icon

Aký telefón majú vaši pubertiaci?

hellothere123
6. mar 2021

Dobrý deň všetkým čo čítajú tuto diskusiu. Aký mobil majú vaše deti resp. tínedžeri?
Moja dcéra bude máť v júni 13 rokov a chceli by sme jej kúpiť nový mobi. Aktuálne má iPhone 5s, ktorý má asi 6 rokov. Pôvodne som ho ja kúpila pre seba ale nevyhovovala mi veľkosť preto som si o rok neskôr kúpila iPhone 6s. Teda dcéra ho už má 5 rokov. Mobil je v relatívne dobrom stave. Nosila na ňom púzdro atd. Keďže bude mať narodeniny s mužom sme uvažovali jej kúpiť nový mobil. Rozmýšľali sme nad iPhone XR alebo iPhone 11 alebo SE 2020. Keďže 11 je dosť drahá tu sme hneď vyškrtli z našeho zoznamu. Ale uvažovali sme nad xr alebo SE. Tie sú v prijateľnej cene pre nás a okrem toho dcéra túžila po novom mobile dlho a má aj našetrené nejaké peniaze pre tento účel. Tvrdí, že ostatní spolužiaci majú iPhone XS MAX alebo 11. Bohužiaľ dcéra neklame lebo keď som išla z obchodu vydela som jej 2 spolužiačky a naozaj ich mali. Ja nevidím zmysel kupovať deťom take drahé telefóny. Dcérin názor je taký istý ako môj. iPhone XR chcela už v roku keď ho vydali ale s manželom sme jej to okamžite zatrhli. Že možno neskôr. Od vtedy si šetrila a dnes by nás to stalo spolu 150€ (mna a manžela) zvyšok dcérine úspory. Rada by som vedela aj vás názor a aké majú vaši tínedžeri telefóny.

lenkakravcova
6. mar 2021

@hettinka Batéria ma 1000 cyklov. Čiže keď ho 3* vybijes zo 100-0%, tak ti vydrží rok.
Všetko závisí od toho koľko sa mobil používa a ako sa používa. Moze vydržať kľudne aj viac než 10r s jednou batériou ak sa pravidelne dobíja (nad 50% vždy viac) a keď sa používa správne: nezapinat wifi keď sa nepoužíva (len tak pol dna spustená zbytočne).. Atď. Je tam toho veľa. 🙂
Určite nad 3r batéria vydrží. Mužovi vydržala.

Inak autorka to co si písala k tomu nabíjanie, že sa prehrieva na rychlonabijacke, tak to už môže byť aj nebezpečné. Tam môže byť nejaká vada tej batérie.

katulkagajdos
6. mar 2021

@hellothere123 podla mna ste sa uz rozhodli 😉 Len by som zvážila jednu vec- apple bude vždy ideálne párovať s apple- tj nebude chcieť smart hodinky? Zasa asi apple. Alebo len príklad- s mužom mame tiež IPhone- teraz zväzujeme elektrokolobezku- pozerali sme xiaomi- veľa ľudí malo problém spárovať Aplikáciu v IPhone s kolobezkou- skôr by som ešte nad tým uvažovala aj z hľadiska budúcnosti - ak to fakt chce využívať aj s nejakými inými zariadeniami- či to nebude nakoniec pomerne drahá investícia 😉

hettinka
6. mar 2021

@katulkagajdos manžel má sprarovany iPhone s huawei hodinkami a ide to v pohode, syn s hodinkami xiaomi myband3. Ja mám Applewatch.

hettinka
6. mar 2021

@lenkakravcova áno, 3 r v pohode. Ale dá sa pozrieť “zdravie batérie” a keď je pod 80%, teeba vymeniť. My už tieto novšie modely nabíjané bezdrôtovo.

hellothere123
autor
6. mar 2021

@katulkagajdos tiež si myslím 😂 akože my s mužom si kupujeme niektoré Apple produkty kvôli vydrží lebo sme zarábajúci. S dcérou mame dohodu že ak chce niečo drahšie šetrí si sama a potom jej pripadne doložíme nejaké peniažky na sviatok ale nie viac ako 30-40€ iba telefón sme jej sľúbili že dolozime možno viac. Dcéra mala mi band 3 a s iphonom fungoval ale iba v čínštine.... 😂 ale zať je it technik čiže to vyriešil

katulkagajdos
6. mar 2021

@hettinka nevravím, že to nefunguje- píšem len, že môže byt problém- ako napr. s tou kolobezkou 😉

seahorse27
6. mar 2021

@hettinka Ano, Iphony su odolne. Mozno este zvazim, ze zdedi moju 8-ku, ale nedavno dostala novy Samsung, tak neviem teraz 🙈

julia2018
6. mar 2021

Dcére som povedala, že keď si našetrí 50%, tak jej ten iPhone doplatím. A to bolo na Vianoce 2019, čo mala 10 rokov. Rovnako sme sa jej poskladali na AirPody, tam som jej doplatila nejakých 40€, čo by som dala aj za hocičo iné. Čiže ja vôbec nevidim problém v drahých veciach pre dieťa, keď si je ochotne zaplatiť aspoň polovicu samo. Hodinky má mi band 2 a úplne v pohode to spolu funguje

katulkagajdos
6. mar 2021

@hellothere123 Ja osobný by som jej kúpila- pozná hodnotu toho telefónu,, keďže musela na to šetriť aj sama- píšem len, čo by mna troška odrádzalo, a hlavne keď to bude investícia na viac rokov- keďže píšeš že na veci si dáva pozor- tak dúfam, že sa rozhodnete správne, hlavne tak, aby boli všetci spokojní 😉

andy1789
6. mar 2021

@lenkakravcova do iphonov sa pamäťova karta nedá dať 😉

andy1789
6. mar 2021

@hellothere123 ja by som vám doporučila ten iPhone SE 2020, mám ho a som s ním na 100% spokojná. Tiež som počula, že aj XRko je dobré. Ale za mňa SE úplná topovka 😆

andy1789
6. mar 2021

@lenkakravcova Pochopte, že niektorí ľudia nechcú mobil z druhej ruky.

