icon

Ako riešiť zhoršené známky na strednej škole?

12. okt 2025

maminky, kontrolujete známky deťom na sš? alebo ak nie ste spokojné so známkami aj niečo poviete?
ja neviem či som už ja ta zlá, ale ja sa už bojím aj otvoriť Edupage. neustále tam na mńa vyskakujú známky 2-3. priznám sa nie som nadšená z týchto známok.
keby že je v prvom ročníku na sš tak ešte chápem že je to zmena, ale v treťom r. dostávať takéto známky?
manžel tomu ani nevenuje pozornosť, vraj si nebude ničiť nervy.

Strana
z2
anonym_f50da1
12. okt 2025

@anonym_autor a čo je zlé na 2?

klarissa25
12. okt 2025

A vies o tom ze znamky nie su vsetko? A hlavne znamky 2a 3 su stale dobre

pribinak
12. okt 2025

Mam prvaka na strednej. Známky nekontrolujem. Je to jeho zodpovednosť

A nechápem čo je zle na 2-3 ? Nie vždy sa odpoved či písomka podaria.

A ešte jedna vec, máš tam gramatickú chybu. Takze začni byt náročná aj na seba

anonym_bd0624
12. okt 2025

Mám deti v 2r a 4r (bilingválne gymnázium) nebojím sa a nikdy som sa nebála otvoriť edupage. Sem tam dvojka mi žili netrhá .

doriiis
12. okt 2025

Chudák dieta

anonym_c40b09
12. okt 2025

Samozrejme, že som kontrolovala. A aj niečo povedala. Obočie som zdvíhala pri 4. Keby som nič nepovedala, dieťa by nematurovalo z matematiky, ale z nejakého odveci predmetu a nebolo by tam, kde je teraz. Dva-tri som neriešila. A vlastne ani 4 napríklad z UAK a 3 z TSV, čo boli pre jeho smerovanie zbytočné predmety.

anonym_0cb88e
12. okt 2025

Nekontrolujem známky, ale dieťa. Popoludní a večer sa nemôže túlať, nemusí ani brigádovať a tak sa učí. Je to jeho hlavná povinnosť a tak to aj berie. Občas ho preskúšam, ak treba aj dovysvetlím a za dobré známky ho odmeňujeme - výlety, dovolenky v zahraničí, jazykové pobyty. Na výsledkoch v škole nám vždy záležalo a vie to. Nevnima to ako niečo zlé, skôr naopak, je to prejav toho, že nám na ňom záleží. Už si uvedomuje, kde skončili a skončia jeho spolužiaci zo ZŠ, ktorých rodičom to bolo jedno. Plánuje ísť na medicínu, takže má silnú motiváciu, rovnako aj mladšie dieťa.

anonym_fbbcfe
12. okt 2025

@anonym_autor kľuuuuud.... známky s ním s ňou nejdú do života 🌞🌷🌅

anonym_d6f2e4
12. okt 2025

Chces mi povedat ze ty si v zivote 2, 3 nemala hej?

januska12323
12. okt 2025

2-3 sú zlé známky??

dskjhfdlkdjhl
12. okt 2025

@anonym_autor A Ty si mala ake znamky?

stellarstar
12. okt 2025

🙄🙊🙈🤦‍♀️

anonym_bf4fc2
12. okt 2025

Kontrolujem, ale zase dusno nerobím. 2-3 v treťom ročníku sú dobré známky relatívne- záleží aj od školy, nie každá škola poskytuje rovnakú kvalitu vzdelania, aj keď ponúka vzdelanie v takom istom odbore. Na jednej škole môže byť jednotkár a na inej v rovnakom odbore trojkár. To už musíš vedieť ty, na akej úrovni je škola, ktorú tvoje dieťa navštevuje.
Ber do úvahy, že v 3.roč.je v plnom hormonálnom rozkvete, takže aj toto má vplyv na známky. Vždy mal také známky? Alebo na zš jednotky a teraz 3? Nedá sa to zobšeobecňovať.
Moja dcéra mala v 2.ročníku na gymnáziu tri štvorky na vysvedčení, dnes študuje 3.rok právo.
Takže hoď sa do kľudu a spozornieť treba pri 4 a 5.

bielasovicka
12. okt 2025

Tak zrejme malo na ZŠ samé jednotky. Ale stredná už není základná, tak je to v pohode keď ma 2,3.ved to sú dobré známky.

lenka.25
12. okt 2025

2 je zlá známka . Ano trojku by som nebrala tragicky . Moja mladšia sa teraz dostala na osemročná , nikdy nemala v žiackej ani dvojku a jej prvé známky tento rok , 5,3,4 🫣 . Hej , trochu som predýchavala , ale pre dieťa je to obrovská zmena a dosť , že mala sama čo to v sebe spracovať , ešte ja ju budem doma deptat ?!
A urcite dcéra má aj jednotky , len klasika , rodič vidí len to najhoršie 😒

cimage
12. okt 2025

Mne rodicia nekontrolovali znamky na strednej, edupage este nebol. Vysvedcenie som mala 1-2-3, boli s tym v pohode. Ja som sa snazila, skola to nebola lahka. Ja by som tiez nenamietala keby mali deti take znamky na strednej. Na zs samozrejme ocakavam lepsie.

