icon

Kam ďalej na strednú školu?

16. jan 2024

Ahojte, dcéra je 8smacka no už majú rozmýšľať kam chcú ísť ďalej na strednú.
Lenže ona vôbec nevie nemá ani šajnu čo by chcela ďalej na akú školu chodiť.
Ja ju chápem tiež som nevedela v jej veku. A mne nakoniec vybrala mama na akú školu ma zapísala. Školu som vychodila no nikdy som sa nezamestnala v tom odbore.
Čo som v kontakte s bývalými spolužiakmi z 30 ľudí cca 10 sa tomu venuje čo sme sa vyučili, ostatny robia inú prácu.
Ja by som bola rada keby si dcéra vybrala školu čo by ju bavilo a aby sa tomu odboru venovala po škole. Len ona ani nevie čo ju bavi. Nemá žiadny smer kade ísť.
Poraďte mi nejakú školu, kam sa chystajú vaše deti?
Či myslíte si že je to jedno akú strednú školu veď aj tak sa tomu nebude venovať po škole?

Strana
z2
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
sickynickyobsadene
17. jan 2024

Prosím vás ako to je teraz,pozerajú sa na známky z vysvedčenia od ktoreho ročníka?

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
sasesoe
17. jan 2024

Skús kariérne poradenstvo. Niekde robia i testy. Potom podľa záujmov a možnosti pozrite školy a požiadavky na prijatie. Má ešte rok, prípadne nedostatky sa môže doručiť, ak bude vedieť prečo,mať motiváciu...

autor
17. jan 2024

@tilly Ona na vysokú nechce ísť učenie ju moc nebaví

autor
17. jan 2024

@miriam11 Sme z NR okresu

tilly
17. jan 2024

S obchodnou môže robiť v podstate čokoľvek kancelárske. Účtovníctvo, fakturáciu, asistentku... učí sa tam aj strojopis a pod.
Ale ak nechce ísť na výšku potom a je adon trošku zrucna, dala by som jej remeslo, kaderníčka, kozmetička, nechty... tie kočky majú vždy dosť práce a sú slobodné

nelka93
20. jan 2024

@pribinak nemusi vylúčiť žiadnu školu ak má v osmičke na polrok trojky, polročné vysvecko je dôležité len v deviatke.

Strana
z2