icon

Ako zvládnuť maturitu bez chaosu?

3. jún 2024

Ahojte,
o pár dní maturujem. Celý týždeň som sa učila lenže mám z toho jeden veľký miš-maš. Predovšetkým literatúra mi robí veľký problém. Mam strach, že to nezvládnem. Čo mám robiť? Nejaké triky a tipy?

klarissa25
3. jún 2024

Neboli už maturity?

macekovam
3. jún 2024

Neboj poradia ti..navedu ťa...

ssimusska
3. jún 2024

Keď si sa učila, nemáš sa čoho báť. Keď si prečítaš zadanie tak sa ti veci pospájajú. Učiteľky ťa tiež navedú keby vidia, že je to horšie.

oblecenie99
3. jún 2024

Naozaj sa nemusíš báť. Oni vidia, kto sa pripravoval a kto nie. Len pokoj. Ak by bolo najhoršie, pomôžu.

blaazi
3. jún 2024

Mne pomohlo nesilit opakovanie do poslednej chvile a nebiflit sa a uz vobec neskusat sa. Snazila som sa prejst vsetky temy, aspon si precitat, ak som uz nestihala ucit sa nejakou inou technikou. Potom posledny den pred skuskou som uz len oddychovala a dobre sa vyspala. Mozog si to potriedi a spomenies si aj na to, co by si necakala, ze vies🙂

cimage
3. jún 2024

Ja ta uplne chapem, ja som sa ucila cely tyzden len literaturu a mala som fakt gulas kto s kym kde. Nejak som sa vykoktala, take neutralne kecy co sa hodia na vsetky diela, poplietla par postav, ale dala som to a v tom momente vsetko vypustila z hlavy. Na nemcine som vedomosti tahala este zo zakladnej, co som uz ani netusila, ze si pamatam.
Odvtedy mavam sny, ze idem maturovat a nic neviem 😁. Drzim palce.

estellas
3. jún 2024

@klarissa25 Každá škola má v inom termíne. Ja som mala až v júni ústne.

klarissa25
3. jún 2024

@estellas akurát som to pozerala. Vždy som si myslela ze ústne sú len v máji.

autor
3. jún 2024

@cimage
@blaazi
@oblecenie99
@macekovam
Ďakujem moc, cítim sa lepšie🙂 z odborných predmetov ako ekonomika a tak absolútne žiadny problém, dá sa povedať ze sjl viem ta pekne, nenabifle, základ viem. Len litika mi vždy robila veľký problém:( inak som zo všetkého vždy mala 1 len z litiky 3/4

macekovam
3. jún 2024

Tak budeš mať z maturity 3..nevadi

jj_anka
3. jún 2024

@klarissa25 boli a aj sú ešte , dnes maturovala aj moja dcéra

thirstymonk
3. jún 2024

Neučil som sa na maturity vobec. Ale že vobec. Fyzika a biologia za jedna, slovenčina a angličtina za dva. Najviac som sa bal angličtiny, lebo som sam o sebe hluchý a do toho hovor s nimi po anglicky no...

Ale o čom to je skutočne, som pochopil o cca 6 rokov neskôr, keď som nastupil do roboty, kde boli každodenne cally s anglickym product ownerom. No... maturita šuvix. A ešte horšie, keď bol call s australčanom. Nie dosť, že ledva sa dohovoriš po anglicky, ešte aj ten ich slang a narečie rieš... katastrofa.

jj_anka
3. jún 2024

Skus toto ako pomoc pri literatúre

autor
6. jún 2024

@jj_anka
@thirstymonk
@jj_anka
@macekovam
@ssimusska
@blaazi
Ďakujem vám moc, zvládla som to🙂 aj vďaka vám🙂