Bojím sa, že ma nepríjmu na gymnázium
Ahoj, som deviatačka no a samozrejme už o týždeň píšem MONITOR. Strašne sa bojím že to pokazím a neprijmú ma na gymnázium...
(Aj keď viem že by som robila ešte prijímačky ale tie budú ešte tahšie ako monitor... )
O gymnázia na ktoré chcem ísť sa hlási strašne veľa detí a nemôžem povedať že mám nejakú veľkú šancu...
( od 6 do 9 ročníka som mala 5 dvoják z matematiky a jednu z fyziky)
Takže ak pokazím monitor tak sa moja šanca ešte zmenšuje... mám z toho stres.
Už 2 týždne premýšľam len o tom =(
Samozrejme že sa pripravujem ale nejakú sebadôveru mi to nedodáva.
Mám doucčovanie z matematiky a zo slovenčinou som nemala nikdy žiaden problém. ( aj keď viem že na monitore je slovenčina oveľa horšia ako matematika)
Neviete mi prosím poradiť čo mám robiť?
Ďakujem.
@hviezda01 Neboj sa. Neviem na aké gymnázium sa hlásiš - či je také vychytené, že si môžu vyberať - a ani neviem, či sa podceňuješ alebo nie. Ale som učiteľka a viem z praxe, že každá škola skáče od radosti, ak má dosť žiakov. na tvojom mieste by som nestresovala, lebo stres je na skúške nafigu - zabudneš aj to, čo vieš. take pokoj - pusť si hudbu alebo si choď zabehať. 😉
@leteku tak to ti verím, ja som chodila na ekonomickú a dorábam si teraz pedagogiku + špeciálnu, nejako mi nesedí to sedenie v kancli-ani zameranie, úplne zlý výber, aj opatrovať chodím - ja som chcela ísť na zdravotnú v prvom rade ale rodičia to zamietli že to robiť nebudem - okolo starých ľudí, aj som tam skončila. Čo je komu súdené aj tak sa tomu nevyhne, len niekedy je k tomu úplne zbytočná dlhá cesta. Keby bolo podľa mňa, už dávno by som robila niečo čo ma baví.
Keby som mala moznost vratit cas uz by som na gymnazium nikdy nesla. Do buducnosti ti to nic neda. Musis dorobit vysku a ty si napr teraz povies ze hej chcem ist na vysku ved aj ja som.chcela. ale bud nebudu peniaze alebo nebudu dostatocne vedomosti alebo pride iny problem a na vysku nepojdes. A co budes znamenat s gymnaziom? Nic. Radsej obchodnu skolu alebo zdravotnu daco kde budes mat vyucny list aj maturitu a budes mat v dacom zaklad. Gymnazium ti nic neda ja osobne by som svoju dceru nedala.
@sunny8 no len je to dnes tak, že z nejakej obchodnej alebo zdravotnej školy máš tiež "nič", žiadne remeslo v rukách. Absolventka z OA môže tak robiť v call-centre telefonistku. Kedysi mohli robiť hned ekonómky, sekretárky, dnes sa tam už vyžaduje vysoká. Aj taká asistentka je dnes odpichová pozícia pre vysokoškolsky vzdelanú mladú ženu.
Zo zdravotnej kedysi vychádzali hotové sestry, dnes s tým môžeš tak zadky a podlahu umývať, si len ošetrovateľka. na sestričku musíš mať VŠ vzdelanie. Z hotelky robia čašníčky a predavačky, piatky-sviatky, pracovná doba o ničom.
A ak chce niekto ísť na VŠ, najlepší štart má z gymnázia ... aj keby chcel človek pokračovať na VŠ v svojom odbore, je na tom horšie ako hociktorý gymnazista. Takže ak sa učí dobre, nemá čo váhať. Dnes sa VŠ dá urobiť aj ďiaľkovo, nie je problém sa niekam dostať aj s horšími výsledkami, nemusí byť každý doktor.
Keby mam dieťa, čo sa učí zle (na 3 a horšie), dam ho radšej na učňovku, niečo také,a by mohlo pracovať potom v niektorej z automobiliek, na technickú školu jednoznačne.
Dnes už sa aj gymnáziá profilujú, majú zamerania, takže už to nie je tak, ako ked sme chodili my. Dcéra ma matematický smer, ostatné predmety absolvovať musí, ale od začiatku majú posilnenú MAT, FYZ a ona si pridala informatiku formou krúžku priamo na škole, chce niečo také študovať.
