icon

Ako riešiť obťažovanie dcéry starším mužom?

12. sep 2024

Dcera prisla domov v hysterickom placi a ked som sla za nou co sa stalo, po dlhom cakani sa mi zdoverila, ze ju na praxi obtazoval starsi muz. Isla potom do skoly kde to povedala aj ucitelke co ju mala mat na starosti a, ze ta ju vysmala a este jej povedala, aby si prestala vymyslat. Baby ja vobec netusim co robit? Dcera je na svoj vek uz vyvinuta ako zena ale co sa tyka chovanim atd. je to este dieta. Miluje rozpravky, vsetko detske. Vobec som necakala, ze toto sa moze mojej stat. Je pekna, stihla.
Ako mam podla Vas postupovat dalej? Nespala som kvolj tomu celu noc

Strana
z13
bbshop
13. sep 2024

@huxy dokonca skôr mám pocit, že to poprela. V nejakom príspevku sa vyjadrila v zmysle, že ona nikde nepíše, že dcéra má 17r.

huxy
13. sep 2024

@bbshop no síce nikde to vraj nepísala, ale ani nepoprela. Nemá ani 17, ani 18, vraj stále pod zákonom. Menej mať nemôže, inak by nemohla praxovať v nemocnici na svk 🤷🏼‍♀️

bbshop
13. sep 2024

@huxy len v nejakom jej komentári na mňa pôsobila tak, že nemá 17. Niekde niečo také písala, že to tvrdíme my a nie ona. Mne vychádza z toho jedine 16, ale to nemôže mať určite. Skôr by som povedala, že ma viac a autorka to nechce priznat, aby sme brali jej dcéru ako dieťa.

huxy
13. sep 2024

@bbshop celé je to divné, až podľa mňa vymyslené. len nechápem, kto by strácal čas takýmito výmyslami 🤷🏼‍♀️

rebellefleur
13. sep 2024

@bbshop myslim si uplne presne to iste, čo ty, že dcéra bude mať viac rokov. Nevidim ziaden normalny dovod, prečo autorka ani po x otazkach na vek dcery, tuto otazku nezodpovedala.

30katrusa40
13. sep 2024

Je keď to čítam mi príde že skrátka ste zanedbali vlastne dieťa len kôli tomu čo by ľudia povedali. A prepáč ale vyhovárať sa na svokru , kôli ktorej ste nedali dceru diagnostikovať na prítomnosť PAS poruchy je blbosť. Môžeš sa tváriť ako všetko robíš pre ňu ale to najdôležitejšie ste nespravili ani jeden. Neprijali ste ju aká je a to je pre ľudí s autizmom veľmi dôležité. Vezmi ju na diagnostiku, dá sa to aj v dospelosti , choď s ňou do poradenského centra Cppp aby vám podriadili ako s učením ďalej akú školu. Prečo išla na zdravotnú ? Chcela sama či si svokra a tvoj manžel vysnívali že bude chodiť na zdravotnú. Ja viem aké je to mať dieťa s autizmom a nie je ľahké sa s tým vyrovnať. Ale ide to.

bbshop
13. sep 2024

@rebellefleur presne. Navyše všetky tie manévre okolo jej štúdia jej to štúdium určite predĺžili. Prestupy zo školy na školu, problémy v škole, možno mala odklad lebo nespĺňala podmienky pre nástup do školy, zle sa učí tak možno aj prepadla. Sama niekde spomínala, že cez prázdniny ju doucovala. Ktovie koľko môže mať reálne rokov, ale autorka sa vyhýba odpovedi zámerne, aby sme ju mali za nevinné dieťa a nakoniec zistíme že je to agresívna dospelá žena s vaznou diagnózou.

patus_2
13. sep 2024

Autorka, teraz si už dala všetky indície, že téma nie je pravdivá. Individuálny plán kvôli tomu, že je škola ďaleko? A kvôli tomu vybavuje riaditeľka prestup na zdravotnú školu? Ja som teda chvíľu učila na strednej škole, ale toto reálne nieje. Ak je škola ďaleko, tak existuje internát a žiaden riaditeľ sa nebude zaoberať tým, že študent musí dochádzať a už vôbec nebude vybavovať prestup na zdravotnú školu...

lilope
14. sep 2024

@patus_2 každý ďalší autorkin príspevok len potvrdzuje, že si vymýšľa buď úplne celú tému alebo vymýšľa detaily príbehu ako jej to pasuje. Hlavná téma obťažovanie jej dieťaťa, na svoj vek veľmi vyspelej dcéry, už úplne zanikla a vôbec ju nerieši, išla do zabudnutia.
Mimochodom, vyspelé dievča na svoj vek má asi 11, 12 rokov, v neskoršom veku je už vyspelosť normálna u väčšiny dievčat. Zo začiatku som si myslela, že ide o takýto vek.
@huxy @bbshop to mne napísala, po mojich slovách, že ak chodí na prax a nie je plnoletá, tak má jedine 17 rokov, že nikde neuviedla, že dcéra má 17. Tak to beriem tak, že 17 rokov nemá. Ale ak študuje tu, nemôže mať ani 15, ani 16. Hotová záhada. 🕵️ Vyzvala som ju, nech uvedie na akej strednej škole chodia deti na prax do nemocnice v 2. ročníku, ako inak, neodpovedala.

janababana
14. sep 2024

@lilope neodpovedala, lebo toto je casty vzorec vymyslenych tem tu na mk.

rebellefleur
14. sep 2024

@lilope samozrejme, že neodpovedala, lebo min. časť príbehu je výmysel, toto je veľmi častý jav tu v diskusiách. Ten, kto chce naozaj poradiť, nemá problém odpovedať na zásadné a podstatné otázky.

Strana
z13