Čo robiť, ak dieťa neprijmú na gymnázium?

12. máj 2025

Čaká nás to až o rok, ale zaujíma ma to. Syn má jednotky, asi jednu, dve dvojky na vysvedčku . Jeho základnú školu však nepovažujem za veľmi dobrú. Myslím tým, že napr. na lepšej škole by mohol byť čistý dvojkár- je to iba moja domnienka. Uvažuje si podať bud. rok prihlášku na 2 gymnáziá. čo sa deje v prípade, ak ho náhodou neprijmú ani na jedno? Bude robiť prijímačky znova- v druhom kole na inej škole? Vďaka

taktotedanie
12. máj 2025

Odvolanie

pribinak
12. máj 2025

2. kolo sa robí na školách kde ešte zostali voľne miesta
Zvazila by dom doucko

deti95060810
12. máj 2025

ak už ozaj že syna nikde nezoberú na žiadnu školu, pridelia mu miesto na škole kde miesta ešte sú - väčšinou zostávajú volné miesta na učňovkách. tak si vyberiete tam ...
ale to sa rieši až v júni keď nezoberú žiaka ani v druhom kole.

zuzana76
12. máj 2025

doucovanie, alebo vyber strednej odbornej skoly

aalt
12. máj 2025

Odvolanie a inac VUC ponukne volne miesta. Ale zvycajne to uz su take, kde je maly zaujem. Potom moze skusit prestupit. Ale osobne skusenost "nastastie" nemam.
Mozes sa "poistit":
Dat prihlasku aj na "horsiu" skolu a/alebo taku, ktora berie podla vysledkov monitora a skusit napisat monitor co najlepsie. Ma takto dve sance na skolu. Bud napise monitor, alebo prijimacky.
Dat spominane doucovanie. Nasej vyrazne pomohlo aj ked sa tiez neucila zle.
Ale aj tak nikto netusi, ako budu prebiehat prijimacky o rok, tato vlada nema skolstvo ako "premiersku" temu. Tento rok boli "talentovky" skor a museli sa zavazne prijatia potvrdit este pred druhym "netalentovym" kolom.

pribinak
12. máj 2025

Môj syn si vybral školu o ktorú je šialený záujem, chodil na prípravu k prijimackam. Na zakladke má samé jednotky, ale je to veľmi priemerná škola, takze si sám vyhľadal prípravu k prijimackam na danej škole
Vrelo odporúčam

Tato škola napr trápny monitor vôbec nebrala v úvahu

anjelicek26
12. máj 2025

Ako pisu kocky nepodcenit pripravu na prijimacie skusky, radsej zainvestovat ten rok, ako aby ti ich dieta nespravi, lebo je jeho zakladna skola "flakarina" a pritom dieta sikovne... nech dotiahnu detaily a na prijimackach nebude problem.

koniarova
12. máj 2025

Nedala by som obe prihlášky na najvychytenejšie gymnáziá. Je tam obrovský nátresk . Fakt berú len tých najlepších.

mirage
12. máj 2025

@pribinak naozaj? Lebo u nas v meste obe vychytene gymnazia mali dnes druhe kola. A zaujemcov maju viac nez dost

betulinka1
12. máj 2025

Kamoskyna dcera konci 8 rocnik a uz som u nich videla vytlačené testy T9, ktore robi na 96%. Tazke zacat s prípravou na testovanie a jeden gympel vybrat, kde moze ist bez prijímačiek aj zvladne testovanie viac ako 90%. Ak chce ist na gympel aj on sam.

koniarova
12. máj 2025

@betulinka1 presne tak.

pribinak
12. máj 2025

@mirage mesto?

abbey1
12. máj 2025

@mirage Toto neboli druhé kolá v pravom slova zmysle. Dnes prebehol len druhý termín 1.kola prijímacích skúšok. Proste to ma každá škola, aby v jeden deň nerobilo skúšky príliš veľa detí a aby to skoly vedeli pokryť aj kapacitne učiteľmi a triedami na skúškach.
Reálne druhé kolá vyhlásia až školy, ktoré teraz v prvom kole nenaplnia kapacity. Nemýľ si to. Sú to 2 odlišné veci.

pribinak
12. máj 2025

@abbey1 druhe kolá ešte byt nemôžu, veď ešte nie sú výsledky z 1. kolá

abbey1
12. máj 2025

@pribinak Ja viem, veď to píšem. Dnes bol len druhý termín konania 1.kola skúšok.

sella38
12. máj 2025

pokiaľ si myslíš, že prijímačky na gympeľ nezvládne, tak by som nedala obe prihlášky na gymnázium. Jedno gymnázium a jednu strednú školu. Lebo ak ti ho nevezmú ani na jedno, ani na odvolanie, môže sa stať, že vám ostane "učňovka", lebo niekam ho zobrať musia, keďže ešte plní povinnú školskú dochádzku. A to by som neriskovala.

