icon

Čo sa deje so spisom žiaka po ukončení základnej školy?

thomasisko
16. máj 2024

Dobrý deň syn bude končiť ZŠ a každé dieťa má v ZŠ vlastný spis čo sa deje s tým spisom po odchode dieťaťa môžem si nejako vyžiadať kópiu? Vyhodia ho alebo čo sa deje s ním po odchode dieťaťa?

koniarova
16. máj 2024

@thomasisko veď sa opýtaj triednej. Ale načo by ti bol ten spis?

natall113
16. máj 2024

@thomasisko archivuje sa niekoľko rokov v škole potom sa buď ničí alebo posúva do archívu mesta podľa toho do akej skupiny patrí ale osobný spis sa tuším ničí

pininka1
16. máj 2024

10.rokov sa to archívuje a určite ti to nedajú, je to interný dokument skoly

kacena4
16. máj 2024

podla zakona sa archivuje neviem na co by ti bol ten spis, mimochodo dnes sa vela veci vedie online nie papierovo. ak v buducnosti bude potrebovat napr. vysvedcene vyberu z archivu a spravia kopiu po urcitej dobe sa skartuje

ssnowwhitee
26. mar 2025

@thomasisko teoreticky právo na prístup k pedagogickej dokumentácii má právo zákonný zástupca žiaka a žiak, ktorého sa týka, ale ešte sa mi nestalo aby prišiel žiak alebo rodič a chcel celú zložku. Ak sa obávate o informácie v nej, tak k zložkám je obmedzený prístup na 90 rokov od ich vzniku ( vyraďujú sa 10 rokov po ukončení štúdia, podľa zákona skartovanim) a prístup k nim má iba poverený pracovník( u nás na škole administratívna pracovníčka) nikto iný si ich nevie len tak pozrieť sú uzamknuté v archíve. ( Pred ukončením školy k nim má prístup triedny učiteľ a na našej škole sú ulozene v priručnom archíve v riaditeľmi).

margaretka
25. jún 2025

Ako je to so spisom pri prestupe na inu ZS? Zaujima ma napr.ak ziak ma vychovne opatrenoa alebo podorne opatrenia,robi sa nejaky vypis pre novi ZS? Moze si nova skola vyziadat tieto dokumenty?

kacena4
25. jún 2025
@margaretka

Ako je to so spisom pri prestupe na inu ZS? Zaujima ma napr.ak ziak ma vychovne opatrenoa alebo podorne opatrenia,robi sa nejaky vypis pre novi ZS? Moze si nova skola vyziadat tieto dokumenty?

@margaretka ano robi sa to casto nova skola pyta od starej a nasledne posielaju info o ziakovi novej skole

margaretka
25. jún 2025

Synovec ma vela pokarhani lebo ucitelka na nom sedela a koli sikane chcu zmenit skolu no obavaju ss ze ak si vyziadaju spis nova ho neprijme ....