Ako presvedčiť mamu na kúpu iPhonu 12?
Ahojte,mám 12 rokov a chcela by som iphone 12. Mama mi ho nechce kúpiť,poradíte mi prosím ako ju presvedčiť? Peniaze by som jej vrátila všetky,chcem ho teraz lebo je v akcii. Ona chce aby som si polku ceny našetrila.Lenže ja si našetrím ale bude to chvíľu trvať. A tá akcia netrvá mesiac. Poradíte mi prosím? A taktiež by som potrebovala radu ako si zarobiť keď bývam v meste, môj ujo má bufet tam si tiež zarobím lenže teraz som v meste tak vás prosím o radu.
@michaelach329 ide leto a tvoj ujo ma bufet,tak da s nim dohodni a zarob si na neho tu polovicu.Ked mama uvidi ako da snazis,nozno ti doloží.A mozno aj ty sama pocas toho prehodnotis priority ked zistis cenu prace.Este si mlada.Ja som zacala brigadovat od 15 rokov.Moja prva vyplata sla na sperk ktory som chcela.Dodnes ho mam.Ale odvtedy jed som brigádovala,tak radsej som bola skrecok a odkladala si.Lebo som zistila vtedy cenu prace.A na druhej strane...Ja som zase odporca iphonu.Za polovicnu cenu vies kupit omnoho viac kvalitny telefon ako ponuka iphone.Nemaju ani tak kvalitne fotaky ako ine.Ficia na inom operacnom systeme ako ine.Maju linux.A ak by sibsu chcela do neho stiahnut napriklad hudbu nie je to take jednoduche.Potrebujem v PC na to program na konfiguraciu.Cokolvek co budes chciet d nim robit,je omnoho zlozitejsie ako android.Skratka tu cenu co zaplatis za neho platis len za znacku "nakusnuteho jablka"
@madielilly ak by ste sa rozumeli do technológií odbornejšie tak viete že nie je pravda, že iPhone predstavuje len značku nakúsnutého jablka. Apple svoj hardvér a softvér vyvíja a optimalizuje komplexne, čo umožňuje vysoký výkon, stabilitu a plynulosť systému iOS, na rozdiel od fragmentovaného Android ekosystému. Fotografie z iPhonov často vynikajú v prirodzenosti farebného podania a spracovania obrazu, najmä v náročnejších svetelných podmienkach, čo je výsledok sofistikovaných algoritmov a kvalitného hardvéru. Apple poskytuje dlhodobú podporu aktualizácií naprieč všetkými zariadeniami naraz, čím zaručuje bezpečnosť a aktuálnosť systému, zatiaľ čo u Android zariadení sú aktualizácie často oneskorené a závislé od výrobcov. Čo sa týka správy súborov, prenos hudby cez iTunes alebo Finder môže byť menej pohodlný ako pri Androidoch, avšak Apple kompenzuje túto nevýhodu širokou integráciou cloudových služieb a vlastnou aplikáciou Apple Music, čo zlepšuje používateľský komfort. Cena iPhonu preto odráža komplexnú hodnotu spoľahlivosti, bezpečnosti a integrovaného používateľského zážitku, nie iba značku. Ja sama som mala Android a prešla som na Apple a už nikdy by som sa nevrátila k Androidu. Fotoaparát, výkonnosť, bezpečnosť, overovanie platieb 1*. Ale tak mladému dieťaťu by som tento telefón nekúpila, to je zbytočné. Hodnotím z dospeláckeho hľadiska
@michaelach329 nekupuj tak stary model, uz len kôli baterii rozhodne nie, ked uz tak iPhone 13 mini.
