Ako riešiť problémy s domácimi úlohami na 2. stupni?
Prosím vás, ako to máte na druhom stupni s úlohami? Syn je chorý, prvý deň mu spolužiačka poslala úlohy a tam to skončilo. Od piatku nič. "Kamošovi" volá 2xdenne, píše mu, vždy mu povie, pošlem ti ak nezabudnem.... napísal do spoločnej skupiny na edupage, nič. Napísal do spoločnej skupiny, v ktorej je aj triedna a opäť nič. Uz som z toho dosť zúfalá, lebo 24 deti a ani jeden nie je schopný mu ich poslať.....syn je v triede podľa učiteliek obľúbený, keď niekto chce úlohy, pošle. Ďakujem za každú radu.
@mariannka1 podobne aj u nás dcéra. Ale na Edupage zvyknú písať učiteľky, aj keď neviem či všetko lebo dcéra ešte nebola chorá.
@mariannka1 u nás tiež extrém. Píše do skupinky, nikto nič. Potom danej osobe, pošle polovičku, celé zle. Riešila som aj s učiteľkou, poverila co vedľa sedí a aj tak o ničom, keď poprosi o úlohy, odpíše večer a aj to nie všetko
@mariannka1 my to mame takto uz niekolko rokov. Ja som kedysi dlhodobo chorej spoluziacke cez kopirak pisala poznamky cele mesiace denno-denne na vsetky predmety, tlacit trebalo, aby to bolo vidno. Dnes maju decka problem odfotit strany a poslat cez WhatsApp 🤷 ...ale linkov na shortsky a videa a hry si posielaju stovky kazdy den... Rozdrapit ma ide.
@thirstymonk ja keď som chodila do školy nebol nie že edupage či pomaly ani internet, neboli ani telefóny bežne 😂😂 nám zaviedli telefón keď som mala 14 a zďaleka som nebola posledná bez telefónu v triede 😂
Tiež si myslím, že učitelia by mohli zapisovať na edupage na konci hodiny, akú tému preberali a pridať poznámky. Trvá to možno 2,3 minúty, aj keby mali odfotit poznámky nejakého žiaka.
U nás niekto zápise, aké väčšina nenapíše. Dokonca triednu majú super, ale zásadne nezapisuje na edupage.
Ja tomuto nerozumiem - však keď je napríklad chorý zamestnanec, tak počas PN pracuje? Choré dieťa sa má liečiť, nie zháňať úlohy... Neútočím na autorku príspevku, ale na toto choré zmýšľanie v školstve...
@mariannka1 Mne to tiež vždy robili, prestal som posielať aj ja, úlohy mi triedna odfotila

@jurly presne. Ja aj zvyknem písať učiteľom, resp. dcéra ich poprosí cez edupage. Ale napr. fyzkarovi nebudem písať ani ja, ani dcéra. On je prípad...