Ako sa postaviť k poznámke a zlej známke dieťaťa?

vall1319
16. máj 2025

Maminky, ako by ste reagovali, keby dieťa dostalo poznámku - "Žiak na písomke podvádzal" a hneď druhý deň z tej písomky dostal päťku? 😔 Syn (ôsmak) tvrdí, že vôbec nechcel podvádzať, na písomku bol pripravený, učivo ovládal. Vraj si chcel podložiť niečo mäkké pod papier a po ruke mal len zošit z fyziky. Myslím, že neklame, ale pani učiteľka si to nedala vysvetliť. Vzala mu písomku a hneď druhý deň z nej dostal päťku. Mrzí ma to, lebo syn patrí medzi lepších žiakov vo všetkých predmetoch... Pravidelne od nej dostáva poznámky, že vyrušuje, ruší ostatných a pod. Vždy si niečo nájde. Pravdepodobne nebude jej obľúbeným žiakom... Mrzí ma to, čím ďalej, tým s väčším strachom chodí do školy... Bojí sa, za čo zase dostane poznámku od pani učiteľky...

mogaa
16. máj 2025

@vall1319 hádam neveríš, že pri písomke si niekto vezme zošit, lebo ho tlačí lavica🙂

ukgirls
16. máj 2025

prepac ale omu snad neveris? vzdy ked sa pise pisomka zosity a kihy musia z lavice... poucit syna,ze klamat a podvadzat sa nesmie a nabuduce nech pise na lavici ako kazde ine decko

skusihu
16. máj 2025

@vall1319 jedna 5 vysvedčenie nerobí. Nabudúce bude vedieť, že ma zosit odložiť.

pribinak
16. máj 2025

Tvoj osmak pisal pisomku prvýkrát v živote?
Počas písomky si nič makke neodkladam a už vôbec nepoužijem zošit z predmetu z ktorého píšem pisomku

Ja neviem….tak trochen naivná mi prídeš

ssimusska
16. máj 2025

@vall1319 akože ja som si tiež vždy na ZŠ aj SŠ podkladala písomky, keďže sa mi na ľavici zle písalo. Ale vždy až po dovolení učiteľa. 😄
Tu je to ale celkom diskutabilné

vall1319
autor
16. máj 2025

Aj ja som si pod papier podkladala niečo mäkké... Nechápem, prečo zobral rovno zošit z fyziky. Ale verím, keď povedal, že podvádzať nemal v úmysle. Mne ide skôr o to, že keď mu už dala poznámku, známkovať to nemusela, radšej ho mala na dnešnej hodine vyskúšať. Alebo mal dostať päťku a hotovo 🤔

januska12323
16. máj 2025

@vall1319 mäkké pod písomku? A čisto náhodou zošit z fyziky? Však na tvrdom s lepšie píše. Nečudujem sa poznámke aj keby to priamo nemal v úmysle, má rozmýšľať. No a 5 dostal lebo taká písomka sa neznamkuje.

kavasmliekom
16. máj 2025

@vall1319 nemyslím, že dostal 5 neoprávnene, a ani tie poznámky, možno by se tam nezaškodilo verit aj učiteľom.
Moja dcéra doma anjelik, a triedna mi volá, že jej hrozí 2 zo správania, lebo odlupla kachlicku z WC 🙄 boli tam piati. Ona samozrejme doma povedala, že to spolužiačka. Ja že tam bola tiež. Bola sa ospravedlniť, opýtala sa, ako to môže opravit, predtým samozrejme doma rev, plač, hystéria, že bude za trapnu...ale nakoniec jej nakoniec dala triedna len pokarhanie.
Mala ponaučenie.

ssimusska
16. máj 2025

@januska12323 ako komu sa na tvrdom lepšie píše 😀 ja napr. na tvrdom extrémne škriabem a na mäkkom, ako keby to niekto iný písal.

biba_18
16. máj 2025

no tak má aj 5 aj poznámku 🤷‍♀️ neprepadne kvôli tomu. a bude mať ponaučenie do budúcna…

koniarova
16. máj 2025

Čo si pipi? 😂😂😂Tomuto vážne veríš? Veď to je ôsmäk, nie prváčik. Nepíše prvú písomku. Že mäkké pod papier. Pobavilo.

gypsomilka
16. máj 2025

Nechala by som to tak. Proste nabuduce bude vediet. Ak potrebuje podlozit papier,nech si nosi nieco ine.
A ak by si napr vzdy nieco ucitelka nasla ,ako pises ,len aby mu dala poznamku,to by som si s nou isla vyriesit,porozpravat sa,kde je problem.

dorotka1234
16. máj 2025

@vall1319 aj mi mame podobne ,to isté a ucitelka si tvrdí aj tak svoje.,Dnes dostal z Mať 2 sedí sam v prvej lavici oproti učiteľke,je 7 mak...Matika mu ide dosť zle,4 kar..ostatne predmety sú všetky dobre..Ale pani učiteľka si neodpustila opäť poznámku, že určite si odpisoval🤔

