Je mi 17 - váš názor na moji situaci
Ahojky,
Chtěla bych se podělit o mojí situaci, popřípadně si nechat poradit. Je mi 17, tento rok mi bude 18. Kvůli stěhování jsem musela opakovat první ročník střední školy, takže mám 2 roky ještě před sebou. Žiju u svého otce a nevlastní matky. Která na mě dost žárlí a je pomalu zasednutá. Příště denně neřeší nic jiného než mě. Dává mi za vinu otcovo nevěru, alkoholismus, a všechno co se stane. Nemám svůj vlastní pokoj, a spím na gauči v obýváku, takže denně musím čekat než půjdou rodiče spát, abych mohla jít spát já, i když je to bůh ví kdy v noci. Věci mám roztahané všude po domě, protože mám jednu tak 150x100cm skříni kam se mi prostě všechny věci nemají šanci vejít. Taktéž přicházejí narážky od strany Macechy že jsem ji sebrala gauč, že tu překážím a že kvůli mě není šťastná, že si nemůže zajít na nehty, ke kadeřníkovi atd. Můj táta má často narážky na to že jím, takže občas jsou dny kdy jím radši jen jednou denně.
Nevlastní Mama říká že doma nic nedělám, ale já sem doma jediná kdo žehlí, uklízí, pere a ostatní věci. Ona když přijde z práce nedělá nic jen hraje hru na mobilu. Rodiče jsou na mě naštvaný že potřebuji kočkolit za 3€, že nejsou peníze, ale bratr muže dostat PS4 a hry za 45€ a vlastně cokoliv co si on řekne..
Celkem mě toto trápí protože pak sou o mě pomluvy že jsem jen doma a to co jsem vyše psala, a taky že nemám brigádu. Ale v této době je těžké najít si práci. Když mi bylo 15, rok jsem dělala v mekáči, potom jsem přešla na telekomunikačního technika kde jsem byla půl roku, a pak jsem půl roku dělala číšničku, kde ale propustili všechny kvůli coroně. A zatím mě odmítli kvůli tomu že mi není 18, nebo protože mám ráno on-line školu.
Pokiaľ chodíš do školy, tak sú povinný ťa živiť. Žiadne také, že po 18 sa máš starať o seba sama. Starých rodičov nemáš? Že by si bývala tam a otec a matka by ti platili výživné.
ja som v soku. to snad nie. je mi to luto. mama co na taketo podmienky. takato skola kdesi blizko mamy nie je? a pripadne individualny studijny progeam a dochadzat na skusky.aj ked vymate asi aj prax ze. och strasne podmienky. tvoj otec nech sa hanbi
Tu by som ti poradila, že skús požiadať strednú školu o internát. Niekedy sa teba aj obrátiť na riaditeľa školy, že je situácia neúnosná a nemáš podmienky na štúdium, aj keď ho zvládaš a chceš naďalej študovať. Stredná škola veterinárna je u nás v Nitre, viem si predstaviť, že by niektoré moje kamošky rady využili ak by si im ponúkla opatrovanie detí na pár hodín (poobedie, večer...), alebo pomoc s upratovanim za peniaze. Niekto by možno potreboval pomôcť vyvenčiť zvery, ostrihať im pazúry,. nejako by si si mohla privyrobiť. Inak viem čo prezivas, moja dcéra sa takto odomna odsťahovala, lebo chcela žiť v meste.v ktorom vyrastala a išla bývať k svojmu otcovi. Síce mala "svoju" izbu, ale na pretrase bolo vždy koľko ho ona stojí, návštevy kamarátok boli také, že sa dcéra musela zašiť do izby a vedľa sa diali veci a tiež jej daval poskormne peniaze na jedlo - rozumej kelimok tresky jej mal stačiť dva dni. A prúser bol, že tam nebol narozdiel od tvojho otca problém s alkoholom, ale s drogami. Keď som sa to dozvedela, hneď som to riešila, skús aj ty povedať svojej mame aké to je v skutočnosti a nech skúsi ona zasiahnuť.
Toto mi je vážne ľúto ..je to hrozné keď ťa nevlastný rodič takto psychicky týra ..neviem ako ti poradiť.. Už ti asi nezostáva nič iné ako ísť k mame ...Je to ťažké ale tým že je teraz online škola tak si zbal veci chod na vlak za maminou ..Držím ti palce a dúfam že na niečo prídeš

su povinni podla zakona ti prispievat kym studujes, to sa neboj