Budem prijatá na gymnázium?
Mám 14 rokov a chcela by som isť na gymnázium. Mám jedničky, ale vo viacerých predmetoch mám dvojky až trojky, a vychádzaju mi z viacerých predmetov dvojky na vysvedčení. A z matematiky mám medzi 2-3. Mám šancu aby ma prijali na gymnázium?
@jasomalexandra s gramatikou a tvojimi známkami nemáš veľa šancí...akokoľvek rýchlo píšeš, musíš napísať bez chyby..takže nie...
@jasomalexandra ked človek niečo veľmi chce tak to dosiahne.
Každé gymnázium ma ine bodovanie na prijimackach, niekde davaju viacej bodov za prospech a niekde menej, vzdy mas šancu sa dostať ked spravíš dobre skúšky.
Vela spraví aj nervozita, preto si daj to kam sa chceš dostať ako posledné, budeš už na skúškach kludnejsia a mas lepšiu šancu ich napísať dobre.
Ak ti robí problem matematika nájdi si doučovanie. Nie každý tomuto predmetu chápe a hlavne nie každý učiteľ ju vie naučiť. Tento predmet študujú ľudia ktorým matika vzdy išla, no kto ma “bunky” na počítanie nie vzdy vie byt empaticky a mať vlastnosti potrebné na to aby vedel niečo dobre naučiť aj ostatnych.
Známky niesu všetko. Niekde sú učitelia prísnejší a niekde nie, trojkar na jednej škole môže byt jednotkarom na inej alebo aj naopak. Ja som mala vzdy z matematiky 2, dokonca aj 3ky, pritom mi matika vzdy išla, dokonca som 2 x vyhrala školské kolo olympiády, len ma učiteľka neznasala 🤷🏼♀️
na gymnaziu = dost tazka matika, narocne ucenie... das to ked uz na zs mas 2-3ky? bude ti stacit ako tak prechadzat z rocnika do rocnika napr. s 3-4kami? mas predstavu o nejakej vs?
Ale inak ano,ak splnis podmienky na prijatie, mas sancu s akymikovlek znamkami sa dostat kamkolvek, ja mam spoluziacku z gympla, mala 3-4ky (jasne nie zo vsetkeho) a je z nej lekarka...
popravde mam dceru 7macku, ma znamky take 1-3 na vysvecku, nic moc.. tiez by som ju najradsje videla na gymply.. ani len netusim ake odborne skoly by pre nu boli.. podla mna ziadne:D tak som velmi zvedava
@simca06022011 moja dcéra druhý stupeň prešla s 1, rad radom sútaže olympiády.. Na gymn neurobila, vzali ju na stavebnú.
Na gymn vzali dve dobré kamarátky, prodim prkne od sept nech boli 3x vonku, tie baby sú denne non stop v knihách..
Teraz vyhlasuje, že dobre ze ju nevzali, nechcela by tak zit😁 denne v knihách a to na stavebnej ma veľa učiva odborného.. Na gymn si to neviem predstaviť..
@mk22 tiez som chodila na gympel, tiez sme sa tak ucili.. von tak max v piatok, alebo sobotu.. a prvy rok bol katastrofa kym sme si spravili system. TO mam obavy, ze s rezimom aky maju v skole by nedala ani moja, lebo podla mna sa vobec neucia :D ale teda neviem porovnat aka uroven studia je teraz na gymnaziach. Moja dcera je v provm rade jazykovo zdatna, velmi, nemyslim ze je na nejake "remeselne prace", s odbronymi predmetmi je na tom tak, ze co ju bavi to sa nauci.. co ju nebavi sa nenauci, aktualne "zapotila" ze ona chce byt modelka, tak ma skoro slahlo o zem :DD tak vyberaj takemuto tvorovi skolu:DD
@simca06022011 modelka 😁
Musis napisat excelentne testy, lebo uz za znamky stratis dost bodov
@luliu na to ti neodpoviem, o kvalitu gymnázií som sa zaujímala naposledy hádam pred dekádou. Viem iba z počutia od vyučujúcich na pár školách ako išla kvalita dole. Prvákov kedysi brali maximálne s jednou dvojkou a teraz vezmú aj s trojkami len aby naplnili ročník.
@januska12323 myslim, ze ako kde, v BA je ta konkurencia velka, nas na prvom rodicku privitali, ze mate sikovne deti, lebo dostat sa sem je co sa tyka poctov narocnejsie ako na medicinu 😀
@januska12323 na gymple sa hlási 10-20 násobok toho čo môžu vziať, takže určite to tak nie je
ja som takto zo stresu dovrzala písomnú časť ale už maturity z angliny🙂 a to som bola z jedna z najepších v tiede.Takže fakt stres ozaj robí svoje.Ale ústnu som už mala na výbornú ani angličtinárka nechápala prečo som ju tak dovrzala🙂 a aj tak som sa potom dostala na vš akú som chcela🙂 a čo sa týka toho gympla len pekne skús a nedaj sa odradiť
@jasomalexandra Ahoj, závisí aj od konkrétnej školy… čo si zisti: úspešnosť uchádzačov po minulé roky, napr. keď zobrali 21% detí z celkového množstva uchádzačov, tak sa ani nehlás. Ak zobrali 42%, máš šancu. + Pozri kriteria škôl, či vieš nazbierať body navyše.

@mk22 možno sa akurát na prijímačkách stretli najlepší z najlepších. Alebo nemala tie naj gymnáziá, na ktoré sa je ťažké dostať?
Teraz je to síce už jedno.
Ale určite je spokojná so školou, kde teraz je, však?