icon

Ako rozhodujete, keď vaše dieťa ide von?

4. aug 2025

Ahojte, ako je to u vas, ked dieta - pubertalne chce ist von alebo niekam inam. Rozhodujte vzdy a zasadne spolu alebo prosto kto je v danom case doma alebo zdvihne telefon, tak rozhodne ten. Ak rozhodnete vy, vzdy a zasadne informujete aj manzela? Ze dieta ide von, pride vtedy a vtedy?

biba_18
4. aug 2025

rozhodne ten koho sa pýta a nevidím dôvod toho druhého informovať že ho niekam pustil - skôr by mali byť informovaní, že preto a preto som ho nepustil prípadne ho nechcem pustiť v budúcnosti…

autor
4. aug 2025
@biba_18

rozhodne ten koho sa pýta a nevidím dôvod toho druhého informovať že ho niekam pustil - skôr by mali byť informovaní, že preto a preto som ho nepustil prípadne ho nechcem pustiť v budúcnosti…

@biba_18 lebo u nas dnes od muza hysak kvoli tomu.. a nepovedala som mu to, lebo predtym, ked som mu volala, nemohol a uz sa neozval. A poobede zas sice prisiel, ale isiel prec a syn az potom povedal. Za mna je to tiez jedno, ja som nikdy nespochybnovala jeho rozhodnutia ani nerobila hysak, ze mne to nepovedal alebo povedal neskoro.

biba_18
4. aug 2025

no ok, ale čo bol problém, že nie ON ho pustil?

katica06
4. aug 2025

Vychádzajúc z našich puberťáčok záleží kam kedy na ako dlho chce puberťáčka ísť. Väčšinou sa ozvú dostatočne vopred, aby sme všetko vydiskutovali. Všeobecne však platí že máme rodinnú skupinu ak nie sme doma , tak baby píšu tam.

autor
4. aug 2025
@biba_18

no ok, ale čo bol problém, že nie ON ho pustil?

@biba_18 Ja ani neviem. Asi ano. Lebo som mu zabudla dat vediet. A ze on o nicom nemoze rozhodnut. Tak je leto, mam dieta drzat doma zavrete? A ked sa mi on neozval po tom, co povedal, ze nemoze a ze sa ozve? Ja som potom na to zabudla, ved tiez pracujem a mavam toho dost...

cukroska
5. aug 2025

@anonym_autor Podľa toho aké pubertálne dieťa. Moje vždy povie, alebo napíše.Buď mne alebo, keď je doma manžel tak jemu. Samozrejme rýchle akcie s kámošmi tiež povie vždy. Ale on je naučený ,keď sme robili roky na dvanástky spolu s mužom, že mi písal, alebo povedal starkej. To aby sme vedeli. Vela sa oni chodili prechádzať cez deň a debaty takže to vždy aj keď mal 12 nájsť len oznámil. Oni sú dobrá partia 4 chlapci poznajú da od detstva a často chodia k nám.
Teda to sú už len oznamovacie vety. Ale vždy povie, kym bol mladší samozrejme sa vždy spýtal, či môže ísť tam a tam..aj za prespanie u kamarátov sa pýtal.
Na koncerty sám nechodil zatiaľ, diskotéky ešte absolútne. Keďže u nás už nie sú a do BB ho ešte nepustím.
Má 16.r.

klotildabazarik
5. aug 2025

@anonym_autor tak podla veku, samozrejme maju mobili a viem kam idu,

autor
5. aug 2025

Lenze tu ide o to, ze JA som rozhodla sama a nepovedala som mu to. Slo len o bezne von. To prve bolo do inej dediny, ale ma uz 15 rokov, poobede siel len tu do okolia. Vedela som aj, s kym ide, vedel syn, kedy ma prist domov, len sa pytal syn mna, nie otca a ja som zabudla dat o tom muzovi vediet.

ibrunova
5. aug 2025

To je potrebné nejaké rozhodovanie , či ide von? Však ide a hotovo. Ja keď som v robote, nikto mi tam nehlási, kam ide a po čo.. Jedine, ak by mal nejkého zaracha a ty si ho napriek tomu pustila.

anonym_2e3cb3
5. aug 2025
@anonym_autor

Lenze tu ide o to, ze JA som rozhodla sama a nepovedala som mu to. Slo len o bezne von. To prve bolo do inej dediny, ale ma uz 15 rokov, poobede siel len tu do okolia. Vedela som aj, s kym ide, vedel syn, kedy ma prist domov, len sa pytal syn mna, nie otca a ja som zabudla dat o tom muzovi vediet.

@anonym_autor ďalší pako , môj ty bože. Čo si nesvojprávna?

ibrunova
5. aug 2025

A predpokladám, že to nie prvé, s čím má problém..

memma
5. aug 2025

@anonym_autor ten kto je po ruke. Keď nie sme doma napíšu väčšinou do rodinnej skupiny a počkajú na odpoveď. Pripadne zavolajú

anonym_3b9ade
5. aug 2025

ked dieta chce niekam ist tak zvycajne sa pyta cez whastapp rodinnu skupinu kde sme obidvaja. Ak je to nieco co moje dieta vie, ze ja som prisnejsia a je to nieco dlhsie - sleepover, ist s kamoskami na dzdedzinu k niektorej z kamosiek a prespat, pripadne take nejake viacdnove akcie a este spojene s koordinaciou odvozov a privozov celej skupinky - to oznamuje aj niekolko tyzdnov/mesiacov dopredu. A tam sa dohodneme a rozhodneme obaja. I ked u nas ta co sa rozculuje nad tym, ze sa dietatu vsetko povoli som ja. Ked je to na bezne stretka - vecera/kino/ist do mesta/stravit poobede u kamosky - i ked vacsinou su u nas, tak cez prazdniny vacsinou len oznami aby sme vedeli kde je ale nejake zvlastne povolenia nedavame. Cez skolsky rok zalezi aj ci je skuskove alebo po skuskovom. Ale vela krat je to to zname - mama pusti ma - a co povedal otec? - tati pusti ma - a co povedala mama? 😂😂😂😅

klara546
5. aug 2025

U nás chodili deti von vzdy ked chceli. Nemuseli sa pýtať iba mi oznámili. A ked von bola tma tak vedeli ze maju byt doma. Preto ze sa im nic nezakazovalo ani von velmi chodit nechcu. Raz za týždeň idú. Najradsej sú doma.

lenka.25
5. aug 2025

No máte to celé divne . Syn ma 15 rokov a nie 5 . Moja dcéra , bude mat 11 rokov , je tento týždeň sama doma a 13:00 mi volala, že ide von s kamoškami : povedala kam ide , s kým ide , kedy príde a cau . Aké pýtanie sa či moze ísť von?. Akože nechápem , prečo by nemala ísť a nie , nevolala som mužovi a neoznámila som mu to , by kukal na mna ako na blázna 🤣

autor
5. aug 2025
@ibrunova

To je potrebné nejaké rozhodovanie , či ide von? Však ide a hotovo. Ja keď som v robote, nikto mi tam nehlási, kam ide a po čo.. Jedine, ak by mal nejkého zaracha a ty si ho napriek tomu pustila.

@ibrunova Nemal zaracha.

autor
5. aug 2025
@ibrunova

A predpokladám, že to nie prvé, s čím má problém..

@ibrunova Nie..no...tazka povaha