Cena stužkovej - prehnaný biznis s oslavou
Dnes som sa dozvedela cenu stužkovej, ktorá sa bude konať o dva roky. 450 eur vrátane Nitre. V cene nie je večera pre rodičov, iba vyslovene prenájom sály, kvety pre učiteľov, pozdravenky, poháre, stužky, kameraman, fotograf, večera pre dcéru. Stužkovú bude mať 5 tried dokopy. Zdá sa mi to extrémne veľa a ze si niekto zo stuzkovej urobil výnosný biznis. Koľko ste platili Vy?
Stužková o 2 roky, vo vlastnej miestnosti školy, za prenájom teda neplatíme nič, momentálne sme sa dohodli na cieľovú sumu 400 eur. Košice
@kompy maturovala som pred 10 rokmi. Už vtedy sme sa skladali po 300€. Takže 450€ sa síce môže zdať veľa, ale tie výdavky sa riadne nazbierajú.
V cene nie je večera pre rodičov? hmmm...takže ak rodičia chcú jesť...musia si zaplatiť? zaujímavé...
Aktuálne tento rok malé okresné mesto - 450 Eur na osobu zatiaľ
Dosť vecí robia rodičia - zdarma ako príspevok
Ok, hostina 70 eur na osobu, chápem. Kytica stoji 50 eur a fakt pekná. Výzdoba? Ci co? Koľko stojí kameraman? Koľko stojí fotograf? Nechápem, čo stojí také astronomické peniaze, ved oznamko je zdrap papiera za 1euro, stužka? Aj s vysitim nemôže stať ani 10, ani 20. Tak kurňa, na čo idú tie peniaze?
Ja som nebola na stužkovej lebo si to moji rodičia nemohli dovoliť mi zaplatiť a mne tá suma tiež prišla prehnaná, tak hneď som to z hlavy vypustila. Ja osobne som tu stužkovú ani nepotrebovala. Platilo sa asi do 700 eur nejak.
Ok, hostina 70 eur na osobu, chápem. Kytica stoji 50 eur a fakt pekná. Výzdoba? Ci co? Koľko stojí kameraman? Koľko stojí fotograf? Nechápem, čo stojí také astronomické peniaze, ved oznamko je zdrap papiera za 1euro, stužka? Aj s vysitim nemôže stať ani 10, ani 20. Tak kurňa, na čo idú tie peniaze?
@kompy Podľa mňa je to na také mesto ako Nitra priemerné, môžu si študenti aj šetriť, to sa nazbiera, nemôže to byť nejaké priemerné.
400€ sme sa skladali už my, keď som pred takmer 10 rokmi mala mať stužkovú.
U nás ples na osobu rozpočet na 100 osôb/ vychádza 50 Eur - v tom je jedlo aj prenájom sály - sladké, slané a pitie je vlastné
Oznamko 0,20 ks + fotenie 14,80
Stužky máme 2ks čo vychádza cca 1 E
Fotograf 200 Eur
Výzdoba sály mala byť 1000 Eur, tak to radšej robíme sami, máme šikovnú mamičku kvetinárku
Ešte k tomu DJ
450 Eur je podľa mňa primeraná cena, záleží aj od počtu študentov
Tiež som bola radšej za spoločný výlet v tej cene, ale väčšina bola za ples
@kompy
@kompy čo ti na tom príde veľa? Veď si zisti aká je cena prenájmu, jedla, DJ alebo kapela určite, fotografov aj kameramanov tam musí byť niekoľko, nie jeden. A všetky tieto služby sú drahé, ak ich chceš mať aspoň trochu kvalitné. Mne tá cena príde v poriadku
A kto myslíš že si tie peniaze nechá učiteľka?
Mal by sa zrušiť tento starý zvyk . Sú to iba vyhodené peniaze. Ušetrené peniaze je lepšie inak využiť. Napríklad spoločný výlet. Nie každý si to môže dovoliť vyhodiť peniaze na stužkovú.
Je jedno aké to je mesto. Cena je to normálna. Syna stála okolo 550.
V prepočte na eurá som už 200e za stužkovú dala v roku 2003 😂 čize si myslím, že cena je adekvátna.
Mal by sa zrušiť tento starý zvyk . Sú to iba vyhodené peniaze. Ušetrené peniaze je lepšie inak využiť. Napríklad spoločný výlet. Nie každý si to môže dovoliť vyhodiť peniaze na stužkovú.
