icon

Je správne, že učiteľ dal neohlásenú písomku?

kmeci11
2. mar 2025

Učiteľ nam dal písať písomku z dejepisu na náboženstve ktorú ani neoznámil na edupage iba ustne v triede máme na náboženstve 3 skupiny a v jeho skupine škole sa nevyhybame a učiteľ nemal dôvod dávat písomku, sme 8. Ročník ZŠ

earlgrey
3. mar 2025

@letfenixa No dobre, ale to nie je nikoho z vás vec...ona ma rodičov...potom že všade je šikana, vysmievanie atď. lebo ani dospelí ľudia sa nevedia správať...fakt by sa mohli niektoré z vás uvedomiť

kitycat
3. mar 2025

@matej2227 tak dajme tomu, ze im dal v piatok info, ze v pondelok na inej hodine, ktoru vyucuje bude ta pisomka. Proste dostali bonusovy vikend na naucenie

gabrielkaa
3. mar 2025

Akože je to OK? Ak v ten deň nebol dejepis, tak to určite nie je ok. Bez ohľadu na to, akú má autorka gramatiku, myslím, že do toho nikoho absolútne nič nie je. Otázka znela inak.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
viestta
3. mar 2025

@kmeci11 chlapce zlaty, aj ked niekto chyba, tak sa ma doma ucit, takze to, ze nebol na hodine nie je vyhovorka. Predpokladam, ze ten spoluziak nelezal v nemocnici v kome, takze kludne sa mohol doma ucit to co sa ostani ucili v skole. Zas dejepis nie je fyzika, ze potrebujes pochopit z vykladu na hodine, dejepis sa da aj doma studovat z ucebnice a co nie je v ucebnici si viete najst na internete. Ked viete pouzivat internet na ine, mohli by ste ho puzivat aj na vzdelavanie.
@earlgrey mas pocit, ze deviatak by nemusel ovladat sklonovanie podstatnych mien? To sa prebera v stvrtej triede a potom kazdy dalsi rok sa to opakuje na slovencine. Kedy sa to ma naucit?

lenkalienka321
3. mar 2025

@kmeci11 nevravím, že je to spravodlivé, ale nech ťa to naučí min. 3 veci.
1. Nikdy sa nespoliehaj len na digitálne info, veci radšej over aj 3x, v ústnom podaní sa toho dozvies často oveľa viac.
2. Pracovný život je podobný. Šéf ti často nebude dopredu nič oznamovať, rovno tá postaví pred hotovú vec a musíš si poradiť, prispôsobiť sa, improvizovať. A keď sa nepodarí, netreba sa ľutovať, ideš ďalej.
3. To, ako sa k tebe tu na MK niektorí dospelí správajú, nie je ok. Vysmievanie sa za gramatiku nie je najlepší spôsob, ako človeku dať dobrú spätnú väzbu a ako ho motivovať. Áno, v živote stretneš aj veľmi nepríjemných ľudí. Nenechaj sa nimi rozhodiť a určite po nich toto podpichovanie neopakuj.

earlgrey
3. mar 2025

@viestta A máš pocit, že keď tu do deviataka budete rýpať, vysmievať sa mu, ponižovať ho, tak sa to naučí? vy nie ste normálne...a že dospelé ženy...

viestta
3. mar 2025

@earlgrey takze, za to, ze on neovlada ucivo ZS mozeme my? Aj tak sa da. A ked dostane gulu z diktatu, tak za to moze kto? Ucitel, lebo ho ponizil zlou znamkou.

earlgrey
3. mar 2025

@viestta Si občas trápna...ale vážne...

casavina
3. mar 2025

@kmeci11 neplačkaj 🤦
život ti pripraví ešte veľa neočakávaného 🤷

tiika
3. mar 2025

@viestta nie za to, kto niečo neovlada, nevie, nedokáže..; za to nemôžeme. Ale za to ako sa k nemu správame, áno.

akje
3. mar 2025

@kmeci11 ahoj. Otvor si skolsky poriadok a najdi si cast o pisomnych pracach. Malo by tam byt presne popisane, za akych podmienok sa pise aka pisomka. Kludne daj vediet, co tam je uvedene.

tim23
3. mar 2025

Ja keď som chodila do školy nebol žiadny edupage. Učiteľka dala písomku kedy si zmyslela a takisto vyvolávala k tabuli keď sa jej zachcelo. Niekedy len jedného a niekedy aj troch. Neviem kde toto školstvo speje ale podľa mňa nie dobrým smerom. Učiteľ si k žiakovi nemôže dovoliť už nič ale zato žiak k učiteľovi áno... A to teda niesom žiadna stará škola. Mám 32 🤷

iwesska
3. mar 2025

Boze moj,to uz kde sme,aby sa isiel osmak po pisomke stazovat na mamickovske forum,ci je alebo nie je v prave🤦‍♀️ Nic vam hlasit nemusi, a ja to mojim deckam stale hovorim. Ucte sa pravidelne na kazdu hodinu a nebedakajte tu potom,ci to je alebo nie je spravodlive. Ked vam to v piatok oznamil,mal si na to vikend,tak kde je problem?🤔

kataina
3. mar 2025

písomka ohlásená BOLA ! Ten kto chýbal, nech teba netrápi, mohol sa ospravedlniť, že nie je pripravený, lebo chýbal. Učiteľ rozhodne, čo s takým chýbajúcim. Gramatiku sa učíte hlavne na ZŠ a predstav si, že na SŠ sa očakáva, že veľa už vieš. Aj na prijímačkách to musíš preukázať. Taký dejepisár tiež vie gramatiku a ked píšeš o "sturovy" , gramatické chyby uvidí a zvýrazní. Dnes si sa hlásil odpovedať? Stihol si sa doučiť? Koľko času by ti zabralo naučiť sa dejepis na jednotku?