@michaelach329 som rad ze moja priorita je aby ten telefon nebol spomaleny a mal velku kapacitu baterky co iphone rozhodne nema dobry honor kupit za 300 eur a nemusis zbytočne vyhadzovat za hlúpy mobil tolko peňazí ale asi ide skor o reputaciu ze aha pozrite mam iphone 😃🙃
@madielilly ak by ste sa rozumeli do technológií odbornejšie tak viete že nie je pravda, že iPhone predstavuje len značku nakúsnutého jablka. Apple svoj hardvér a softvér vyvíja a optimalizuje komplexne, čo umožňuje vysoký výkon, stabilitu a plynulosť systému iOS, na rozdiel od fragmentovaného Android ekosystému. Fotografie z iPhonov často vynikajú v prirodzenosti farebného podania a spracovania obrazu, najmä v náročnejších svetelných podmienkach, čo je výsledok sofistikovaných algoritmov a kvalitného hardvéru. Apple poskytuje dlhodobú podporu aktualizácií naprieč všetkými zariadeniami naraz, čím zaručuje bezpečnosť a aktuálnosť systému, zatiaľ čo u Android zariadení sú aktualizácie často oneskorené a závislé od výrobcov. Čo sa týka správy súborov, prenos hudby cez iTunes alebo Finder môže byť menej pohodlný ako pri Androidoch, avšak Apple kompenzuje túto nevýhodu širokou integráciou cloudových služieb a vlastnou aplikáciou Apple Music, čo zlepšuje používateľský komfort. Cena iPhonu preto odráža komplexnú hodnotu spoľahlivosti, bezpečnosti a integrovaného používateľského zážitku, nie iba značku. Ja sama som mala Android a prešla som na Apple a už nikdy by som sa nevrátila k Androidu. Fotoaparát, výkonnosť, bezpečnosť, overovanie platieb 1*. Ale tak mladému dieťaťu by som tento telefón nekúpila, to je zbytočné. Hodnotím z dospeláckeho hľadiska
@natalifatali aj ja som svoju odpoveď sa snažila napisat zrozumiteľnú pre tak mlade dievca.Viem čo všetko obnáša fungovanie iPhonu a veci okolo toho.Ale nechcelo sa mi pre tak mladeho človeka to vsetko pisat a zahlcovat ho vecami ktorym mozno este ani nerozumie s kúpiť si smartphone ktorý nevie vyuzit aspon na 90%.V prvom rade by si mala vybrat smartphon ktory bude na svoj vek vediet vyuzit na 100% ,naucit sa s nim vsetko čo treba a potom neskor o par rokov si kupit jablko.Nebufem si otrdsa kupovat telefon ktory je sice "znackovy" ale nebudem ho vediet vyuzivat plnohodnotne.To su podla mna zbytocne peniaze
@natalifatali aj ja som svoju odpoveď sa snažila napisat zrozumiteľnú pre tak mlade dievca.Viem čo všetko obnáša fungovanie iPhonu a veci okolo toho.Ale nechcelo sa mi pre tak mladeho človeka to vsetko pisat a zahlcovat ho vecami ktorym mozno este ani nerozumie s kúpiť si smartphone ktorý nevie vyuzit aspon na 90%.V prvom rade by si mala vybrat smartphon ktory bude na svoj vek vediet vyuzit na 100% ,naucit sa s nim vsetko čo treba a potom neskor o par rokov si kupit jablko.Nebufem si otrdsa kupovat telefon ktory je sice "znackovy" ale nebudem ho vediet vyuzivat plnohodnotne.To su podla mna zbytocne peniaze
@madielilly presne tak
Hádam si nemyslíme, že v čase tic-tocu a neviem akých ďalších sieti, keď už na Facebooku sú len 40+ dinosaury,tak 12 ročná teenegerka hľadá radu na koníka?
@ukulela presne aj ja som nad tým rozmyslala
@michaelach329 mňa by si tiež nepresvedčila. Za tú cenu kúpiš inú značku a v oveľa lepšom prevedení 😏 iphone ani zadarmo. Je to len imidžovka. Mame gratulujem. Vedie ťa k tomu, aby si si veci vážila.
@natalifatali overovanie platieb hádam závisí od banky v ktorej funguješ 😏 ak myslíš rôzne nastroje na pohodlné platby mobilom, prsteňom, to sa dnes už neodporúča ani dospelým ľuďom. Z psychologického hľadiska človek minie oveľa viac peňazí. Mama tohto dieťaťa má asi inú filozofiu
@natalifatali Toto ti dal chat GPT? Evidentne ano
Suhlasim s tym, ze malemu dietatu by som taky telefon nekupila, je to zbytocne
@natalifatali Toto ti dal chat GPT? Evidentne ano
Suhlasim s tym, ze malemu dietatu by som taky telefon nekupila, je to zbytocne
@mircalla áno, dobrý pomocník 😁
Môj syn je v tvojom veku. Iphone by som mu nekúpila ani keby si na neho zarobil celý. Odhliadnuc od faktu, že ide len o predraženú imidzovku, riziko poškodenia či straty mi je pridrahe na ohurovanie predpubertalnych spolužiakov.
