Ako vybrať strednú školu pre študentku s dvojkami a trojkami?
Ach baby, dcéra je osmacka... Učila sa na1-2, v siedmom ročníku na pol roku mala jednu trojku, na konci už štyri trojky. Nechce sa jej vôbec učiť, učí sa len aby bolo do budúcej hodiny. Nie je nejaká extra šikovná ani nemá nejaké dobré logické myslenie... Už teraz sa bojím, kam pôjde na strednú školu. Má ešte taku diagnózu - dyspraxiu, je to taká horšia motorika, čiže v podstate aj nejaké remeslá sú vylúčené, keďže nie je vôbec manuálne zrucna. Kam šli vaše dievčatá s takýmito známkami? Veľmi sa bojím, aby ju vôbec niekde zobrali... Či to nie je také najhoršie podľa vás? A to ešte neviem ako dopadne osmy a deviaty ročník, ak sa nespamata... Vieme ako to je, stačí nachytať pár zlých známok a už sa z toho nedá vyhrabať...
Daj ju kde chce ist. Ja som siel na jeden z najlepsich gymplov v SR s 3jkami a 4kami. Stacilo proste spravit skusky.
@auroro a školu si zvládol?
Ja som mala od 7- 9 ročníka dokonca aj 4ky. V 8mom som takmer rupla z nemčiny. Proste som mala obdobie, že som mala na háku a nepomáhalo nič. Vybrala som si hotelovku, zo súkromných dôvodov, nie preto, že by som na ňu chcela reálne ísť. A neviem či ma osvietilo, alebo proste puberta utíchla v tej dobe, no v 1. ročníku som sa polepšila na dvojky a trojky a od druhého ročníka som mala vždy vyznamenanie na konci roka. Prebudila sa vo mne taká nejaká ctižiadostivosť, že som proste chcela byť najlepšia. Dokonca som šla na vysokú nakoniec a síce som ju nedokončila (súkromné dôvody), ale keby sa dá, tak bakalára by som dala s prehľadom, keďže aj na VŠ som sa držala zväčša na Béčkach.
@weleda123 presne ona teraz tiež nemá cieľ to učenie. Čo ju baví, to hej. Aké nemá tu ctižiadostivost teraz v sebe a tiež dúfam, že ju osvieti...
@anonym_autor Nemáte za čo a hlavne, netrápte sa
@viera012345 ďakujem 💗
@weleda123 presne ona teraz tiež nemá cieľ to učenie. Čo ju baví, to hej. Aké nemá tu ctižiadostivost teraz v sebe a tiež dúfam, že ju osvieti...
@anonym_autor ja som bola vždy extrémny knihomol a teda aj v čase, keď som sa neučila, som vždy sedela nad knihami. Ale, samozrejme, vždy len nad tými, ktoré ma bavili. Ale u mňa pomohla asi celková zmena prostredia a iní kamaráti. Na základnej škole som mala partiu, ktorá nebola veľmi dobrá a na strednej som sa od nich práve odtrhla a to mi veľmi pomohlo vtedy. Celkovo sa u mňa tie postoje veľmi zmenili (napríklad som nosievala piercingy, farbila si vlasy a podobne, na SŠ to všetko skončilo, lebo som si s tým pripadala ako klaun 😅). Držím prsty, nech to s dcérou dobre dopadne a nech puberta hlavne rýchlo prejde. V dnešnej dobe je to ešte ťažšie zvládnuteľné obdobie ako voľakedy.
@anonym_autor doporučujem skočiť na pedopsychologicku poradňu a dať v ôsmom ročníku urobiť test profesnej orientácie. Určí sa tým oblasť , v ktorej má dobré predpoklady . A zároveň v ôsmom ročníku s ňou ísť na dve tri školy na DOD . Treba si pozrieť , kedy majú jednotlivé školu termín. Každá škola to má inak . Ja som tak decká všetky dávala testovať. U nás boli poruchy pozornosti, a mierna disgrafia dysleksia. Vytipovala som každému dieťaťu dve školy , čo sme sa spolu a na základe toho testu dohodli, išli sme pozrieť na DOD a vybrali si sami , čo ich oslovilo priamo na tej konkrétnej škole.
A ešte tu ani nie je veľa skoro, akurát gympel, obchodná, zdravotná, umelecká, a potom kuchár čašník a také
@anonym_autor preboha ťa prosím len na zdravotňujú nedávaj že tam treba jemnú motoriku a nechcela by som sa teda stretnúť zo zdravotnou sestrou ako je ona. Dajú sa predávačku maximálne zhodiť nejaké potraviny zregala
Treba sa s nou na rovinu porozprávať, keďže je manuálne nezrucna, jedine co jej zostáva je sa učiť a živiť hlavou. Ja neviem, tiež mam 7maka ,ale toto už dávno pochopil ,že sa musí ucit pre svoju lepšiu budúcnosť.Netreba ju toľko ofukovat a trápiť sa za ňu,treba tu zodpovednosť začať presúvať na dieťa.
Farmaceut je tazka skola. Ako jej ide chemia? Isla by som lahsim smerom. Napr pedagogicky asistent alebo vychovavatel
https://pasa.edupage.org/text3/
Farmaceut je tazka skola. Ako jej ide chemia? Isla by som lahsim smerom. Napr pedagogicky asistent alebo vychovavatel
@anonym_090c8c a čo si vyštudovala?
@minutka ten asistent sa jej tiež zapáčil...akurát neviem, či tam nebýva natresk...
@minutka nedá sa niekde nájsť z minulých rokov tabuľka, koľko sa na stredné školy hlásilo žiakov a koľko ich vzali?
Skolske vypoctove stredisko robi taky zber udajov a statistiku. Neviem najst min rok. Skus sa s tym pohrat
Skolske vypoctove stredisko robi taky zber udajov a statistiku. Neviem najst min rok. Skus sa s tym pohrat
@minutka díky,kuknem
Nasla som. Staci si sk rok prekliknut. Su tam vsetky svk skoly
@minutka to dobre rozumiem že v prvom kole sa hlásilo 33 a v druhom 65 žiakov?
Nasla som. Staci si sk rok prekliknut. Su tam vsetky svk skoly
@minutka ešte to prestudujem má tej stránke, ale tak to by nebolo až také najhoršie ..
@zuzudrnda ďakujem. No ona keď dostane rozum a uvedomí sa, že sa jej treba učiť,aby mala lepšiu prácu, tak by potom mohla ísť aj na vš... Len s tou strednou sa bojím...lebo sa jej nechce učiť momentálne

Ja som mala od 7- 9 ročníka dokonca aj 4ky. V 8mom som takmer rupla z nemčiny. Proste som mala obdobie, že som mala na háku a nepomáhalo nič. Vybrala som si hotelovku, zo súkromných dôvodov, nie preto, že by som na ňu chcela reálne ísť. A neviem či ma osvietilo, alebo proste puberta utíchla v tej dobe, no v 1. ročníku som sa polepšila na dvojky a trojky a od druhého ročníka som mala vždy vyznamenanie na konci roka. Prebudila sa vo mne taká nejaká ctižiadostivosť, že som proste chcela byť najlepšia. Dokonca som šla na vysokú nakoniec a síce som ju nedokončila (súkromné dôvody), ale keby sa dá, tak bakalára by som dala s prehľadom, keďže aj na VŠ som sa držala zväčša na Béčkach.