja len že v BA neberú na gymnázia ani deti s dvoma dvojkami, nieto trojkami... Dcéra kvôli tým zopár dvojkám a žiadnym bodom navyše za olympiády a pod musela ísť na OA, ak to chcela mať viacmenej na istotu a s bežným (nie intenzívnym) doučkom. Nech Tvoja zatiaľ nastúpi kde jej ponúknu voľné miesto a potom skúsi prestúpiť, ale stratí tým jeden rok.
Podali ste odvolanie, keď jej prišlo, že ju ani na jednu neprijali? Keď dáte odvolanie a uvoľní sa miesto (keďže je veľa žiakov, ktorí si dali prihlášky na viacero škôl a nemusia nastúpiť na tú, kde chce ísť ona) tak ju môžu prijať dodatočne.
A ako už tu niekto spomínal, prestúpiť sa dá v septembri bez nejakých testov. Ja som tak získala troch nových spolužiakov a o štyroch zas prišla prve dva týždne na strednej škole. Čiže stačí, že niekam nastúpi a potom zavolať po prvom týždni v škole na tú zdravotnu, kam chcela ísť, či sa neuvoľnilo miesto.
ano vsetky vzali okrem mojej😢
@wwjulka mrzí ma to. Možno na to nemá. Skúsila si sa s ňou porozprávať aj o inom odbore?
Jedno je ,kam idú kamošky, druhá vec ,na čo má.
Keď pôjde na gympel (trojkarka) bude mať štvorky.
Je to výberovku na vysokú školu.
Moja dcéra vedela, že mala dobré známky, ale z matiky vždy 3.
Vysvetlila som je:j: gympel je výberovka !
Priemyslovky a iné technické školy, nie sú pre ňu, keďže je humanitne zameraná.
Nakoniec si vybrala Pedagogickú školu (aj keď ja som radšej za remeslo, alebo odbor, ak by nechcela ísť na výšku.)
Ale ona sa toľko učila biológiu a sklovinu, až som ja nechápala....
Zobrali ju na obidve nad čiarou...ale len preto, že to ona chcela....
Nech porozmýšľaj nad odborom....

Nie, lebo už bude žiakom strednej školy..jediná možnosť bude formou prestupu ak bude voľné miesto.. prijímačky už robiť budúci rok nemôže..