vevesh
6. mar 2021

@hellothere123 vsetky moje deti maju uz mobily- kvoli online vyucovaniu. A kupili sme najstarsiemu najnovsi samsung na trhu, mladsie deti maju nove, ale lacnejsie verzie. Ale cela trieda maju iphony- vsetci pouzite, len moje dieta ma android, novy a drahy. Vysvetlili sme, preco sme kupili to a to a dieta je uplne v pohode, "ze nesplna kolektivne podmienky" (a to by bolo to posledne, na co by som brala ohlad, ze "kazdy ma"). Podla vasich financii by som si sadla s dietatom, a aky mobil chce a ste jej ochotni kupit, taky by som kupila...

ibrunova
6. mar 2021

Moc nechápem zmysel tejto otázky, hneď si si v otázke aj odpovedala, kúpiš iPhone, to sme sa dozvedeli hneď.

kitycat
6. mar 2021

Ved jej kupte co uhnate za vhodne vy dvaja s manzelom. Nazor mas podla komrntarov jasne dany a nikto z nas ti neprispeje..

hellothere123
autor
6. mar 2021

*******uzatváram diskusiu*******

xxx23
6. mar 2021

My mame s dcerou 12r, iPhone SE2020 a sme spokojne.

natyreggae
Autor odpoveď zmazal
atya73
6. mar 2021

@monkasponka... tak ...môj mal 12 r a na Vianoce dostal Moto za 80€.... reakcia...mami veď ja nepotrebujem mobil...(mal starý rozbitý 8 ročný)...pozdejsie bol nadšený že má vraj najlepší mobil na svete 😁...nedá sa mňa to zabudnúť....na tú vďačnosť...

lucik194
6. mar 2021

@hellothere123 mam iphone SE uz dva roky, bola to vyhra...... za mna jedina dobra vec na nom je ze je maly a vopcham ho do vrecka vpredu na nohaviciach.inak na nete sa slepis, vacsiu pamat tam nedas.....za mna nic moc. plus spolahliva v zime nie je kedze ma kovove telo, viac je na nabijacke v zime ako bez nej.

doma mam 11rdceru a ma motorolu g 6 play dostala k narodkam.ona je max spokojna.

andy1789
7. mar 2021

@lucik194 ona však hovorí o iphone se 2020, ktorý vyšiel v roku 2020, nie o tom z roku 2016

lenkakravcova
7. mar 2021

@andy1789 vďaka za upozornenie. 😀

zdrsjsjiwwi
7. mar 2021

Kúpila by som mobil do 230€. Netreba žiadny iPhone...aj androidy sú dobré, niektoré aj lepšie ako iPhone a za výhodnú cenu. To že váš muž nemal dobrú skúsenosť s androidom neznamená že iné modely sú zlé.

andy1789
7. mar 2021

@zdrsjsjiwwi Oni chcú ale iPhone, načo všetkým núkate android? Myslím, že pokiaľ chcú pre dcéru výkonný mobil, ktorý jej vydrží, tak aj drahší ako 230€. Keď si ich dcéra šetrí, tak nevidím problém kúpiť drahší mobil ako nejakú haraburdu za 200€, ktorá nič nevydrží. Ja sama som dieťa a našetrila som si na iphone za 500€ a nemám si na čo sťažovať a nemenila by som, po mojej skúsenosti s 200€ mobilom už ďalšie lacné šunky nechcem. Radšej si priplatím za kvalitu, niekedy sa oplatí investovať do dobrého výkonu. Tým nechcem povedať, že androidy sú zlé, ja viem, že sú dobré, vo vela peípadov lepšie ako iphony ale niektorím ľuďom vyhovujú iphony tak prečo im radíte androidy, keď sú rozhodnutý, že chcejú iphone

aurorastone
7. mar 2021

sesterka ma 15rokov a nemá žiaden... dostala prvý a druhý keď mala okolo 9 a 13 rokov ale oba zničila, ešte ze to boli telefóny do 100 eur tak odvtedy nemá nič 🤷‍♀️ a ani nepýta našťastie lebo by aj tak pri jej prístupe k veciam nič nedostala 😀... ale myslím ze keď máte takú slečnu doma co si veci váži a ešte si aj nasetrila tak do 300 eur by to bolo za mňa v pohode 😊

loginexistuje
7. mar 2021

mobil by som jej nekupila ale sla by som skor do apple watch moja 18 rocna ma iPhone SE2 (watchy dostane za maturitu )

andy1789
7. mar 2021

@loginexistuje watchky sa moc neoplatia, keď k nim nemáte iphone. Hlavne cez watchky sa nedá napríklad fotiť.

loginexistuje
7. mar 2021

@andy1789 ale ved jej dcera ma iPhone 5s pisala to v diskusii

andy1789
7. mar 2021

@loginexistuje 6 rokov starý, no nič moc

loginexistuje
8. mar 2021

@andy1789 pre 13 nasku postaci najma ak je v dobrom stave