Dcéra je prijatá na štvorročné štúdium na LEAF academy. Má tam ísť?
Dobrý deň,
Potrebujem poradiť, čo si myslíte o LEAF academy, máte nejaké skúsenosti? Nechcem aby tam išla lebo aj napriek tomu, že bývame blízko školy musí žit na internáte(príde mi to dosť divné) a pravdebodobne bude musieť skončiť nejaké jej krúžky. Škola není akreditovaná. Je to medzinárodná škola takže všetko je tam v angličtine a na konci dostanú americkú maturitu a AP diplom. Je tam kamarátska atmosféra z toho čo hovorili študenti a nedávajú často testy ako v normálnych školách, naozaj sa snažia aby danú látku študenti vedeli. Dajú nám aj štipendium podľa toho koľko potrebujeme a to je tiež divné, že budú veľa platiť za nás a kde na to berú peniaze?? Je to pekné, že nejaké veci zaplatia ale v dnešnom svete nič nieje zadarmo. Slovenskú maturitu si môžu popri škole tiež spraviť. Aj keď nemáte skúsenosti aspoň z týchto info, čo si myslíte?
@mc4806 ahoj, aj od nás z rodiny kočka chce ísť na túto školu. môžem sa opýtať, ako je tam dcéra spokojná? a ako vy rodičia ste spokojní? čo sa týka poplatkov, je to zvládateľné? plus je naozaj pravda, že slovenskú maturitu si musí dorobiť, ináč nemôže študovať na slovenských univerzitách, teda môže, ale iba ako zahraničný študent? ďakujem moc za odpoveď a za každú informáciu...
@liliminerva
@mishkamishka Dcera je spokojná, ale niekedy je jej smutno za nami. Ona predtým nebola zvyknutá byť stále s ľuďmi túto je s ňou stále niekto buď spolubývajúca alebo iný kamaráti a niekedy je to na ňu už moc a chce byť sama, ona chodí domov každý víkend čo sa dá čo znamená 3 x do mesiaca ten štvrtý ostáva tam. Každý platí inak je to niekedy ťažké ale vždy to zvládneme. Ja ako rodič by som samozrejme chcela mať svoje dieťa viac so mnou ale inak zo školou ako takou som spokojná. Dcéra hovorila že majú dosť veľa učenia ale väčšinou to nie je len, že sa má bifliť ale skôr tak projekty a eseje. Ďalšia vec čo ťažká je že počas live sa musí učiť aj na slovenskú školu dokým si nie nedokončí povinnú školskú dochádzku potom si môže vybrať či chce prestať z kmeňové školou na Slovensku alebo si spraviť maturitu. Takže áno z LEAF len samotnej nemôže ísť na vysokú na Slovensku ale tuším už v Česku áno a okolitých krajinách tiež
@mc4806 ďakujem moc pekne za odpove´d! Môžem sa ešte opýtať. sú v priebehu roka aj ďalšie náklady navyše napr. na výlety, učebnice a podobne? Musia byť deti na internáte, aj keď sú z Bratislavy, nepozná dcérka niekoho takého v triede? Čo plánuje potom, ísť na vysokú školu do zahraničia? aj to nie je ľahké ufinancovať...
@mishkamishka Nie to čo sa zaplatí je všetko potom už sa neplatí nič. Všetci čo tam chodia musia byť na internáte, my bývame blízko Bratislavy a tiež tam dcéra musí byť. Dcéra chce určite ísť na vysokú do zahraničia a na leaf jej pomôžu vybrať si nejakú podľa našich možností a aj s nejakými štipendiami.
@kofa77 dobrý deň, dcéra tento rok konci a je veľmi spokojná. Už je aj prijatá na americkú univerzitu, ale problem nebol ani s prihláškami na európske univerzity, všetky akceptujú toto vzdelanie, okrem Slovenska. Slovensku maturitu si nebude robiť, keďže sa teraz už dá aj nostrifikovat diplom z Leafu (kebyže nakoniec chcela ísť na SK školu alebo to neskôr potrebovala kvôli práci).
@mc4806 a este, ak sa mozem spytat, ako je to s predmetmi v 3. a 4. rocniku? pozerala som tie sylaby na stranke, ale nie som z toho mudra- vyberaju si z tych AP seminarov jeden, ci dva a popri tom maju vsetky ostatne, co su na zozname? alebo aj zvysok si mozu vyberat? pisem jak tatar🙂, ale nerozumiem tomu systemu
@kofa77 nie z toho zoznamu musia absolvovať aspoň 5 AP predmetov za tie dva roky, plus vždy musia mať nejakú formu angličtiny/ písania, v treťom je to buď writing (nie AP) alebo AP seminár a vo štvrtom AP english a AP research (pokračovanie AP seminára). Väčšina ľudí majú 3 AP predmety každý rok, takze 6 dokopy, alebo môžu mať aj 4 predmety na rok, len to už je dosť veľa a neodporúča sa to

@mc4806 zdravim vas, ako je dcera ne/spokojna so skolou? Ako zvladla internat?dakujem