Jednotkár na strednej škole verzus trojkár na gymnáziu
viedli sme minule s rodinou takú zaujímavú debatu. myslíte si, že je lepšie byť čistý jednotkár na strednej škole, prípadne horšom gymnáziu, alebo dvojkár, trojkár s možno zopár štvorkami a zopár jednotkami na dobrom ale ťažkom gymnáziu?
@andreatytler V Kanade nemáte SAT testy tak ako v USA?
@5noach12 Netusim, len z rozpravania viem, ze na vysku neberu ak je dvojkar posledne 2 roky.
Polož si otázku inak akú šancu na VŠ a akú perspektívu v praxi má trojkar štvorkár z GNN?
Lepsie je tazsie gymnazium. Na zakladnej som mala jednotky, dvojky, isla som na velmi tazke gymnazium, kde som mala vacsinou trojky.. a na vyske som skoncila v top 10 percent co sa znamok tyka, bol rozdiel medzi studentami z tazsich gymnazii a z "lahsich"
@babatko17 Prečo by nemal mať perspektívu. Je veľa známych ľudí, čo mali štvorky a urobili vedeckú kariéru. Napr. Einstein, Edison atd. Známky sú len hlúpe čísla, ktoré skoro nikoho nezaujímaju. Hlavne ak chce ísť na VŠ všade sa skoro robia prijímačky a len na základe toho sa prijíma.
@aniieee tak čo ja viem, chodila som na gympel, ale mali sme tam dotlacenych pár takých ľudí povolaním syn/dcéra, že aj tak skončili. Naopak poznám poznám ľudí, ktorí mali normalne stredne skoly, dostali sa aj na VŠ a su teraz veľmi úspešní. Čiže ja by som ten gympel až tak neglorifikovala. Všetko je len o ľuďoch.

@simca06022011 Dakujem za info. Ked som ja isla pred 30 rokmi na vysku, tusim brali ohlad aj na znamky. V Kanade je to napriklad tak ze sa berie ohlad len na znamky (myslim ze z poslednych 2 rokov na strednej). Tusim ked uz ma clovek B tak sa na vysku nedostane. Treba ciste A.