Ako zvládnuť emotívnu rozlúčku v 9. ročníku?
Mám 15 a budeme mať na konci 9. ročníka rozlúčku na úrade. Som citlivejšia tak sa bojím ako to zvládnem. Nechcem tam byť jediná ,,uplakaná'' snažím sa myslieť tak, že som rada že idem preč zo školy no stále mam v hlave že som tam strávila 9 rokov a teraz odchádzam preč. Prosím nejaké rady ako to zvládnuť? Poprípade ako to zvládli vaše deti keď mali také pocity?
ja som tam ani nebola😀 viem že dosť deciek tam ani nešlo.Nemáš tam povinnosť ísť ak nechceš
Ja som plakala veru 😂 aj na konci základky, aj na konci strednej, aj na promócii (a to som z VŠ neodchádzala) 😅 mne stačí málo, aby som bola dojatá a príhovory, čo tieto akcie zväčša sprevádzajú mi proste ženú slzy do očí... nehovorím, že sa tam hodí robiť divadlo, ale keď ti vypadne slzička, nič sa nedeje, maj prichystanú vreckovku a netráp sa tým
To som ani nevedela, ze sa teraz robia rozlucky na urade.
Chápem, že to tak cítiš ale nemáš prečo plakať - ver, že práve teraz ťa čakajú oveľa krajšie časy. Ja som plakala až pri poslednej ceste z internátu na výške. Síce si aj na ZŠ zažila krásne časy, veľa spomienok, mysli na to, že to NAJ ťa ešte len čaká a práve touto rozlúčkou sa preklenieš do novej etapy života a že sa máš na čo tešiť 🙂 ja osobne som mala ZŠ rada, avšak keď spomínam moje stredoškolské obdobie, bolo mnohonásobne krajšie a viac super a o vysokoškolskom ani nehovorím, to je však ešte ďaleka budúcnosť pre teba. Takže mysli pozitívne a mysli na všetko pekné co pre teba touto rozlúčkou začne 🙂
Ja som plakala a placem stale pri takychto prilezitostiach. Mne staci den matiek v skolke a revem 😀som proste taka, beriem to ako svoju sucast, spravim si z toho srandu, vsetkym dopredu to oznamim, ze budem urcite revat a revem 🤷♀️
Proste si taký človek čo zle znáša ak sa nejaká etapa v živote skončí, som podobná, hoci tá etapa nemusela byť ani dobrá. Ale neboj sa, nebudeš trápna, pri rozlúčke plače polka báb a aj chlapci majú slzy na krajíčku, je to normálne.
My sme plakali cela trieda
Nehanbi sa za slzy. Ja som tiež v takýchto situáciách uplakaná, takže chápem Tvoje pocity. Ja som plakala aj za triednou na konci 1. stupňa. 🫣
Držím palce!
Ahoj, ja som tiez plakala na rozlucke v deviatke, dost casto som v dave ta, co place najviac. Nie je to hanba, hlavne sa kvoli tomu nestresuj, ani teraz ani potom v zivote.
Rob ako cítiš. My všetci 20ti sme reval extrémne, aj triedna profesorka. Boli sme ale na strednej. Za mňa sú slzy súčasťou emócií, nepotlacaj ich
Neboj sa, nebudes jedina. U nas je rozlucka nedkutocne krasna a deti niekedy nwvedia vyjst ani na podium. Takze si poplac, zober si vreckovky a nemas sa coho obavat... budu plakat aj ucitelia 🙂
Ja som plakala na kazdej rozlucke. Rozlucka s deviatkou,rozlucka na strednej,intraku,rozlucka na VS,na intraku,lucenie sa s kolegami v praci. Vsade revem a nie je to hanba. Nebola som jedina a placu aj ucitelia. Prezila si tam devat rokov a tak mozes utratit par slz za tou celou erou tvojho zivota.
Skús si vsugerovať že ťa celých 9 rokov šikanovali a nadávali ti do tučibomby. Možno sa ti počas rozlúčky neuveriteľne uľaví.
Aj my sme plakali typicke davova psychoza- jedna zacala a potom sa pfidali ostatne a aj chlapcom sa leskli ocka. Ono znie to fakt divne no s niekym sa uz nikdy neuvidis. Ja som z malej definky a veru niektorych som uz nikdy nestretla😥. Stredna, Vs, vojencina, cesgovznie po svete.......na ziadnej stretavke sme neboli komplet.
Nikdy sa za svoje slzy nehanbí. Keď to tak cítiš, kľudne si poplac. Ja som plakala tiež 😉
Neboj, budete plakať všetci 😊 Neboj sa prejaviť emócie! Čo sa stane ak by si aj plakala jediná? 🤷🏻♀️ budú aj horšie veci. Určite by som to kvôli tomu nevynechala
Ja som učiteľka a plačem pri každej rozlúčke s deviatakmi ❤️ jednoducho prežívam každú emóciu naplno. Nehanbi sa za svoje slzy, ani to neber ako prejav slabosti. Každá emócia patrí k životu.
Tak ja som potláčala slzy, a som učiteľka 🤣.

Kľudne si poplač keď to tak cítiš, čo si pomyslia ostatní ti môže byť jedno.