lenka.25
12. máj 2025

@mirage ale veď to je normálne . Vždy máš prihlášky na dve školy ( pokial nejdes na talentovky , alebo päťročné - vtedy môžeš robiť až 4 prijímačky ) . Dnes bolo druhé kolo , na všetkých osemročných a štvorročných gymnáziách .

simsalabim
12. máj 2025

V BA by som velmi zvazila vyber skol, zrejme by som dala prihlasky aj na bilingvalny gympel/SS, mozno aj za cenu ineho jazyka ako anglictina. Co pocuvam z okolia, dostat sa na gympel v BA je teraz neskutocne tazke. Ako perlicku uvediem, ze kolegynin syn skoncil na jednocifernom mieste na gymnaziu J.Hronca (teda bol prijaty ako jeden z naj z niekolkos toviek deti), kde maju normalne prijimacky, ale prijimacky neurobil na Bilikovej, kde maju uplne sproste testy vseobecnych predpokladov s takymi otazkami, ze sme nad nimi s kolegynami maturovali (vrcholom su tie otazky s vybodkovanymi pismenkami, kde treba najprv otazku uhadnut a potom na nu odpovedat). Toto su ale oba bilingvalne gymple.

autor
12. máj 2025

Ide o mestá BS a ZV.

sella38
12. máj 2025

@mirage dnes bol druhý termín prvého kola. Druhé kolo robia iba školy, ktoré nenaplnili počty v prvom kole.

sisska96
12. máj 2025

Radšej odobornú školu

autor
12. máj 2025

Nemá problém s matikou, ani slovenčinou. Teda na jeho škole. Jazyk myslím si, že celkom dobre-ale chodí na jazykovku . Nebaví ho moc biologia, chemia, tam má dvojku. Z fyziky veľa nevie, ale majú učiteľku, čo veľmi prilepšuje, takže jednotka. Neviem odhadnúť, či má, alebo nemá na to, aby skúšky urobil. Na olympiádach sa nezvykne umiestňovať, väčšinou sa umiestni tak priemerne-ani medzi najhoršími, ani najlepšími. V BS mi príde väčší nátresk ako vo ZV,lebo tam je viac tých gymnázii.

lenka.25
12. máj 2025

Pozri si tento rok , aká bola účasť na jednotlivých gymnáziách , aby si mala aspoň ako takz predstavu , aký býva nával na konkrétne školy . Ale pokial chceš gymnázium , uroxtebby som prípravu nepodcenila a nespoliahala sa na jednotky zo ZŠ .

pribinak
12. máj 2025

A on chce ísť na gympel? Či ty chceš aby šiel na gympel ?

autor
12. máj 2025

V triede patrí k najlepším. Bol už v minulosti aj posmech od horších, že je bifľoš-čo teda isto nie je, lebo učiť sa mu až tak nechce, je skôr šikovný, že sa mu stačí sa do toho len pozrieť, slohy napr.píše výborne , je veľmi sčítaný. Možno by mal zvoliť odbornú školu ,ale vôbec neviem, akým smerom, lebo vyslovene k nejakému remeslu ho neťahá. Myslím, že tie jazyky a matika ho bavia najviac. Zvážim to doučovanie.

autor
12. máj 2025

On nevie, kam má ísť. Nevie, čo by ho bavilo. Dúfam, že nie je jediný, čo nevie v tomto veku, že kam.

sisska96
12. máj 2025

Plánuje isť na medicínu že silou mocou gymnázium? Ja som chodila na takú VŠ, kde študenti z odbornej školy mali väčšiu výhodu. My z gympla sme boli úplne mimo

autor
12. máj 2025

@sisska96 Nie, na medicínu nie, biologia ho nezaujíma. Učiteľka mu povedala, že by bol napr.dobrý učiteľ z neho.

1marekk
12. máj 2025

Záleží, o aké gymnáziá ide a koľko sa tam hlási bežne študentov. Napríklad gympel u nás, tam sa dostane každý, na niektorých školách sú prijímačky teraz už len formalita, pretože si študenti vyberajú tie najlepšie. Ja som sa na základnej neučil vôbec, išiel som na Hotelku a prijali ma.. vysvedčenie ich nezaujímalo, ani monitor :D Ak chce ísť na gympel, tak nech ide na taký, kde využije to, čo ho baví. Ja som tiež nevedel, kde ísť. Možno by mohol uvažovať o Obchodnej akadémii alebo niečom, kde dostane viac ako z gympla 🙂 každopádne si nemyslím, že by ho nezobrali na gympel.. pokiaľ ho matika baví, tak v pohode. Veľa šťastia.

sisska96
12. máj 2025

Učiteľ za mizerný plat.....