@vroni u nas v nemecku je iphone (starsie rady) najlacnejsi telefon na trhu🫣🫣a ano, ma ho kazdy, lebo imidzovka + cena. Tiez som bola prekvapena, ze za schopny "pracovny" android musim dat 600e+, a iphon ma vyjde ani nie na polovicu z toho androidu🫣🫣🫣🫣pritom pred par rokmi boli jablka najdrahsie na trhu, aj tie stare modely si drzali cenu...
@michaelach329 Skus pozriet v okoli kto ma psov a spytat sa ci nepotrebuju vencenie, pomoc okolo domu alebo na zahrade. Podla zakona este tusim pracovat nemozes, takze mozes vyhladavat rozne pomocne prace rodine alebo susedom.
Chapem preco chces iphone, aktualne je to vyjadrenie urciteho statusu v kolektive a deti dokazu byt drsne a sikanovat aj pre niekoho za kravinu.
Za pouzity iphone je to fakt dobra cena, skus pozriet este nejaky iny model mozno s mensim uloziskom, alebo mini model.
@vroni u nas v nemecku je iphone (starsie rady) najlacnejsi telefon na trhu🫣🫣a ano, ma ho kazdy, lebo imidzovka + cena. Tiez som bola prekvapena, ze za schopny "pracovny" android musim dat 600e+, a iphon ma vyjde ani nie na polovicu z toho androidu🫣🫣🫣🫣pritom pred par rokmi boli jablka najdrahsie na trhu, aj tie stare modely si drzali cenu...
@vevesh, fakt? Chlap teraz kúpil dcére nový mobil (jej storočný síce fungoval, ale banka na ňom fungovať už odmietla) a za sestkovy Pixel dal 150 euro. Mám ho aj ja a je to vysoko pricetny telefón... Mala som predstavu, že jablká stoja podstatne viac (ficime na Androidoch, jablko nechcem, ale i tak)
@vevesh, fakt? Chlap teraz kúpil dcére nový mobil (jej storočný síce fungoval, ale banka na ňom fungovať už odmietla) a za sestkovy Pixel dal 150 euro. Mám ho aj ja a je to vysoko pricetny telefón... Mala som predstavu, že jablká stoja podstatne viac (ficime na Androidoch, jablko nechcem, ale i tak)
@vroni my tiez, dlhsie sme nekupovali telefon a teraz ked dcere odisiel po dlhych rokoch jej, tak reku ideme omrknut. Skoro som spadla na zadok- ide o to, ze potrebovala lepsi kvoli buducej praci a nekupujeme telefon kazdy rok, a napriklad vsetky samsungy skovej rady isli od 850e+, najnovsi 1500e🫨tak reku ideme do inej znacky- pixel v rovnakej rade 950e+, to iste honor..🫨 Iphony uz od 300e podla rady. A take palky nie som ochotna dat dietatu za novy mobil...🤨🤨🤨
@vroni my tiez, dlhsie sme nekupovali telefon a teraz ked dcere odisiel po dlhych rokoch jej, tak reku ideme omrknut. Skoro som spadla na zadok- ide o to, ze potrebovala lepsi kvoli buducej praci a nekupujeme telefon kazdy rok, a napriklad vsetky samsungy skovej rady isli od 850e+, najnovsi 1500e🫨tak reku ideme do inej znacky- pixel v rovnakej rade 950e+, to iste honor..🫨 Iphony uz od 300e podla rady. A take palky nie som ochotna dat dietatu za novy mobil...🤨🤨🤨
@vevesh, tak to mi je iné. Ak potrebuješ telefón na špeciálnu prácu, budeš sa riadiť inými kritériami. U nás je decko ešte na Uni.(a dúfam, že ešte dali chvíľu bude), takže jej stačí slušný telefón bežnej kategórie.
Iphone sa skor oplati ak mas komplet zariadenia a vies to plnohodnotne prepojit (hodinky, komp, tablet, sluchadla..). Inak pre detska je to cista imidzovka a urcity statu v skole. U synovca sa dokona riesilo, ze deti bez iphonu sa sikanovali na skole.
Iphone určite nepotrebuješ. Byť na maminom mieste tak nakúpiš niečo iné😏
Inak píšete viaceré, že je to malé dieťa, pritom, keď už ma niekto 8-9 ročne dieťa , uz tu poniektoré matky píšu ako s ním trieska puberta a nezvládajú ich , 😂 tak ako to je? Rozhodne to nie je dieťa, v 12 stich som si nohy holila a maľovala sa. Že chce iPhone chápem úplne. Chce zapadnúť . Logicky. Ale poradiť neviem. Domáce prace ? Venčiť psíkov? Hmmm.
