Čo vymyslieť, aby si 13-ročné dieťa začalo upratovať izbu?
Pomôžte mi čo vymyslieť aby moje dieťa začalo upratovať svoju izbu?Odmalička bola k tomu vedená,vždy poslúchala.No odkedy je v puberte je ako vymenený človek.Ma 13r a vo svojej izbe uplný neporiadok.Kazdy deň jej hovorím že spinave prádlo nech hodí do práčky,obaly vreckovky a pod do koša,zošity a knihy do skrinky.No nič, všetko má porozhadzane po izbe.Neda sa tam ani kde si sadnúť všade niečo má.Hovori že aj kamarátky to majú takúto izbu,proste ich nebaví upratovanie.Mna zas nebaví už upratovať po nej.Ked neupracem tak celý týždeň má bordel a potom hovorí že si nemá čo obliecť a nič si nevie nájsť.
@linkapaulinka No mňa to bavilo v jej veku ja som musela mať všetko vytriedené do komínkov a podľa farby.To robím aj doteraz.A nie nechcela to odo mňa mama ja som bola taká poriadna sama od seba
tak to je jej vec a jej problem, ak nema potom čo na seba - resp.nema to vyprate čo by chcela.
Ak ma izbu sama, tak aj vyžrať nasledne problemy s neporiadkom si vyžere sama, nikto iný nepotrpí.
Ono decka raz za čas čosi nové chu do izby - poličku, koberec, lampu.. .čosi.... A potom zrazu upracu (v ramci možnosti, tak aby daná vec sa dala namontovať, položiť.... ) 😀 😀 😀 Oblečenie raz dojde a tiež spracu.... Vacsina deti pochopi skor ako dojde uplne čiste oblečenie. Docvakne im skor ako by mali vyjst hole z domu 😉
Ja som práve vyšla z detskej a najstaršia ma pod pracovným stolom nahadzane veci tak, že komplet ten priestor zahadzany. Upozornila som, že to už je asi moc, či to neprehana,a le nechala som to tak. Končí školský rok, tak ked v juni nebude potrebné robiť vacsiu domacu, tak do septembra to zmizne.... Bude chciet nove veci do školy..... A ja budem chcieť vidiet tie stare, či jej ozaj treba, žeby mala mať dosť...... 😀 😀 😀 A zrazu bude upratane.... 😂 Deti sa same donutia... Ja nutiť nemusím 😀 😀 😀
🤣podľa mňa sú zákazy úplne zbytočne.. a akurát v tej izbe bude iba ležať a trucovat. Moja mamina keď som mala 13 mi proste do toho bordelu skrila mobil a ja som bola nútená si tu izbu upratať aby som ten mobil našla 🤔iba taký malý príklad
@luciana656 lenže v dnešnej dobe ani ten telefón decku nesmies vziať lebo v škole je všetko digitalizované a ten mobil skratka potrebuje viac menej cely deň
@mirka414 no lenže tu nikto nehovoril o Tom jej tej mobil zobrať . Je to iba ako taká "navnada" moja mamina dosť takéto finty na mňa používala keďže som tvrdohlavý človek .

Ruku na srdce... upratovala ti tvoja mama v tomto veku? Ked som mala bordel otec mi zmietol vsetko na zem a bol este vacsi... koho bavilo upratovanie v tom veku? Nikoho.... na par výnimiek... nerob to. Niesi sluzka. Si mama