anonym_bf4fc2
12. okt 2025

Ešte dodám že nakoniec dcéra zmaturovala na 1,1,1,2 (sjl,anj,obn,dej), to, čo ju nebavilo tzn.matika, fyzika, geografia - to išlo úplne mimo nej, ani som ju netlačila do toho, vybrala si aj tak právo a ak by si nevybrala právo, bola by išla študovať angličtinu, takže pri týchto odboroch jej to aj tak nebolo a nie je treba. Takže známky nie sú všetko a nič ti dokopy o dieťati nepovedia. Ja som sa vždy pýtala pri zlých známkach čo sa stalo, prečo si nevedel/a, z čoho to bolo, že sa treba doučiť, prihlásiť sa, opraviť.

vladuska20
12. okt 2025

Kontrolujem,ma tyzden prax,tyzden skolu.Je 2hak,k tomu vzdy pride domov a leti do firmi na brigadu,zvara tam,co si aj mi to ukazoval,co tam robi.V buducnosti by chcel odist do nemecka zvarat,alebo tych variant mi povedal uz vela.Nakoniec asi zostane doma a bude s nami chodit do prace,uvidime kam ho zivot dovedie.No o jeho buducnost sa nebojim.Jemu staci si to precitat pred hodinu,keby chcel mohol byt cisty 1tkar ale takto presne 2,3.Aj na praxi je najlepsi.Hned bol oblubeny u majstra,este aj motor z babety nasej opravovali spolu a majster buducim prvakom hovoril,co vsetko mozu robit na praxi.

andrejka1974
12. okt 2025

@anonym_autor to myslíš naozaj vážne 2-3 že zle znamky , ak toto považujete za zle znamky zamyslite sa nad sebou robíte veľkú chybu ha som riešila znamky keď hrozila štyrika ináč som to neriešila s vermi deti sú spokojne a vyštudovali a majú aj prácu , ktorá ich napĺňa

anonym_39b009
12. okt 2025

Len na zamyslenie. Nie každý môže /musi mať jednotky. Nie každý môže/musi ist na vysokú školu. Všetci budú vysokoškolský vzdelani? Všetci manažéri? Ci ako?

anonym_4fbe52
12. okt 2025

Ty si poznáš dieťa, ty vieš na čo má a na ako ťažkej škole je. 2-3 sú fajn známky. Ja som chodila na ťažké gymnázium a aj keď som sa učila hodiny tak som z istých predmetov mala trojky. Keby ma vtedy začali do toho ešte aj zdrbávať rodičia, tak by to s mojou psychikou narobilo hrozné veci. Ak sa snaží, tak ju nechaj, jednotkárka nemusí byť. Príde mi to opäť ako téma na rozpútanie vášní, aby bolo veľa klikov.

k_a_j_k_a
12. okt 2025

Ja kontrolujem. Obe deti už chodia na (vraj náročné) gymnázium. Známky v priebehu roku neriešim nejako prehnane, až keď vidím, že je zle - rozumej min. rok staršej vychádzala 4 na vysvedčení z NJ. Povedali sme si, ktoré predmety sú pre ne dôležité, ktoré nie. Viem, že z NJ staršia nikdy nebude mať 1 (ako začiatočníka ju dali k pokročilým). Ostatné predmety má 1,2 na vysvedčení. U mladšej uvidíme, teraz začala.
Ak sa opakujú horšie známky a ide to do vysokého priemeru, pozerám škaredo a snažím sa ak treba pomôcť. Ale že by som sa bála otvoriť edupage, to nie. Známky nie sú úplne všetko, dôležité je, aby tomu, čo v škole robia chápali, prípadne sa venovali sebarozvoju, športu, dobrovoľníctvu.

autor
12. okt 2025
@anonym_4fbe52

Ty si poznáš dieťa, ty vieš na čo má a na ako ťažkej škole je. 2-3 sú fajn známky. Ja som chodila na ťažké gymnázium a aj keď som sa učila hodiny tak som z istých predmetov mala trojky. Keby ma vtedy začali do toho ešte aj zdrbávať rodičia, tak by to s mojou psychikou narobilo hrozné veci. Ak sa snaží, tak ju nechaj, jednotkárka nemusí byť. Príde mi to opäť ako téma na rozpútanie vášní, aby bolo veľa klikov.

@anonym_4fbe52 vôbec to nie je téma na rozpútanie vášni. len som napísala čo ma trápi ale tak vidím že som asi jediná čo chce aby si dieťa plnilo svoje povinnosti a malo dobré výsledky. Nechodí na žiadne brigády, má všetko čo potrebuje, s pomáhaním v domácnosti to tiež nepreháňa

autor
12. okt 2025
@bielasovicka

Tak zrejme malo na ZŠ samé jednotky. Ale stredná už není základná, tak je to v pohode keď ma 2,3.ved to sú dobré známky.

