Kedy chytí moju 13,5-ročnú dcéru puberta?

maruska78
18. aug 2022

Ahojte. Mám dcéru ktorá má 13,5 roka, ide do ôsmej triedy a stále nieje v puberte. Je drobná a váži 35 kg (ja aj muž sme veľmi vysokí ). Je definitívne najmenšia v triede. Čo mala kamošky, tie už su v puberte a preto ich aktivity ( tiktoky, predvádzanie sa ) su pre ňu nepochopiteľne a začínajú byt medzi nimi priepaste. Je z toho smutná, lebo áno ešte stále sa rada hrá s hračkami … všetky tie pubertálne aktivity ju vôbec nezaujímajú. Ako sú na tom vaše dievčence ? Ja som maladosť živelnú pubertu a to už v ako 13 ročná.

liljana
18. aug 2022

Ze to pride trocha neskor a potom to naraz dobehne, ze za 2 roky vyrastie o 20 cm a z jej puberty ta este bude chytat sialenstvo.

terry2003
18. aug 2022

Príde neskôr. Niektoré dospievajú rýchlejšie a niektoré trochu neskôr.
Ver mi, že budeš ešte s láskou spomínať na obdobie bez puberty.
A ten Tiktok ju možno ani baviť nebude. Ja som si ho urobila v pätnástich, a o tri dni zrušila. Vôbec ma to nebavilo.

stvura
18. aug 2022

Podla mna to vobec nemusis nejako tragicky riesit....ono to inac vobec nie je o vyzore ale kombinacia povahy a vselicoho ineho. Ja mam uz 14r od vcera, ktory absolutne neriesi nejake randenie, chalanske dotahovacky - vzdy bol najmensi a najutlejsi v triede. Vyrastol v tom osmaku (ide do deviny, len je augustovy), no v hlave ma len pocitac, programovanie...naproti tomu dcera bude mat 12r, ako prestala vykonnostne sportovat (tam nemala cas ani na skolu, kdezto este na ine aktivity, denne 5h trening) zrazu ma kopec casu, uz i s kamoskami by sa flakat a nakupovat sla, temy chalani, tik-tok, videjka a pod...v triede maju take mini dievcatko utlulinke, no ta ti poviem je asi najvacsia "nezbednica".
Takze ono to pride, len musis pockat. Skor ci neskor. Bud rada ze neskor (ja budem mat asi vsetkych troch v puberte riadnej a budem si vlasy sklbat)

mimi16
18. aug 2022

@maruska78 moja má tiež 13, to čo popisuješ tik toky a podobné hovadiny, tak to sme riešili v 11- stich. Vtedy trčala non stop v izbe a ledva s nami prehovorila. Po dvoch rokoch prišla zmena. Zas je normálna 😀 a momentálne je druhou mamkou svojej 8-mesačnej sestry. Zato sa vadia so svojim predpubertálnym 9-ročným bratom. A zabudla som …. Vonku s kamoškami a riešiť večierku tak to ja nepoznám. Naša na to len fľochne, že nuda, nikam nejdem.

simsalabim
18. aug 2022

@maruska78 u mohej najmladsej zacala asi v 15 rokoch. Dovtedy to bolo mile, zlate, pritulne dievcatko, pristupne rozumnym argumentom. Teraz, ked ju to chyti (co nie je samozrejme vzdy), je to papulnata, tvrdohlava, drza opica, nepristupna ziadnemu argumentu. Niekedy jej uz aj starsi povedia, nech sa spamata 🙈

maruska78
autor
18. aug 2022

@simsalabim u nej ani rici ani cici ani chlp nič. Všetci si myslia že má 10 rokov. Aj oblečenie ma na 9-10 rokov. Inak je Veľmi rozumná. Len pri kamoskach uplna netykavka …

simsalabim
18. aug 2022

Moja ma coskoro 17 a velmi dlho bola drobunka, dievcenska, nieco dobehla az posledny rok. O nic neprisla, som rada, ze mala dlhsie detstvo.

januska12323
18. aug 2022

Na lekárskej prehliadke všetko ok? To, že je detská nie je problém ale málo kíl a žiadny nástup puberty problém byť môže.

tianna
18. aug 2022

@maruska78 nech si skúsi nájsť mladšie kamarátky. Ja som veru seberovne nikdy nemala.. v 11 bola moja najlepšia kamarátka 17 ročná kočka, dokonca dve a od tých cca 26 mám najlepšiu kamošku o 8 rokov mladšiu. A buď rada, ja mám doma 10 ročného pubertiaka a triafa ma z neho.. telo predbieha rozum no celé zle..

maruska78
autor
18. aug 2022

@januska12323 bola u lekárky a predpísala jej nutridrinky. Za 2 mesiace pribrala 1kg. Pôjdeme na konci leta opäť na kontrolu. Uvidíme čo povie.

maruska78
autor
18. aug 2022

@tianna áno ma o 3 roky mladšie kamarátky ale už aj tie sú väčšie ako ona.

babydesire
18. aug 2022

@maruska78 podobne bola natom dcera sesternice, nerastla,neprejavovala sa u nej puberta,,zistilo sa po vysetreniach ze ide o hormonalny problem ( chybali jej hormony, jej telo ich neprodukovalo) musela si az do dospelosti pichat hormony inak by nedospela..teraz neviem,uz sa otom v rodine nerozprava ale konci vysku, je vysoka,krasna,zenska, ma priatela. Ma aj menzes,bez tych hormonov by ho nemala. Urcite by si mala ist snou ns vyseyrenia..kym sa sesternica dostala ktomu co snou je pobehali kadeco

svetlanka111
20. aug 2022

Aku ma vysku?

maruska78
autor
21. aug 2022

@svetlanka111 meria 154 cm. V páse ju obopnem tak že si spojím prsty.

svetlanka111
21. aug 2022

@maruska78 aha,no ale vysku ma peknu,vahu sice nizku.co ja viem tak sa hovorilo ze dievca dostane menzws az ked ma urcitu vahu..ja som tiez v tomto veku bola estw bez puberty.ja myslim ze to pride aj na dcerku len neskor prostw.