Je 600 EUR za stužkovú primeraná cena?
Ahojte, dcérina trieda sa skladá na Stužkovú po 600€, každý si smie pozvať len 2 osoby. Je to podľa vás primeraná cena? Stužková je len raz za život, takže sa samozrejme na takejto udalosti nešetrí, ale aj tak nás toto číslo trošku zaskočilo, tak som sa chcela opýtať, ako je to u vašich detí...ďakujem.
@lienka.7 Dcéra je tiež toho názoru, asi aj väčšina spolužiakov. Ja som navrhla, aby bolo najbližšie stretnutie kvôli stužkovej rodičia+žiaci, lebo mám pocit, že stužkovú chcú viac rodičia ako mladí. Nemala by som námietky, keby ich bolo v triede aspoň 20, ale 10 rodín sa skladať na to mi príde max. hlúpe. A fakt nevidím dôvod, prečo by mali byť pozvaní učitelia s partnermi, to čo je za zvyk...
@kvieta moj brat to takto mali. Boli normalne v penzióne, tam im v rámci pobytu pripravili " stuzkovu" večeru s Djom a bolo. 👌
@kvieta moj brat to takto mali. Boli normalne v penzióne, tam im v rámci pobytu pripravili " stuzkovu" večeru s Djom a bolo. 👌
@lienka.7 Je veľa alternatív, s čím spojiť stužkovanie, ale klasická stužková pri počte 10 žiakov sa mi nezdá normálne riešenie. Zbytočne predražené. Ja som zo srandy povedala, že by nás lacnejšie vyšlo kúpiť lístky na ples všetkým učiteľom, žiakom a rodičom. A mali by sme to bez starostí🙂
Nepopulárny názor:
Stužková je ďalšia sprostá tradícia za ktorú sú ľudia ochotní dať veľké peniaze aj keď na to mnohé rodiny nemajú.
Ja doteraz ľutujem, že som na moju stužkovú išla a to sme mali so spolužiakmi aj učiteľmi skvelé vzťahy. Ale radšej sme tie peniaze (nás to stálo asi 400 eur a to bolo už pred pár rokmi v hnusnej komunistickej sále) mohli minúť na dovolenku 😒😃
@petracandle presne tak... Trápnosť, a to som teda dosť stará
@danielala 3 osoby/ 450€
Syn mal stužkovú teraz v decembri. Skladali sme sa po 300 €. Zostalo aj na poplatky okolo maturít- teda občerstvenie a pod....
My sme tak mali pred rokom aj dačo. A pozývali sa rodičia aj partner
Myslím že sa aj zvýšilo. Čo ostane rozdelia späť
Nepopulárny názor:
Stužková je ďalšia sprostá tradícia za ktorú sú ľudia ochotní dať veľké peniaze aj keď na to mnohé rodiny nemajú.
Ja doteraz ľutujem, že som na moju stužkovú išla a to sme mali so spolužiakmi aj učiteľmi skvelé vzťahy. Ale radšej sme tie peniaze (nás to stálo asi 400 eur a to bolo už pred pár rokmi v hnusnej komunistickej sále) mohli minúť na dovolenku 😒😃
@petracandle Rovnako súhlasím 👏
Nepopulárny názor:
@petracandle my sme boli pred 20 rokmi miesto stužkovej v IT
@petracandle my sme mali stužkovú pred 20timi rokmi vo Francúzsku na filmovych schodoch v Cannes. Najlepšie rozhodnutie, aké sme mohli urobiť. Boli sme tam 3dni aj s cestou. Pochodili sme Monako, Nice, Saint Tropez....Vyšlo nás to rovnako ako klasická stužková. Možno aj menej už si nepamätám. Najlepšie, že nikto po nás takúto stužkovú na škole nemal, aj keď ich učitelia nahovárali.
Bol to úžasný zážitok.
Aj my sme 19 rokov dozadu vybojovali namiesto stuzkovej 5 dnovy vylet v chorvatsku, kde jeden vecer triedna vybavila v hoteli pre nas miestnost a tam nas ostuzkovala a bavili sme sa pri hudbe . Pre mna to bola super stuzkova a uzili sme si to..
Dcéra sa skladá 150€ ročne, čiže 750€. Pol triedy chce ísť niekam do zahraničia, pol chce mať klasickú stužkovú...pre istotu zajednali už sálu 🤦♀️
to zal zi od viacerych faktorov - mesto, miesto, druh jedla, cena za konkretneho fotografa a DJ, pocet deti v triede, pocet pozvanych ucitelov a pod.