kataina
3. mar 2025

ešte čítam:
" škole sa nevyhybame a učiteľ nemal dôvod dávat písomku, sme 8. Ročník ZŠ"
To znamená, že písomka je preto, že sa škole vyhýbate? Inak by nemala byť, kedže sa škole nevyhýbate? Učiteľ vas musí hodnotiť a písomka je dosť objektívny spôsob hodnotenia. Písomku oznámil, aby ste sa mohli pripraviť, aby vas skušal ked ste sa učili a nie ked ste sa neučili. Inak je dôležité skúšať, aj ked sa žiaci neučia, vtedy sa učiteľ dozvie, čo žiaci vedia, aj ked sa neučia

lubkavargova1
3. mar 2025

Pomalicky uz aj to bude otazka, ci ma vobec pravo ucitel aj skusat ak to neoznamil dopredu...cim viac prav detom a menej a menej povinnosti.

wolf_
3. mar 2025

@kmeci11 a vy nemáte nejakú triednu skupinu na socialnych sieťach, ktoré teraz používate? Alebo skupinový chat? Ja neviem, ale my sme tak fungovali na FB v skupine, teda nie na ZŠ, to sme o takom ani nechyrovali ešte 😁 ale čakala by som, že v dnešnej dobe budú žiaci soc. siete využívať aj takto, a teda si takto oznámia medzi sebou kedy bude písomka apod.. 🙂

letfenixa
3. mar 2025

@wolf_ kľudne môžu spolu komunikovať na EduPage, ani nemusia vytvárať žiadnu skupinu inde.

evansova
3. mar 2025

@kmeci11 Detaily o Sturovi vie hadam kazdy, nielen na pisomku.

lauricka
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
3. mar 2025

@gabrielkaa dnes sa robi aj zastupovanie prostrednictvom edupage, napr. mojim detom odpadne hodina chemie, ale ide zastupovat ucitelka, co ich uci biologiu, tak si urobi biologiu a aj v rozvrhu sa im zmeni predmet. Ona si oduci svoju biologiu odborne a chemia im ako keby odpadne. Cize ak deti vidia aj v zastupovani, ze bude iny predmet, tak sa maju na tento predmet aj nachystat.

zuzana76
3. mar 2025

Okrem toho pisomka ohlasena bola a ano, moze to urobit. Moji mnohi kolegovia uz zacali davat hlavne neohlasene pisomky, pretoze ziaci sa vobec neucia.

letfenixa
3. mar 2025

@zuzana76 naši žiaci vidia, že hodina bude zastupovana, ale nevidia kým. Bežne sa všetci učitelia snažia odsuplovat daný predmet podľa rozvrhu, zmenu robia až po súhlase s vyučujúcim, ktorý chýba.

kvetinka_2
3. mar 2025

@kmeci11 Ahoj, učiteľ Ti môže dať neohlasený test, ale prečo na hodine náboženstva? tomu som vôbec nepochopila. Je povinný ti ju dať iba na svojej hodine. Nemôže si vyberať, že na ktorej hodine.🤷To som ešte nezažila. Na náboženstve z dejepisu.😆To, čo ste vôbec preberali

zuzana76
3. mar 2025

@letfenixa u nás vidia, aj kým a v škole mojich deti aj normálne operatívne zmení zástupca predmet za iný.

gabika99
3. mar 2025

@kmeci11 moja dcéra je osmacka a bežne majú previerky z geografie vždy z nového učiva priamo na hodine, kde im učiteľka najprv premietne prezentáciu. Plus majú hneď na tej hodine aj slepu mapu. Všetko je cez pc, kde nie je možnosť vrátiť sa k otázke a opraviť odpoveď. Takže tak... najprv mala veľký stres z toho, ale za pol rok si uz zvykla. Co by si povedal na takéto previerky z nového učiva?

gabrielkaa
3. mar 2025

@zuzana76 ked to bolo takto dopredu ohlásené, že bude dejepis, tak je to v poriadku.

zuzana76
3. mar 2025

@gabrielkaa ved pise, ze to bolo ohlasene v piatok, ze v pondelok budu mat dejepis a budu pisat pisomku. Mozno aj tomu ucitelovi uz chudakovi odpadol treti krat za sebou dejepis, lebo nejake akcie boli, dejepis je myslim len jedna hodina tyzdenne, tak vyuzil zrejme, ze ide zastupovat nabozenstvo.

gabrielkaa
3. mar 2025

@zuzana76 to som nepostrehla. Tak beriem späť. Akurát to, že ju / jeho ( neviem kto to je) tu dávajú dole za gramatiku mi nepríde ok. Nechápem, že tu niektoré majú potrebu stále na niekoho útočiť…už aj v pravidlách koňa sa píše, že sa to nemá riešiť… to je úloha jej slovenčinárky poprípade jej/jeho rodičov ..