Aký máte názor na chatovanie 13-ročnej dievčiny?
Ahojte , mám 13r dcéru .Muž si ju vysúdil do opateri.Kym sme som bola vydatá ,dozerala som kde dcéru pustím a kde nie,väčšinou som šla s ňou alebo som ju nepustila .Po rozvode si ju muž vysúdil.Minule som počula že ju pustil na chatu.aky máte názor.Vraj tam ide s kamoškou a jej rodičmi.neviem čo si mám o Tom myslieť.ked to spomeniem ex že sa mi to nepáči mám ho hneď za chrbtom že aký mám s tým problém.takze už tam bola nejeden víkend .podotykam ,ku mne nechodí...nakoľko jej vtlačili múdru veru keď nechceš k mame nemusíš.zaujimave že na chatu chce ide vie ... ďakujem
tiež kukám ako puk....a určite tam niečo bolo, že je dcéra u otca a nie u mami🤦♀️
veď keď viete tak ten dôvod sem hoďte. autorka ho nie je povinná vám písať.
autorka- daj dcére chvíľu čas, ja viem, že ťa to trápi, ale je to aj vek, že je radšej s inými ako s rodičmi.
@mandzula je to také smiešne že atraktívne ...vari ste mali radi rodičov len preto že boli atrraktivny ?to fakt?iné hodnoty ani neexistujú.ako prepáčte..
@lauraaaaaa ale veď atraktívny neber ako "krásny", ber to ako to " že vieš dieťa nejak-niečím zaujať".
@lauraaaaaa dúfam, že slovo atraktívny v tomto prípade nechápete ako pekný, ale ako zaujímavý - čiže sa snažte s dcérou tráviť zaujímavé a príjemné spoločné chvíle.
@lauraaaaaa mrzelo by ma, že som si ju nevysudila...to, že ju pusti so známymi na chatu nie má spoločnosť, sú pod dozorom...ale ako mamuTa chápem, že Tam to mrzí.Co sa stalo, že ju dali k otcovi?
@lauraaaaaa byť pre dieťa atraktívny neznamená, že som pre dieťa pekná, ale že dieťa chce so mnou tráviť čas, pretože robím veci, ktoré dieťa robia spokojným a šťastným. Namiesto toho, aby si hľadala spôsob, ako pohľad dieťaťa na seba zmeniť, tak len a len prskáš. Ako som už napísala, týmto si vzťah s dieťaťom budeš len a len zhoršovať. A prepáč, ale to, že si príspevok od @mandzula zobrala tak, že píše o atraktivite ako o kráse, tak to príliš o inteligencii nesvedčí. Každou svojou reakciou len a len potvrdzuješ, že minimálne v tejto chvíli nie si dostatočne zrelá starať sa o dcéru.
@melanta prepáč no nesúhlasím s tebou .to čo je atraktívne ešte neznamená že je to najvhodnejšie pre ňu.
@lauraaaaaa no ak je atraktívnosť v 200e mikine alebo tričku ,tak áno na to som nevyzrela ani nevyzrejem.lebo aby má málo dieťa rado len preto ...stratili sa hodnoty 😒nech ostane s otcom radšej .
@lauraaaaaa ta chata je uplne v pohode, ak su tam dospelaci. my sme mali dcerinu spoluziacku s nami na nasej chalupe uz asi 5x a raz s nami bola aj na dovolenke v Chorvatsku. nic zle na tom nevidim.
@lauraaaaaa ty aj citas, co ti kto pise, ci len svoje si ides? Ci aj citas, len nechapes?
@lauraaaaaa tiez som chodila s kamoskou a jej rodicmi na chatu aj lyzovat do zahranicia, kde sme bývali spolu s kamoskou v jednej izbe (siedmačka som bola). Nevidim na tom nic zle a mam na to pekne spomienky.
@makova333 výborný komentar.. velmi ma zarazilo ako ľahko mnohé dokázali usúdiť že problém je v matke..
Aj my bravame občas na výlet kamarátku dcéry, ale v tom podľa mňa problém nie je.. keď dieťa ide ku kamarátke ale k mame nie, tak to samozrejme mamu veľmi bolí.. ťažko by som mohla súdiť z toho čo tu je napísané že to je oprávnené..