A co ta tak strasne laka na iphone, ze ho musis mat? Chces sa predviest pred spoluziackami? V zivote som iphone nemala, kupujem si Samsung a zijem....Moj syn ma 15 a tiez ma Samsung a nikdy po iphone netuzil. Dovolit si ho mozem, ale naco? Drahe jak slak, rozbije sa to ci pokazi a dovidenia. Ja teda nevidim ziadnu pridanu hodnotu....
@mircalla tak je to imidžovka a ak máš aj iné časti jablkoveho korporátu, je to efektívne . Funguje spolu výborne, veľmi kompatibilné
@mircalla tak je to imidžovka a ak máš aj iné časti jablkoveho korporátu, je to efektívne . Funguje spolu výborne, veľmi kompatibilné
@mooonika1975 Slovo imidzovka ma vzdy dost rozculovalo....ako pisem - chciet telefon, aby som bola in a/alebo kamosky mi zavideli, ci mala imidzovy telefon je chore myslenie
Mne ide o funkcny telefon, nie o imidz. Akoze nedavno som sa vratial z Islandu, taketo veci ta, nik neriesi, rovnako ani imidzove oblecenie ci imidzove auto....ale tak sem to este nedorazilo
a to island ma krajina s jednou najvyssich primernych mzied na svete.....ale maju inak nastavene hodnoty....kto chce si kupi, ale nie preto, ze to imidzovka, ci preto, ze to maju aj ostatni a som za luzra, ked to nemam
@mooonika1975 Slovo imidzovka ma vzdy dost rozculovalo....ako pisem - chciet telefon, aby som bola in a/alebo kamosky mi zavideli, ci mala imidzovy telefon je chore myslenie
Mne ide o funkcny telefon, nie o imidz. Akoze nedavno som sa vratial z Islandu, taketo veci ta, nik neriesi, rovnako ani imidzove oblecenie ci imidzove auto....ale tak sem to este nedorazilo
@mircalla to je záležitosť pubertakov , a patrí to k prirodzenému vývoju osobnosti a to je ZAPADNÚŤ .
@mircalla to je záležitosť pubertakov , a patrí to k prirodzenému vývoju osobnosti a to je ZAPADNÚŤ .
@mooonika1975 Mam pocit, ze sa s tym stotoznujes....Moj syn je velmi oblubeny a zapadol aj bez iphonu to je v sukromne jskole a spoluziaci su z kategorie bohatych, lokality Slavin, Koliba, Devin....kupovat si kamaratstvo ci pozornost tymto sposobom nikdy nebude fungovat.
Tak skús osloviť susedov či nepotrebujú s niečím pomôcť poprípade nejaké babky či nechcu upratať a podobne ja ťa úplne chápem. V 12 rokoch tiež chcela mobil vtedy síce iPhony boli len na počiatku ale aj tak.
Ja osobne som bola veľký zastanca Androidov ale úplne som presedlala na Apple a nemenila by som
@mooonika1975 Mam pocit, ze sa s tym stotoznujes....Moj syn je velmi oblubeny a zapadol aj bez iphonu to je v sukromne jskole a spoluziaci su z kategorie bohatych, lokality Slavin, Koliba, Devin....kupovat si kamaratstvo ci pozornost tymto sposobom nikdy nebude fungovat.
@mircalla kupovať kamarátstvo? To nikto nevraví, píšem že nechcú vytrcat a preto chcú to čo “ ide”
@mircalla kupovať kamarátstvo? To nikto nevraví, píšem že nechcú vytrcat a preto chcú to čo “ ide”
@mooonika1975 aha, ked nemas novsi iPhone, vytrcas? Ty si inak trapna malomestiacka
Uplne ukazkovy pripad
Nikdy som nic taketo nezaznamenala. Vsetky 12rocne deti maju iphony?
@mooonika1975 aha, ked nemas novsi iPhone, vytrcas? Ty si inak trapna malomestiacka
Uplne ukazkovy pripad
Nikdy som nic taketo nezaznamenala. Vsetky 12rocne deti maju iphony?
@mircalla tvoja komunikácia ukazuje viac ako si mohla ukázať . 😊 ja že s normálnou sa bavím 😏😏😏👌👏👏

@michaelach329 mama ma pravdu. Najprv si našetri a potom kupis. Neboj sa, vzdy bude niekde v akcii. Mozno kym nasetris, tak aj IPhone 13 bude v akcii.