icon

Je pri prihláške na strednú školu potrebný podpis oboch rodičov?

28. jan 2025

Ahojte , ak máte ozaj len reálnu skúsenosť, ako je to s prihláškou na strednú školu, vyžaduje sa podpis oboch rodičov . A keď je situácia že otec žije v zahraničí, bohvie kde, úplne bez kontaktu s dieťaťom. Stačí 1 podpis a čestné vyhlásenie matky? Riešili ste niečo podobné alebo niekto v okolí? Dik

Strana
z2
autor
6. feb 2025

@dadaaa87 pýtali zverenie zo súdu ? Ja to nemám. Bude im musieť stačiť to cestné vyhlásenie

yanni
6. feb 2025

To zverenie do osobnej starostlivosti si ale vybav. Ze ta to doteraz nenapadlo.

kulumulu123
6. feb 2025

Áno riešila som min týždeň rovnaká situácia stačí 1 podpis a cestné prehlásenie

autor
6. feb 2025

@kulumulu123 oki vďaka 👍 a do údajov si písala len svoje údaje či si vyplnila aj otcove?

autor
6. feb 2025

@yanni nie veru nepoznáš situáciu , nepotrebujem to.

kulumulu123
6. feb 2025

Iba svoje ale u nás otec nefiguruje ani v rodnom liste čiže škola nemá o ňom vôbec žiadne údaje... Pokiaľ potrebuješ dodať rl tak potom neviem skus sa informovať na danej škole my sme išli v rámci tej istej školy so ZŠ na 8r gympel ale prihlášku sme si museli podať ako každý iný a stacilo cestné prehlásenie nič via odomna nikto nechcel

autor
6. feb 2025

@kulumulu123 ok vďaka.

kaktusik007
6. feb 2025

ja som na prihlasku uvadzala iba moje udaje --- udaje otca totiz ani nepoznam - on predsa nema povinnost oznamovat jeho trvaly pobyt detom, to ja ako matka mam povinnosti, otcovua maju iba prava,....

autor
6. feb 2025

@kaktusik007 takže nemusím uviesť jeho meno a údaje ? Aj keď je v RL zapísaný? Super to mi vyhovuje neviem momentálne ani či žije 😬

kaktusik007
6. feb 2025

nie, nemusis uvadzat jeho udaje, ja som udaje o druhom rodicovi na prihlasku nedala vobec. Ked ich neviem, mam si ich vymysliet?

autor
7. feb 2025

@kaktusik007 myslela som meno to viem 😆 ...aktuálnu adresu neviem to máš pravdu. V každom prípade ti ďakujem za radu 👍👍

kaktusik007
7. feb 2025

no ani to meno tam nedaj, lebo potom to bude chciet udaje o nom a vyhodi ti to chybu ked budes riesit prihlasku... proste das iba svoje udaje a hotovo.

autor
8. feb 2025

@kaktusik007 dobre ďakujem za radu

Strana
z2