@hviezda01 neboj sa, vezmú Ťa, ver si
Ked som bola deviatačka, stranku modrykonik.sk som ani nepoznal, prečo tu niekto piše niečo taketo ? Je to realna osoba ? :D :D
@natalia145 ja som reálna osoba 😀
A na tuto
Myslím, že ťa prijm. 🙂
@natalia145 zato, ze ty si nepoznala modreho konika, ked si bola deviatacka, tak je to aj pre ostatnych ludi nemozne v tom veku? :D
na gymo sa dostaneš aj s trojkami :D to, že gymnázia sú výberové školy už dávno nie je pravda ;)
@tajka1986 ale prosim ta, mas tam lepsiu matematiku, aj rozhlad, staci ti dva tri kurzy dotiahnut, mozno uz ani to nie a mas lepsiu skolu ako nejaku priemyslovku alebo cokolvek....sikovny clovek sa ani s gymplom nestrati
a ak ma na vysku, tak ma lepsiu pripravu z gympla, ako zo strednej, kde realne musis potom pred prijimackami dotahovat matiku alebo cokolvek, no nacooo
a to nespominam ani tu demotivaciu od odstatnych tiezspoluziakov, zial vacsinou mierne vymetenych, zial toto narobila doba s nasimi priemyslovkami a strednymi skolami, ze vsetci sikovnejsi sa hrnu na gymple a potom to tak na tychto skolach aj vyzera
lebo bolo by to fajn, keby stacila stredna odborna, ale nestaci, ak nepodnikas, mozes si s vyplatnou paskou po strednej odbornej vytriet vies co, nie uzivit rodinu
@hviezda01 no a ako si teda dopadla? na monitore
Ja som mala jeden den spoluziaka ktory sa zlakol toho ze nasa triedna zahlasila ze sme vyberova skola a ze je tazsia treba sa ucit a take hefty a ten chudak to vzdal hned prvy den tak sa prehlasil radsej na ucnovku.aj take deti su veru.a to prijimacky urobil inak by sa tam nedostal.
@emilia25 ach, no skoda chalana
@celasapremenim veru veru pritom nebola az tak mega tazka.uz len z toho ze sme boli 2 rocniky a by preliezol raz dva.
@celasapremenim ja nevravim ze to je skola zla,urcite nacerpa viac vedomosti ako na SOU ale ak dalej nepodnikas alebo nejdes na vysku(z roznych dovodov) gympel ti je uplne ze na nic,ziadny papier v ruke...sikovny sa nestrati to ano,ale zas tak moc casto sa nestava ze clovek z gympla skonci "za vodou"bez dalsieho vzdelania. Ja mam vysky dve a dokonca som isla z OA a tu som. Vsetko sa da ked sa chce..
@zltyslonik ccp ja hovorim ze ked bude moja dcera vacsia ze asi ju povediem inym smerom ako som bola vedena ja ... Mam gympel a co z toho mam robim to iste xo clovek s nedokoncenou zakladkou takze tak no a tu v regione kde byvam je velmi vysoka nezamestnanost a aj na "obycajnu" casnicku treba vyucny list nie maturu z gympla takze tak
@zltyslonik sancu ma vzdy. Nie sice na vsetky odbory ale vybrat by sa dalo
tak na gymnazium ma ist clovek hlavne ak planuje urcite pokracovat na vysokej skole, ja mam z gymla jedinu spoluziacku, co si vysku nespravila, asi tak
a vyska nie je len o prijme zejo :D ak cloveka nieco bavi a najde si odbor, ktory je to prave orechove, nic lepsie na podlozenie osobnosti
Ahojte! Volám sa Laura a potrebovala by som veľkú radu. Som deviatačka a za necelé dva mesiace ma čaká monitor a potom v máji príjmačky. Som sama jedničkárka na vysvedčení mám iba 1 max 2 dvojky, nikdy som nemala žiadnu 3. No čo mi robí problém najviac je matika. Matika je pre mňa, že koniec sveta, úplny zabiják. Kedysi som bola čisto trojkárka z matiky, no rokmi som sa zlepšila a som medzi jedna dva, ale viac k dvojke. Nemám trojky ani štvorky a ani päťky. Z matiky mi robí problém logické zamyslenie sa nad akýmkoľvek príkladom. Chápem všetkému, čo mi učiteľka vysvetlí na hodine a aj napíšem test na 1 a 2 ale potom na to zabudnem a keď to začnem precvičovať tak už je to ťažšie. A tak ťažšie, že ani testy čo už dlhodobo cvičím, mi nejdu. Proste mi to tak nepáli. Naopak, ostatné predmety mi úplne idú a vynikám v nich priam vynikajúco. Verím, že na gymnázium mám a veľmi sa tam chcem dostať. Ale keď mi robi problém tak strašne tá matika, tak čo mám robiť? Mám aj doučovanie 3x do týždňa, 1x s matikárkou zo školy a 2x s inou učiteľkou. Miestami sa mi darí ale miestami zase nie. A teraz kvôli matike som presvedčená, že monitor dám, že SJL- 80-90%, naopak z MAT- 45-60% čo je veľmi zlé ale zároveň by som bola šťastná, že som sa zlepšila aspoň o troška. Potrebujem rady, čo mám robiť lebo stres a niekedy aj depky z matiky ma raz privedu k šialenstvu. ĎAKUJEM

Ked ta nevezmu, tak to tak ma byt. Mna natlacili na stavebnu priemyslovku a prd platne. Nic mi ta skola nedala. Robim uuuplne nieco ine. Nikdy som sa okolo stavebnictva ani nesuchla.
Gymnazium nie je zaruka tvojej buducnosti.