Je táto písomka zle vyhodnotená?

14. máj 2025

Ahojte,
zaujímal by ma Váš názor na "správne odpovede" z tejto písomky. Modrý krúžok je mnou označená odpoveď, zelený riadok je tá správna odpoveď. Samozrejme som sa mohla pomýliť ale niektoré odpovede mi naozaj nejdú do hlavy.

autor
14. máj 2025

Napríklad tá 21., však inkaso sú pravidelné platby z účtu nie? Naapríklad SIPO za elektriku a plyn

pharmdrludka
14. máj 2025

To je čo sa test? Veď tam sú úplné nezmysly označené ako správne odpovede.

sweet20
14. máj 2025

Hlavne tie uroky su naopak.. dobre si zaskrtla.. ale podla mna je to cele zle .. tak ako pise pani predomnou

autor
14. máj 2025

@pharmdrludka však veď aj ja si myslím ale nechcem ešte písať učiteľovi kým mi niekto neporadí že sa nemýlim

stvura
14. máj 2025

myslim ze pani ucitelka potrebuje poradit s formulaciou

wade
14. máj 2025

Je to uplne zle, podla mna zle sparovany test s odpovedami. Urcite reklamovat

nacomeno2
14. máj 2025

Celé je to nejaká blbosť. To je čo za test? Sš, VŠ? Aj ten študentský účet, aký je prosím pekne druhý doklad totožnosti?

autor
14. máj 2025

Je to SŠ predmet ekonomika

ciernysokol
14. máj 2025

Je to zle. Chod za nou a daj vediet, co povedala.

krasneleto
14. máj 2025

ahoj:
otazka 1- oznacila si spravnu odpoved
28- spravna odpoved banka klientovi alebo zle polozena otazka
otazka 21,nespravne- jedna sa o bezhotovostnu platbu
17 otazka- spravne vyhodnotena

autor
14. máj 2025

@krasneleto ako môže byť 17. správne vyhodnotená? nad otákou je screen z vypracovanej maturitnej tému a tam je jasne napísané že peniaze sú uchovávateľ hodnôt ak sa zhromažduju ako úspory?

a 28. má byť ako položená aby klient platil štátu úroky?

hipuska
14. máj 2025

Pockaj a nepanikar. Test je z edupage a mozno len boli chybou oznacene zle odpovede a edupage to automaticky vyhodnotil. Takze, uvidis co bude v skole

autor
14. máj 2025

@hipuska nepanikárim len som sa chcela uistiť že si správne myslím že moje odpovede boli v poriadku pred tým ako sa ozvem učitelovi

eviq
14. máj 2025

Nie je to správne vyhodnotene, určite to preber s učiteľom.

zic
14. máj 2025

1, nie je to spravne vyhodnotene
2, cely test ako je vyhotoveny (styl a forma pokladania / tvorby otazok je ako z pomocnej skoly... ak to robi ucitelka, tak nase skolstvo je este vo vacsej prdeli ako sa zdalo)... Vlastne ak to aj nerobi ucitelka, ale nejake ministerstvo... 🙂

zic
14. máj 2025

@nacomeno2 tak cisto teoreticky za "druhy doklad totoznosti" sluzi castokrat pri overovani pas alebo vodicak alebo mozno pre SS nejaka ISIC karta s fotkou... (vo vseobecnosti, neriesim tu konkretnu otazku a jej kvalitu)...

autor
14. máj 2025

@zic ako druhý doklad slúži vodičák alebo pas, ale logicky prvoradý je vždy OP

zic
14. máj 2025

no, OP je "prvy" doklad... takze spomenul som iba "druhe" doklady totoznosti🙂 kedze @nacomeno2 sa pytal na tie druhe 🙂

zuzanka.zuzu
14. máj 2025

pri zakladaní účtu sú predsa OP a pas rovnocenné či nie? prečo by mal byť OP "prvoradý"? (inak je samozrejme pas "hodnotnejší" doklad)

odpoveď na 29 ma zaujíma. pretože ja by som tiež dala "c" ale nie z dôvodu že sú vyčerpateľný zdroj ale preto aby sa nekradlo zlato

zic
14. máj 2025

@zuzanka.zuzu vo vseobecnosti (co som mal skusenost), tak OP bol "prvorady", lebo tam mas asi najuplnejsie informacie o sebe (trvale bydlisko, rodne cislo)... Druhy doklad sa (podla mna) vacsinou vyzaduje kvoli overeniu (ukradnut / sfalsovat 1 doklad je asi lahsie ako 2)... Tak preto...

autor
14. máj 2025
zic
14. máj 2025

@zuzanka.zuzu s tym zlatom - ukradnut asi mohli hocico, je jedno ci zlato alebo peniaze, nie?
Ale teda urcite je to "ulahcenie vymeny", lebo vies ake tazke je zlato? Velmi. Predpokladam ale, ze hocaky vzacny kov / komodita boli tazke a neprakticke na prenos...

zuzanka.zuzu
14. máj 2025

autorka - ale tá odpoveď mi moc nesedí ani takto 🤷 no veď uvidíš, daj potom vedieť

@zic ono najskôr nevznikli peniaze ako ich poznáme dnes, ale "cenné papiere" (a tu niekde moja vedomosť končí lebo prednáška síce bola zaujímavá ale bola veeeeľa rokov dozadu 😁😂)

viestta
14. máj 2025

@zuzanka.zuzu Fenicania vynasli peniaze ako ich pozname dnes, teda nejaky predmet, ktory mal imaginarnu hodnotu, pouzivali mince z drahych kovov. Peniazmi sa zjednodusil vymenny obchod.

zic
14. máj 2025

@zuzanka.zuzu ved jasne... uz Marco Polo videl v Cine tusim (asi prvy krat pre Europana) papierove peniaze / zmenky... urcite lahsie ako pytel zlata 🙂

carter30
15. máj 2025

Daj vedieť jej reakciu. Sama som teda zvedavá ako reagovala na také nezmyselné spravne odpovede

maury
15. máj 2025

Tie správne odpovede označené zelenou ako správne sú poväčšinou nezmysli. Niektoré otázky sú zle formulované.

autor
16. máj 2025

@carter30
@maury
Známku aj písomku mi vymazala. Dala mi písomku znova a opravila ju správne 😁 dostala som 1

carter30
16. máj 2025

Tak super. A že si sa nedala 🙂 Ale keď som videla to vyhodnotenie, školstvo máme fakt v hroznom stave.

autor
16. máj 2025

@carter30 áno máme ho v hroznom stave ☹ ale ja sa niekedy tým učiteľom ani nečudujem tie decká nemajú vôbec o nič záujem sú hrozne drzé a arogantné