My sa sa skladali hneď od prvého ročníka po 10€/mesačne (čiže nakoniec sa nazbieralo 480€/osoba). Keďže som maturovala v roku 2016, tých 600€ na dnešnú dobu mi príde OK (ak nie aj málo).
Ja som si hneď povedala, že na stužkovú nepôjdem lebo mi to prišlo ako zbytočne plytvanie peňazí a neľutujem, že som nešla.
Syn bude mat v novembri a skladame sa po 300€ zatial, malo by v tom byt aj obcerstvenie maturity.
My sme mali v 96-tom uplne najlepsiu....mali sme len taku veceru s triednou a zastupcom, kde nas ostuzkovali, po nej sme isli na diskoteku - bez ucitelov. A naskedne z vyzbieranych penazi sne isli do Chorvatska, ale az po maturach, takze uz bez ucitelskeho dozoru. Kto nechcel ist, vratili sa mu peniaze. Pre vacsinu z nas to bola prva dovolenka pri mori.
či je 600€ veľa je ťažko povedať, ak nevieme čo všetko je v cene. Je rozdiel ak musíte platiť za prenájom sály, či chcú fotografa, kameramana alebo len jedného z nich. či majú živú hudbu alebo DJ, či majú niekoho kto im to odmoderuje alebo si to robia sami. Napríklad naša škola má vlastnú spoločenskú sálu a tú žiaci neplatia, čo je veľká položka. Skladali sa po 250 € a v cene sme mali DJ, fotografa, (kameramana sme zrušili) catering, výzdob, koláče. Ale riešili sme si to v škole, catering sme našli veľmi šikovnú pani ktorá nám spravili cenu (Jedlo a pitie nás vyšlo na 17e/osoba) s výzdobou pomohli rodičia a čuduj sa svete ešte aj ostalo. Ale veľa pomohli rodičia a šikovné deti.
Ja som stuzkovu mala v roku 2006 (preboha,tak davno) a skladali sme sa skoro po 300€ 🫣 ale rozdelili sme to na 4casti a kazdy rok dali nejaku sumu. Z penazi nam ostalo aj na posedenie po maturite
@petulda333 pekne drahá. Ja som mala v 2011 a skladali sme sa po asi 170€ a este aj navyše bolo
@danielala No zober si že cena za stužkovú zahŕňa prenájom sály, DJ, kameramana, pitie a jedlo pre študenta, rodičov, učiteľov. Je to veľmi veľa, veľká palka jednorazovo.
Robím na škole, a väčšinou sa skladajú od 1.roc., a tiež mám tri deti, navyše dvojicky- tam to bude palka. Treba ale sikovne vybrať priestor, a šetriť kde sa dá, aj reštaurácie dovoľujú potom sladké si zobrať, prípadne nejaký alkohol. Kamarát DJ, fotograf, ktorý to urobí za večeru. Všade sa dá ušetriť, keď je to správne naplánované
My sme sa skladali dva roky dozadu po 400€.Vsetko bolo tip top.Hudba ,rodičia,veľká sála... super
@danielala my sme mali v novembri 2024 a na osobu bolo 330eur a este im zostalo na tablo,kytice na rozlucku,kytice na maturitne komisie
salu mali vyzdobenu aj potiahnute stolicky,jedlo super,vecera a svedske stoly..ja neviem,podla mna je ro hrozne vela

@kvieta za 700€ by som dcére vysvetlila, že ma peknu dovolenku. Alebo ako píšeš, nech idú ako trieda na chatu, skôr to môžu aj na wellness do hotela rovno🤣 Toto je akoze uplne cez, ze učitelia s partnermi...
@lienka.7 Dcéra je tiež toho názoru, asi aj väčšina spolužiakov. Ja som navrhla, aby bolo najbližšie stretnutie kvôli stužkovej rodičia+žiaci, lebo mám pocit, že stužkovú chcú viac rodičia ako mladí. Nemala by som námietky, keby ich bolo v triede aspoň 20, ale 10 rodín sa skladať na to mi príde max. hlúpe. A fakt nevidím dôvod, prečo by mali byť pozvaní učitelia s partnermi, to čo je za zvyk...