sissik
16. máj 2025

Malo info na lepsiu radu.. ak je to len z jedneho predmetu, zrejme nebude problem iba v nom. Ako je to na ostatnych predmetoch?
Ak je to tak aj na ostatnych predmetoch, tak asi bude treba synovi vysvetlit znovu pravidla pisomiek, resp. ho poucit, nech sa nenecha nachytat pri odpisovani. Kto v skole neodpisoval? Len totalni biflosi 😉
Ak to suvisi s vzdorom a aj pubertackou lenivostou, hlavne ho nezhadzuj krikom a tlacenim do ucenia. Mozno ma len horsie obdobie a ak sa zacne prospech zlepsovat, prekonal ho. Ak sa prospech nezlepsi a bude sa ti zdat celkovo utiahnutejsi, chodte k nejakej normlanej psychologicke, nech sa ma s kym porozpravat o tom, coho trapi. Malo deti povie rodicom, ze nieco nie je v poriadku. A vela deti ma teraz neskutocne problemy.
Lepsia je podpora ako krik 😉

dorotka1234
16. máj 2025

@sissik 🙂

rejka7
16. máj 2025

@vall1319 no tak choď za učiteľkou, a pekne pokorne sa opýtaj, čo sa deje, že chlapec sa začína báť chodiť do školy, na iných predmetoch je OK, a iní učitelia s ním nemajú problém. Inak je aká učiteľka? Je to nejaká sekera, alebo inak ku ostatným OK? Tak u vo uvidíš ako, čo povie. No, skrátka každý mal takého nového učiteľa, viac by som sa s ním na ten predmet učila. Ak by bol ďalej problém, tak by som sa stretla so školskou psychologičkou, aby skúsila monitorovať situáciu.

janamt
16. máj 2025

Myslím, že to vyhodnotila takto: poznámka je výchovné opatrenie za to, že podľa nej podvádzal a známka 5 je za to, že nemohla hodnotiť obsah písomky, pretože to učivo, z ktorého sa písala písomka, bolo v zošite. K tomu, ako to bolo v skutočnosti s motiváciou dieťaťa a jeho naozajstným správaním sa vyjadriť neviem. Ale je to akoby mal ťahák a tvrdil, že ho nepoužil.

lucia13022023
16. máj 2025

@ssimusska ja rovnako, na tvrdom neviem písať🤣

althejka
16. máj 2025

No,velmi nestastne to poriesil, dosledky su ake su. Nebudem súdiť, lebo na to nemam pravo, ja ako riadny pisac tahakov 🤦🏼‍♀️ kedysi. Ale mal by ooziadat o moznost opravy a uz je na ucitelke ci mu to umozni.

deti95060810
16. máj 2025

tak ja neviem aké ste mali lavice vy , ale naše lavice boli samá diera, popísané a pod.
bežne sme si podkladali niečo pod papier lebo inak by bola na papieri diera...

personality
16. máj 2025

Ty mu veris a to je hlavné. Už ho len trochu pouc, co sa môže a co nie. A čo nevyzerá dôveryhodne.

koniarova
16. máj 2025

@deti95060810 by si si podlozila zošit z písomky. Neverím.

lukbe
16. máj 2025

V skole určuje pravidlá znamkovania škola a učitelia, nie ty. Aj u nás to bolo takisto, za podvadzanie 5 a poznámka. Bolo im to oznámené vopred. Škoda plajať nad rozliatym mliekom.

tramtada31
16. máj 2025

Bozeee, jak keby tu nikdy žiadna nemala ťahák. Synovi trest, že sa najbližšej hodine prihlási a opravi si znamku.

sense
16. máj 2025

Nuž u nás už pred z rokmi platilo, kto bude podvádzať písomka sa berie a má za 5 a áno podvádzalo sa ako píše @tramtada32 ale každý vedel čo ho čaká až na to učiteľ pride... Treba syna poučiť že počas písomky si nemá poskladať pod test čokoľvek bez upovedomenie resp dovolenia učiteľa a už vôbec nie zošit z ktorého píšu písomku. Ak je taký dobrý žiak jedna 5 nemôže byť problém plus bude mať poučenie do buducna

sense
16. máj 2025

@deti95060810 tak my sme bežné museli všetko zo stola odlozit

zuzana76
16. máj 2025

Podlozenie papiera mi pride ok, ale nie zositom z predmetu, z ktoreho pise pisomku. Ak ziak dostava pravidelne poznamky, tak bez vetra sa listok nepohne, asi nebude az taky nevinny.

oblecenie99
16. máj 2025

Mne sa tiež blbo písalo na tenký papier a lavicu, lepšie bolo, keď som podložila zositom, ale vždy som sa spýtala učiteľa, či môžem. V jednej učebno sme mali totálne popísané lavice, úplne. Tam sa najlepšie písal ťahák na lavicu, lebo to mohol učiteľ oči vyočiť, nikdy by nenašiel ťahák, videl to len ten, kto vedel čo a kde hľadať 😁

karmen118
16. máj 2025

Mne sa stalo raz podobné, dopisovala som si poznámky z nemčiny po dlhšej chorobe na SŠ, v tom začala hodina, vošla nemčinárka a dala nečakanú písomku z nového učiva, neuznala mi ospravedlnenie, tak som zhrabla papiere a nechtiac aj tie kde som si dopisovala poznámky. Na čistý papier som si napísala meno a čakala kým ostatí dopíšu zmierená, že dostanem guľu, v tom som si všimla, že pod papierom sú aj poznámky, čo som si začala dopisovať, v tom mi prebehlo hlavou, že ak to zbadá hneď ju napadne že opisujem a v tom už po mne hučala 😅.

isis234
16. máj 2025

@vall1319 ako už písali vyššie... dohodni si stretnutie s učiteľkou a porozprávajte sa.
Jedna päťka, žiadna päťka...
Mno... podložiť pod papier zošit, z ktoré píše písomku..... nie je to divné???
Prihlási sa a opraví to. Nech sa mu darí