Ako zistiť, kde študuje 17-ročná?
Vedeli by ste mi prosim poradit ako a kde zistiť na aku školu chodi 17.pubertacka ?
Totiž uz dva roky ignoruje otca, absolutne urazena ze jej neskakal okolo zadku a nedal sa manipulovat.
Teraz sa otec dozvedel ze odisla - vyhodili ju z gymnazia, vraj študuje externe a pracuje.
No ale ani srnky netusia kde.
Komunikácia z ex je 4 roky nulova, cim dalej bola primitivnejsia takze tato cesta odoada.
@cacianka dcéra nie je povinná sa s otcom stýkať, nie je ani povinná chodiť do školy po ukončení 10r povinnej dochádzky, neviem aký má problém otec, ale výživné musí platiť do 18r. Potom, keď nechodí dievča do skoly, môže si dať žiadosť o zrušenie výživného na súd. A už len formulácia tvojich viet a spôsob akým píšeš su mi veľmi nepríjemne, takze chyba bude asi aj na vašej strane.
@cacianka nech sa páči, tu si môžeš overiť, či je evidovaná ako študent denného štúdia.
https://www.potvrdeniaonavsteveskoly.sk/
Samozrejme nezistíš na ktorú školu chodí, ale aspoň toľko, či je stále riadny študent, či ju nevyhodili zo školy.
@julia2018 neviem preco takto odsudzujes, mala si aspon hodinu obute topanky otca ?
Ja poznam obe strany, 14 rokov.
a nie nie som manzelka ani mi nechýba jeho vyzivne na dceru na kabelku pre mna.
Viem ze dcera nie je povinna.
Otec bol 15 rokov neustale osocovany, urazany, vydierany, preto netlacil na pílu a nedomahal sa stretnutiam za kazdu cenu posledne cca 2 roky.
Vyzivne plati poctivo, prispieval aj navyse, chapal ako to funguje, takisto rodina dievca podporovala ludsky aj hmotne. Vzdy bola snaha z jeho strany vychadzat s dcerou na velmi slusnej urovni, uplne bezny standard, ziadny luxus ani periféria. Snaha aj ce odborne poradenstvo, kuratorku, skolu a pod.ziadne tlaky a neprimerane ataky.
Aj tak bol debil, kkt, odpad, idiot.
Preco ?Lebo medved...
Uz dlhsie ma zdravotne problémy preto uz nekontaktoval skolu ako zvycajne a teraz sa dozvedel co dozvedel.
A ano vie ze moze dat navrh na sud o ukoncenie výživného.
Ale fakt si chcel najskor zistit nejake skutočnosti, aby navrh nepodaval zbytocne a nezazil po dlhych mesiach cakania na pojednávanie fiasko.
Jemu prvotne nejde o neplatenie vyzivneho, len nechce byť za idiota, ze mlada zaraba a on este aj tak plati.
Viem ze som ti nemusela odpovedat, ale nepacil sa mi tvoj odsudzujuci text.
Ano chyba bola aj na nasej strane.... Ja s tym nic a on mal chybu ze neplatil 500 evri mesacne.takze asu preto.
@julia2018 nie je pravda, že je povinný platiť výživné do 18r. veku dieťaťa. Je povinný platiť do času, kým dieťa nie je schopné samostatne sa živiť - ak skončí v 17 s výučným listom, tak môže ísť pracovať. Ak má 30 rokov a diagnózu, ktorá mu neumožňuje pracovať, tak vyživovacia povinnosť stále trvá.
@kitycat pomaham priatelovi, zhanam info co moze a ako. Ja viem ze ja nemam pravo vediet ich sukromne info, ale on je otec a nebol zbaveny rodicovskych prav. Ti keby si zazila ako sa k nemu správali, ake divadla tam boli, on radsej 3 kroky ustúpil len aby sa dcera nestresovala.matka dcery, ale najme stara matka a stary otec !
Otec viac x volal a snazil sa komunikovat pred svedkami - spŕška urazok a nadavok....
To ze chcem teraz trochu pomoct a zistit info je az tak zvlastne ? Ja nechcem vediet, ale on potrebuje nejake zdroje kde môže nieco zistit.
Tak myslím, že ak na ňu nemá nijaký kontakt,ona ho ignoruje, ex manželka nemá záujem mu to povedať, teoreticky vie to riešiť súdom. 17 ročný človek ale ešte nemôže pracovať na plný úväzok, maximálne nejaké brigády, alebo niečo polovičné, dohoda, atď. Do 18 rokov skrátka nevezmu na plnú pracovnú zmluvu, čiže platiť výživné musí tak ci tak. Môže podať žiadosť o zníženie výživného, ale nedonuti ani dcéru, aby sa s ním bola v kontakte, ak nechce, ani aby chodila do školy na denné štúdium. Ak s ním proste ona nechce hovoriť, žiadny súd na svete ju nedonuti v tom veku. Maximálne niekoľko mesiacov mu upravia výživné, alebo úplne prestane platiť, ak už ona bude dospelá a pracujuca. Ak pôjde na výšku, tak bude jej musieť platiť aj ďalej.
@cacianka ale čo konkrétne on chce dosiahnuť? Ohľadom výživného? Lebo v tom prípade jedine na, súd sa môže obrátiť, inak nijako si nepomôže. Alebo začne obvolavat školy, či tam študuje externe, alebo nie.
Ale to si neviem predstaviť, že by vôbec bolo reálne, obvolat x škôl, keď netuší, kde a ci vôbec študuje.
@cacianka ono v konečnom dôsledku aj tak bude rozhodovať súd. Takže najlepšie asi bude obrátiť sa rovno na súd so žiadosťou o zrušenie výživného, nakoľko dcéra ani matka nekomunikujú a dopočuli ste sa / zistili ste cez danú stránku, že dcéra už nie je študentom denného štúdia a teda je predpoklad, že je schopná sa samostatne živiť, keďže nemá potrebu sa riadne ďalej vzdelávať.
Zbytočne zabijete čas zisťovaním info či chodí alebo nechodí do školy a do akej, či pracuje / nepracuje, a tak či tak skončíte na súde a ten rozhodne.
Tieto rozvedené manželstvá majú veľmi zlý dopad aj na deti, ak dcéra sústavne počúvala o otcovi zlé (od matky) a niečo aj sama pravdepodobne vypozorovala, tak vzťah je tým poznačený. Tieto deti často nedokončia školu, ale ak aj pracuje iste nezarobí toľko, žeby bola sebestačná. A tí otcovia (príp. ich priateľky) sa už rýchlo snažia neplatiť ani výživné, o tom si tiež môže myslieť svoje.
@kitycat Prave ze dožadoval.ale bol odmietany.dcera huckana matkou, starou matkou, dedom aj starsim bratom. Najprv otca brala opatrne, potom sa jej otvorili oci a veľa pochopila, ale prišla puberta a otocka o milion zavitov. Stvanica sa prejavila.
Opatrne riesil na upsvare, chodil do zakl. školy aj na strednu za triednymi.bol u lekarky.aby mal aspoň trochu prehľad.
Ustupil len ked bola vyhrotena situacia.
Maju veeeelmi vyhrotene a mylne predstavy asi v tom ze ja som jeho general, ze ho hnusne manipulujem a okrádam o prachy pre seba.
Inak neviem preco.
Lebo medved.

Na mieste je tiez otazka kde tato slecna byva, preco si zije takto na divoko...ty si matka?