@lauraaaaaa cudny,velmi cudny pribeh. Prisla si o dceru v chulostivom veku a nestretavas sa s nou. Neviem, co ti na to povedat. Ja mam dceru v opatere od jej 4 mesiacov a s otcom sa stretava pravidelne.
@lauraaaaaa to druhe dieta mas s inym, ked ho mas zjavne u seba, ze?
Asi v druhom ročníku na vš nám spolužiačka povedala, že ju muž zbil, že sa rozvádza a 5 ročný syn zostáva u otca. Nejako sme to vtedy nerozoberali, bola len spolužiačka z mnohých. Len som nedokázala pochopiť ako mu mohla nechať dieťa. Veď keď ma zbije, beriem syna a utekám. Časom sa z nas stali kamarátky, stretávame sa aj s rodinami. Po rokoch mi povedala, čo sa vtedy vlastne stalo. Zbil ju tak, že nevedela kde je sever a vyhodil ju za dvere domu. Dopotacala sa k rodičom na druhý koniec dediny, tam dostala hubovej polievky, lebo muža jej rodičia neschválili, čiže opora žiadna. Na druhý deň išla pre syna, ale ten už bol zmanipulovaný. Šesť rokov sa neustále ťahala po súdoch a nič. Syn k nej nechcel, posielala len peniaze, občas si niečo napísali. Založila si novú rodinu. Keď mal syn 17 zrazu chcel ísť k mame. V tom čase bola 2x tehotná, nemala silu sa doťahovať s ex a sudmi, tak sa dohodli, že nech rok vydrží, potom bude plnoletý a môže k nej prísť. Aj po rokoch som sa hanbila, že som ju vtedy odsúdila. Ono je iné sediac na teraske s kávičkou v ruke a super mužom, ktorý vám práve v tej chvíli masíruje nohy, povedať si , že ja by som urobila toto a hento. Nevieme. Ale súdime.
@lauraaaaaa
neboj, dcéra sa ti vráti, keď 200€ v mikine nebude pre ňu atraktívne.
@lauraaaaaa stačí keď povieš prečo ju prisúdili otcovi a nemusí sa tu 100 ľudí dohadovať a vymýšlať príbehy. Inak pozrela som tvoj profil a vidím že máš ešte aj syna, toho prisúdili tebe, alebo ho máš s iným mižom? Či ako to je?😀
@zelenakobyla123 toto iste som sa jej pytala aj ja. Nic, ani ťuk neodpovedala 🤷♀️
@jana_eyre_2 no tu je to cudne
@lauraaaaaa velmi lahko sa vzdavas dcery. Ona moze osrat 200 eur mikinu, aj vylety, pokial jej nedas ty svoju pritomnost a istotu
Veta “nech ostane s otcom radsej” napoveda dost 🤦🏻♀️
@zelenakobyla123 toto sme sa jej tu pýtali viac krát, ani raz na to nereagovala a nenapísala, prečo dieťa prisúdili otcovi. Čiže úmyselne túto otázku viac krát obišla, z môjho pohľadu je to odpoveď, že to zrejme bolo relevantné.

Dievcata, ja iba z praxe. Uz som videla tolko zmanipulovanych deti otcom/matkou, ze veta "asi si nieco vyviedla, inak by dieta neprisudili matke" ma zdviha zo stolicky. Dalsia vec, staci, ze jeden rodic (je jedno ktory) zoberie zmanipulovane dieta na UPSVaR (SPODaSK)spise sa zaznam, ze dieta chce ist k rodicovi, nasledne tato/mama podaju neodkladne opatrenie, kde sud naskuma, ako to naozaj je plus maju doklad zo SPODaSK a do 30 dni maju rozhodnutie, ktore je dorucenim vykonatelne. Ano, mama/otec sa mozu branit a poziadat o riadne sudne pojednavanie, ale to pri nasich sudoch trva aj rok dva. Za ten cas je dieta slusne manipulovane dalej. A k detom: Uplne staci, ze mama vyzadovala urcite pravidla, otec nie, tak si vyberie vyhodnejsie. Nie je to o tom, koho ma radsej. Ono ma zvycajne rado oboch rovnako. A este dostane bonus vyhodnosti. Netvrdim, ze toto je ten pripad, iba, ze veci nie su ciernobiele.