Chodenie von a večierka 14 ročného dieťaťa
Do koľkej môžu byt vaše 14 ročne deti vonku ?Alebo ak nemáte tak do koľkej by ste im dovolili?
ked to tu čítam,je mi to divné.Do 22hej ani za nič,určite nie teraz na zimu,keď je skoro tma.Okolo 18tej trvám na normálnej spoločnej večeri.Mame ešte 3rocnu a ja tehotná.Keby mi puberťák buntosi večer a všetkých budí,no to určite.Po večeri krpatu kúpať,uspať,ráno skoro do skolky.Ja som o 21vej hotová,manžel aj skôr.Vstavame cca 5:30.Pubertak ale vôbec nemá problém a nevadí mu to.Zo školy príde o 14tej,kým sa naučí..do večere je vždy doma.Skor mladší 7r by behal aj do polnoci.Ale my sme na dome...takže na dvore môžu byť decká dokedy by chceli,ale načo potme.V lete je to ine.To sme vonku vsetci.Nechapem načo nechávať deti(aj násťrocný pubiš je stále dieťa) dlho vonku.O.k,16-17r chalan je niečo iné..a dievča a chalan takisto.Ja som musela byť tuším do tmy doma,fakt nepamätám.Na strednej do deviatej.Od 17r do polnoci.Vsetci chalani mohli byť dlhšie.Pamatam si spolužiačku,nechali ju kľudne aj do rána.Ale tak aj dopadla.Sice sa učila veľmi dobre,ale sex priskoro,alkohol a cigaretky priskoro...Máme 35..a ona je niekde úplne inde ako väčšina z nás "poriadnych".
ako zasnem tu nad odpovedami niektorych mamiciek ako chciet po 14 rocnom pomaly stredoskolakovi aby bol o 19:00 doma? Mne nasi plus minus do tych 17stich dovolili asi do 21:00 samozrejme veci do skoly som mal urobene ja som to riesil stylom prisiel som domov o tretej a o 17-18 som uz mal hotove veci a potom isiel von. od 18 stich v podstate do hocikedy ale dal som dopredu vediet kedy pridem. opity som domov prisiel mozno 3 krat za toto obdobie.... takze je to podla mna trosku chore nutit dospievajuceho cloveka mat o 19:00 vecierku.....
@vamajka
ty odkial mas ze nemam deti? po druhe ja som bol napriklad na 5 rocnom biling studiu a isiel som z 8 rocnika a mali sme aj 14 rocne spoluziacky v prvaku takze moze byt dalsia vec za svetla takze podla tvojej logiky nemoze ist 14 rocny teen ani na doucko pretoze uz ked sa bude vracat o osmej vecer tak uz bude tma? Prosim citajte niektory ake absurdnosti tu uz pisete
@caroline_
ako jasne ked vidim ze mam decko ako z divich vajec jasne ze ho nenecham si robit co chce ale naco preboha nutit 14 rocneho rozumne zmyslajuceho cloveka byt tak skoro nasilu doma jasne ked viem ze sa moce okolo blbej partie chlasta fetuje alebo cokolvek nepripustne ale tak za tych okolnosti ho nenecham pobehovat po vonku sameho vobec a riesim to......
inak co som mal spoluziakov alebo kamosov alebo ludi co som poznal co nasilu tak drzali rodicia na kratko malo to presne opacny efekt takze mile mamicky zaklad je sledovat si svoje decko komunikovat snim zauijimat a robit hysteriu az potom ako zistim ze sa deje nieco zle 🙂
@lauriema ako problem je v tom ze ak ma nejake kruzky alebo treningy tak ja vidim velmi malo pravdepodobne aby 14r dieta doslo domov v zime pred zotmenin 😅
No, k tym vasim benevolnetnym komentarom. Moja nevlastna sestra ma 16 rokov a je to sikovne skvele dievca ktore sa vyborne uci. Mama jej veri, nema ani dovod na nejake obavy ked nefajci ani nepije. Dokonca si privyrabala cele leto predavanim listkov na detskych atrakciach. A teraz na tajnaca chodi s 30 rocnym muzom ktori ma 2 deti a zenu na ktoru nadava. Sestra jeliman maly mu na tie reci skace - co ta vie v 16 rokoch o matkach a ich starostiach. Nasa mama nic nevie lebo je do 22.00 bezne vonku, alebo do 23.00 na letnej diskoteke. Mama ide tiez pesnicku - ze ked jej bude zakazovat tak bude mat blbsie napady. Keby mama nebola tak lahkovazna, tak sestra asi neriesi to, co riesi. Este spolu fyzicky nic nemaju. Ale otazka casu. Keby prisla domov v 16 tehotna mama by asi valila oci kde k tomu anjelik prisiel 😅 16 rocne dievca je este uplne tela ktore sa nevie orientovat vo svete dospelych - kde samozrejme konci, ked je do 22-23.00 vonku. Nechapem preco nechavate deti tak dlho vonku - co moze robit 14 rocne dieta vonku do desiatej hodiny?? Ma byt davno doma.
@prasiatko30 no co ja viem vieš 14 ročne dieťa to nieje ani dospele ani zas až také nedospele.... Ide skôr aj o povahu toho dieťats teda každý si pozná svoje dieťa, vie akých ma kamarátov a skym sa stretáva predsa takže je len na úsudku rodičov do koľkej môžu byť ich 14 ročne deti von, za mňa 14 ročne počas týždňa do 19:00 Víkend 22:00
pár poznamok
keby moja 16 rocna sestra chodi z 30tnikom este ktomu zenatym chlapec ma polamane hnaty.
2. co je to za matku ze otom nevie preco jej to prosim okamzite nepovies?
@kompi111 1. pretoze ak si si nevsimol zijeme v slobodnej krajine 2. pretoze som dohovorila sestre. Povedat to mame, tak sa sestra nahneva a nepovie uz nic nielen mame ale ani mne.
@tamaee ide aj o to kde bývaš či na dedine alebo v meste. Ja bývam v meste a mam večierku cez školu do 21 cez víkendy a prázdniny do 22/23. Ale cez letne prázdniny som bola na dedine a mohla som prísť okolkej som chcela ale to preto že ma tam poznajú skoro všedci a keď som potrebovala odvoz tak som mohla zavolať aj o polnoci a sa mi ponukly viacery že ma odvezú. Ale väčšinou sme boli na chlastačkach (to je autanok v lese)
Ja som v 13-14 v lete mohla byť sama alebo s kamarátkami do 22 no a potom v 13 som si našla aj frajera s ktorým som do teraz takže už 9 rokov a s ním ma mama pustila aj po polnoci verila nám, mala som slobodu ale vedela som co si môžem dovoliť nikdy som sa nepila ani nevyskúšala drogy, nefajčila som... Je to cele o dôvere a o mentálnej vyspelosti 😊
@kosicanka1 chválim palec hore

@tamaee syn musi prist este za svetla