icon

Akú výšku vreckového pre 13-ročnú dcéru?

handbag
7. sep 2022

Žienky, idem si po radu. Akú výšku vreckového by ste dávali svojej 13-ročnej dcére? Koľko cca. dávate vy? Tento vek = teeneger level 3000, nároky a predstavy sú vysoké - tlak z okolia/spolužiakov/zo sociálnych sietí tiež.. AVŠAK si myslím že nejaké hranice musia byť. Nemôžem sa porovnávať s tým ako som to mávala ja, lebo vtedy mi otec dal 20-30 korún na mesiac a bola som frajerka (na všetko mi vyšlo). Teraz ide dcéra s kamoškami von, zastavia sa v mekáči a boom, cez 10-15eur je fuč. Do vreckového nerátam žiadne cestovné náklady (napr. cesta autobusom z/do školy) alebo že by si musela kupovať obedy po škole.. zaujíma ma čisto taký odhad Váš že koľko by sa malo dávať 13-ročným babám aby samozrejme tie peniaze nebrala ako samozrejmosť alebo aby sa naučila šetriť (junior kreditku už sme vybavili).. A z vreckového si nemá kupovať primárne potreby ako sú školské pomôcky, alebo oblečenie/obuv.. (aj keď teda keby brutálne šetrila, tak aj to by sa asi dalo). Ďakujem za typy. Pekný deň.
.
.
#vreckove #setrenie #dcera #peniaze #financnagramotnost

Strana
z4
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
markus1
Odpoveď bola odstránená
mimi3008
10. sep 2022

@elizabet173 🤣🤣🤣pobavilo

irusa
10. sep 2022

@elizabet173 cestovné má zaplatené...a aj obedy
... nemyslím
Autorka sa pýtala koľko dávame vreckové...tak som napísala ako je to u nás....

desszi
10. sep 2022

@andrejka2424 ďakujem za tvoj názor, začala som si pripadať ako mimozemšťan 🙏

matinaa
7. okt 2022

@handbag Prispievam 13 ročnej dcére 5€ na týždeň a nech si kúpi čo chce keď si to rozrátam tak 5×4=20€ a 20×12= 220€ ročne + iné veci jej kupujem oblečenie, pomôcky a niekedy jej dám peniaze keď ide von či do obchodu si kupiť niaku sladkosť

jessicastarblade
Autor odpoveď zmazal
jessicastarblade
22. dec 2024

ahoj. mám 14 rokov. predtým ako sa začnete čudovať prečo tu mám účet tak prosím pochopte že tu majú účty aj mladšie deti. tiež len hľadám odpovede ktoré neviem nájsť inde. ďakujem 🙂. no ale k téme. mám 14 a od rodičov vreckové nedostávam. celkovo mi to nevadí ani ma nikdy nenapadlo si to pýtať. celkovo som vďačná za všetko čo mi kúpia - aj keď to nejako nepotrebujem. viem že nemáme bohvie koľko peňazí a preto im nechcem míňať ďalšie (už na mna minuli dosť). mám rôzne kamarátky: jedna si za vrecové tajne kupuje energetické nápoje a vapy/cigarety + make-up, ďalšia si kupuje knihy a občas nejaké jedlo keď ide zo školy domov + lístky na autobus + darčeky a k tomu si šetrí, tretia kupuje hlúposti kamarátom a len tak im tie peniaze dáva a potom ju pravdaže majú "radi" a je obľúbená. pravdaže, vašu dcéru nepridávam k ani jednej z nich . len chcem povedať že deti sú v tomto veku rôzne. ja by som sa úprimne potešila keby som na mesiac dostávala 5-10€ - nezvyknem míňať peniaze (viem že to znie vymyslene ale mám svoje sny kôli ktorým si šetrím už rok). toto bol čisto môj názor, takže prosím pochopte to 🙂. s pozdravom, Jessica 🙂

Strana
z4