icon

Ísť na brigádu alebo si dopriať voľné leto?

10. feb 2025

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, keďže viem že ste skúsenejšie a možno rozmýšľam úplne zle. Som momentálne v 3.ročniku Bc a teda už som strašne vyčerpaná, nie je to jednoduché, mame strašne veľa učiva, študujem technicky odbor, viem že sú aj ťažšie školy ved mna skola baví chcem ísť aj na Ing, ale proste posledné dva mesiace chodím ako bez duše. Predtým som cvičila, chodila na túry, normálne pohoda a teraz nič ma nebaví nič sa mi nechce. To je dôvod prečo mi napadlo, že počas leta nepôjdem na brigádu, brigadujem od 17 v tej istej fabrike, práca je to ťažšia, robíme 4 zmeny vo velkom teple a manuálnu prácu, vždy som tam išla, zarába sa tam dobre. Kolektív je tam taký všelijaký, niekto sa teší že prišli brigádnici a niekto nás nejde vystáť, viem že už tam nechcem ísť, proste stacilo mi. Ale ja nechcem ísť ani nikde inde, chcela by som mať leto aby som mohla robiť čo ja chcem, kedy chcem, zas proste nejak nájsť chuť do toho štúdia, do aktivít a nie len čakať čo bude ďalej a mať pár dni voľna. Vravela som to staršej sestre ta mi povedala nechoď, narobiš sa ešte dosť, ale keď som to spomenula frajerovi tak urobil scénu že to neexistuje aby som nerobila, že som zdravá mlada a robiť sa musí či chcem doma sedieť. Ja by som ale reálne asi potrebovala 2 mesiaca úplne vypnúť, ale neviem či robím dobre. Ďakujem 🩷

Strana
z2
missviolet
10. feb 2025

Ako niekto kto tiez makal vkuse aj popri studiu dennom aj cez prazdniny - daj si to volno tento rok. Alebo maximalne- mesiac brigada a zvysok volno.

dobromila
10. feb 2025

2 mesiace ničnerobenia je príliš veľa na mladého človeka. Hovoríš o brigádovaní, akoby existovala len tá vo fabrike aj s nočnými a nič iné. 1800€ si vieš zarobiť za mesiac v zahraničí - napr. v hoteli. Sama som brigádovala v Bavorsku v hoteli pri nádhernom jazere. Práca v pohode, dva dni zo 7 voľné - dalo sa aj cestovať, turistika, hrady, kúpanie...Krásne časy to boli

ninanikalova
10. feb 2025

Mám veľmi podobnú dilemu a už dlho aktívne brigadujem už asi od 15 čiže "voľné" leto som od vtedy nemala. Využívam voľno keď stihnem skôr spraviť skúšky tak v tomto období oddychujem aj keď často už aj vtedy zarezávam (ako aj teraz) bohužiaľ ja som som odkázaná počas štúdia najmä na svoje peniaze takže nemám ako si zobrať celé leto voľno 😅. Ale na tvojom mieste pokiaľ dokážeš vyžiť bez tých peňazí a máš čo robiť 2 mesiace určite chod do toho ♥️ predsa len človek je študent krátko a treba to využiť. Držím palce 😁
A priateľa bych poslala do prdele 😂

pikachu999
11. feb 2025

Našla by som si občasnú brigádu na víkendy len 😊 počas týždňa si oddychnes viac ako dosť si myslím

cukroska
13. feb 2025

To už je na tebe. Ak to tak potrebuješ a celé dva mesiace a peniažky to nebudú chýbať ok.Ty musíš vedieť. A kde je napísané, že musíš celé leto, alebo len v závode kde treba makať (viem z vlastnej skúsenosti).Sú aj ľahšie brigády, kde sa dá vypnúť a zároveň byť medzi ľuďmi a pre viacerých čo študujú je to aj mentálny relax fyzická práca. Celé jecto na tebe .

Strana
z2