@bielasovicka na zš mávala 1-2 dvojky, min. rok mala 4 dvojky. preto je to pre mňa určité sklamanie čo teraz vyvádza.

anonym_4fbe52
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_4fbe52 vôbec to nie je téma na rozpútanie vášni. len som napísala čo ma trápi ale tak vidím že som asi jediná čo chce aby si dieťa plnilo svoje povinnosti a malo dobré výsledky. Nechodí na žiadne brigády, má všetko čo potrebuje, s pomáhaním v domácnosti to tiež nepreháňa

@anonym_autor od kedy je povinnosť mať samé jednotky? Ty si neuvedomuješ že dieťa nemôže mať kapacitu na všetko? Ty si snáď programátorka, high manažérka, lekárka a právnička v jednom? Zarábaš aspoň 10 tisíc? Ak nie, tak prečo? Veď sa posnaž trošku, choď dcére príkladom. Kokos je mi zle z teba. Ako matka matke ti hovorím: spamätaj sa sakra! Takto tvojmu dieťaťu spôsobíš psychické problémy. Keby si svoje povinnosti absolutne neplní a školu fláka tak ti chodí so 4-kami, 5-kami. Na akú školu chodí?
Predstav si že nie všetci sme tu mali samé jednotky a máme sa v živote aj bez toho moc dobre.
Ešte raz: jej povinnosť je si robiť domáce úlohy, vrámci možností a jej schopností sa naučiť na test, chodiť fyzicky do školy a dávať pozor. Nie nosiť samé jednotky.

vladuska20
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tam ju skor uc k tym domacim povinnostiam,to jej do zivota da omnoho viac ako znamky.Ked ju nepripravis riadne do zivota,bude v zivote este viac stratena a to naozaj tie znamky jej to stastie nedaju.Pocitam,ze ani varit nevie,ani po sebe upratat.Tam skor travte viac casu,bude mat aj zazitok s tebou ako len,ze ju karhas za znamky.Mam 1dinu dceru z 5tich deti,ale aj babsky den sme si urobili.Len my 2 mama s dcerou sme si behali po nakupoch,na pizzi boli.Ten cas o samote si deti budu viac pametat ako len frustrovana matka kvoli znamkam a skole.

autor
12. okt 2025
@anonym_4fbe52

@anonym_autor od kedy je povinnosť mať samé jednotky? Ty si neuvedomuješ že dieťa nemôže mať kapacitu na všetko? Ty si snáď programátorka, high manažérka, lekárka a právnička v jednom? Zarábaš aspoň 10 tisíc? Ak nie, tak prečo? Veď sa posnaž trošku, choď dcére príkladom. Kokos je mi zle z teba. Ako matka matke ti hovorím: spamätaj sa sakra! Takto tvojmu dieťaťu spôsobíš psychické problémy. Keby si svoje povinnosti absolutne neplní a školu fláka tak ti chodí so 4-kami, 5-kami. Na akú školu chodí?
Predstav si že nie všetci sme tu mali samé jednotky a máme sa v živote aj bez toho moc dobre.
Ešte raz: jej povinnosť je si robiť domáce úlohy, vrámci možností a jej schopností sa naučiť na test, chodiť fyzicky do školy a dávať pozor. Nie nosiť samé jednotky.

@anonym_4fbe52 ty si to vôbec nepochopila.

nelka93
13. okt 2025

Na zakladke som mala samé jednotky a v prvaku na gympli prvýkrát trojku. Svet sa nezrutil a ja som vyštudovala kvalitnú univerzitu. Takze sa nestresuj

anonym_4fbe52
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_4fbe52 ty si to vôbec nepochopila.

@anonym_autor tak mi to vysvetli

jarmillka2
13. okt 2025
@anonym_0cb88e

Nekontrolujem známky, ale dieťa. Popoludní a večer sa nemôže túlať, nemusí ani brigádovať a tak sa učí. Je to jeho hlavná povinnosť a tak to aj berie. Občas ho preskúšam, ak treba aj dovysvetlím a za dobré známky ho odmeňujeme - výlety, dovolenky v zahraničí, jazykové pobyty. Na výsledkoch v škole nám vždy záležalo a vie to. Nevnima to ako niečo zlé, skôr naopak, je to prejav toho, že nám na ňom záleží. Už si uvedomuje, kde skončili a skončia jeho spolužiaci zo ZŠ, ktorých rodičom to bolo jedno. Plánuje ísť na medicínu, takže má silnú motiváciu, rovnako aj mladšie dieťa.

@anonym_0cb88e to ho akože vôbec nepustate von šak každý potrebuje sa ísť aspoň prejsť

Strana
z2