icon

Jednotkár na strednej škole verzus trojkár na gymnáziu

aniieee
30. mar 2023

viedli sme minule s rodinou takú zaujímavú debatu. myslíte si, že je lepšie byť čistý jednotkár na strednej škole, prípadne horšom gymnáziu, alebo dvojkár, trojkár s možno zopár štvorkami a zopár jednotkami na dobrom ale ťažkom gymnáziu?

Strana
z2
andreatytler
31. mar 2023

@simca06022011 Dakujem za info. Ked som ja isla pred 30 rokmi na vysku, tusim brali ohlad aj na znamky. V Kanade je to napriklad tak ze sa berie ohlad len na znamky (myslim ze z poslednych 2 rokov na strednej). Tusim ked uz ma clovek B tak sa na vysku nedostane. Treba ciste A.

5noach12
31. mar 2023

@andreatytler V Kanade nemáte SAT testy tak ako v USA?

andreatytler
31. mar 2023

@5noach12 Netusim, len z rozpravania viem, ze na vysku neberu ak je dvojkar posledne 2 roky.

zuzana76
31. mar 2023

@aniieee tak známka je len číslo, dôležité sú vedomosti, ale bohužiaľ, štvorkar na vychytenom gymnáziu nebude na tom tak ako jednotkár na horšom, maximálne ako trojkar.

babatko17
31. mar 2023

Polož si otázku inak akú šancu na VŠ a akú perspektívu v praxi má trojkar štvorkár z GNN?

jakoma
31. mar 2023

Lepsie je tazsie gymnazium. Na zakladnej som mala jednotky, dvojky, isla som na velmi tazke gymnazium, kde som mala vacsinou trojky.. a na vyske som skoncila v top 10 percent co sa znamok tyka, bol rozdiel medzi studentami z tazsich gymnazii a z "lahsich"

5noach12
1. apr 2023

@babatko17 Prečo by nemal mať perspektívu. Je veľa známych ľudí, čo mali štvorky a urobili vedeckú kariéru. Napr. Einstein, Edison atd. Známky sú len hlúpe čísla, ktoré skoro nikoho nezaujímaju. Hlavne ak chce ísť na VŠ všade sa skoro robia prijímačky a len na základe toho sa prijíma.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
aurora33
3. apr 2023

@aniieee tak čo ja viem, chodila som na gympel, ale mali sme tam dotlacenych pár takých ľudí povolaním syn/dcéra, že aj tak skončili. Naopak poznám poznám ľudí, ktorí mali normalne stredne skoly, dostali sa aj na VŠ a su teraz veľmi úspešní. Čiže ja by som ten gympel až tak neglorifikovala. Všetko je len o ľuďoch.

mircalla
3. apr 2023

@aniieee Cudna otazka. Aj keby to bolo tazsie gymnaziu, stvorky v ziadnom pripade

Strana
z2