@anonym_bea53b vyhodené peniaze sú to pre kadejakých ignorantov.
400 sme platili pred x rokmi aj my a to bola sála zadarmo. Všetko bude určite vyúčtované a za zvyšok pôjdu na dozvuky. Ale stužková nie je povinná, ak na to naozaj nemáte tak dieťa nepôjde.
@anonym_bea53b keď ide dieťa na maturitný odbor, tak každý súdny rodič vie, že ho podobná akcia (je jedno či výlet alebo mecheche) čaká. Každý súdny rodič sa podľa toho zariadi a môže už od prvého ročníka každý mesiac primerane svojim možnostiam odložiť na túto príležitosť bokom, ak mu na to dva roky nestačia.
Syn mal stužkovú v 2023 v Senci, stálo nás to 400 €.
5 tried, teda sála obrovská, hostí, stolov, stoličiek veľa = výzdoba bude určite drahá, tak isto učiteľov tam bude asi veľa, čiže to nie je jedna kytica a predpokladám, že aj na večeru pre nich sa skladajú, ale také, že fotograf, video, DJ by som povedala, že vyjde celkom fajn, keď sa to rozráta medzi toľko ľudí… v cene večere je čo všetko? Lebo my sme tortu, koláčiky pre stuzkovanych + koláče na stoly, pagáče a alkohol mali ešte zvlášť, to je tiež celkom pálka… organizujú si to sami alebo sú do toho zapojení aj nejakí rodičia?… my sme platili tiež celkom veľa, ale každé euro som vedela kam ide, dcéra netuší??
400 sme platili pred x rokmi aj my a to bola sála zadarmo. Všetko bude určite vyúčtované a za zvyšok pôjdu na dozvuky. Ale stužková nie je povinná, ak na to naozaj nemáte tak dieťa nepôjde.
@januska12323 máme, moja otázka je o inom: čo tam stojí také nekresťanské peniaze?
@januska12323 máme, moja otázka je o inom: čo tam stojí také nekresťanské peniaze?
@kompy myslím si že vyššie vám to ženy vysvetlili, keď stále nechápete tak neviem prečo sa nepýtate toho kto to organizuje, tomu kto tie peniaze zbiera.
@anonym_bea53b keď ide dieťa na maturitný odbor, tak každý súdny rodič vie, že ho podobná akcia (je jedno či výlet alebo mecheche) čaká. Každý súdny rodič sa podľa toho zariadi a môže už od prvého ročníka každý mesiac primerane svojim možnostiam odložiť na túto príležitosť bokom, ak mu na to dva roky nestačia.
@tiezjedna tu nejde o to, že nemám 450 eur. Ale o to, ci je tá suma v poriadku. To, ze mám na večeru za 100 eur, neznamená, že som spokojná, keď zaplatím 100 a ma ho hodnotu tak 30. Presne v tomto zmysle je moja téma. Veď počkám na rozpočet a ďalšie detaily a uvidím.
@kompy myslím si že vyššie vám to ženy vysvetlili, keď stále nechápete tak neviem prečo sa nepýtate toho kto to organizuje, tomu kto tie peniaze zbiera.
@hviezdicka002 zajtra idem na rodičko, tak sa dozviem. Bola som zvedavá, ako je to inde a vidím, že to celkom slušný biznis.
@kompy u dcéry sa priprav radšej na súvisiace výdaje - šaty, ropánky, účes, make-up, prípadne nechty, ak nosí... Tam to lieta tiež slušne. Najstaršia maturovala pred 3 rokmi a tieto veci vyšli na ďalších necelých 300 €...
@tiezjedna ale u syna tiez kupujes oblek, topanky, plus aj uces, ked sa chce ist dat ostrihat k barberovi.
@hviezdicka002 zajtra idem na rodičko, tak sa dozviem. Bola som zvedavá, ako je to inde a vidím, že to celkom slušný biznis.
@kompy ale ved hadam budete mat rozpis co kolko stoji.
Je to fajn cena. My to máme za 600€.
Dost na takuto maskaradu

V pomere toho, že je to Nitra a keď si pozrieš dnešné ceny, tak je to akurát... Hostinu počítaj 70€/os. a vyššie... Hold, dnes to tak je... Väčšinou si študenti šetria do triedneho fondu od prvého ročníka, no vy máte ešte dva roky, tak tiež nie je nič stratené... Mysli ale na to, že ceny ešte (celkom pravdepodobne) porastú...