Koľko peňazí dávate 12-ročným dcéram ako vreckové?

lily14
12. júl 2025

Kolko dávate 12 ročným dcéram?Samozrejme.davam jej aj úlohy doma.ako upratať izbu,vybrať riad,utriet prach....

katuskapd
13. júl 2025

Synovi 17 kartu mu chodi 20e dcere 10r 5e ,setrili si ale zacali prázdniny tak uz nieco pominali.

whiteroses68
13. júl 2025

Ahoj, ja mojim babám dávam po 10€ na účet .. šetria si.. a keď náhodou že si chcú niečo kúpiť ( naposledy nejaké tričko a kraťasy ) tak volali, odfotili.. robia to automaticky, že sa pýtajú či si môžu kúpiť .. sem tam keď sú odcestované niekde na zápase tak si zaplatia na pumpe vodu a kúpia niečo pod zub .. na účte vidím koľko zhruba a kde minuli ..

kasssiopea
13. júl 2025

@lily14 10ročnému posielam 10,- Eur týždenne na účet, 14ročnému 15,- Eur týždenne.

luciadeli
14. júl 2025

@lily14 ja davam mojej 12 rocnej 5.55€ na tyzden...mava 3x do tyzdna treningy kedy rano odide z domu a vecer prichadza tak aby si nieco kupila.. ale vacsinou si odklada a ked si chce nieco kupit tak z vreckoveho 🙂

kristak
14. júl 2025

Syn 15r 80e mesačne
Dcérka 60e mesačne

zazka666
14. júl 2025

@lily14 ja u nič. Syn 16. začal vymýšľať, tak som ho poslala na brigádu. Odvtedy mám pokoj

okseen
14. júl 2025

@lily14 moju známu skoro prekotilo ze dám svojmu decku 10 e len tak.ALE ze ona bere decka s chlapom nonstop na xxx výletov do zahraničia a na dve drahé dovolenky za 5000 e plus, to je ok. My sedíme doma, lebo na nič nemáme, keďže nemáme zdroj ktory by nás dotoval! neznášam také ženy, čo závidia ze koľko dostane decko a potom ho zoberú na víkend do Ciech do zábavného parku a bla bla lebo aj to vyjde na 5 členmi rodinu s cestou jedlom a prkotinami aj na 500 e!!!

Takže ja ked mam.a vytočim sa, moje decka dostanú len tak aj 50! Lebo viac im,aj tak nemôžem dať tie výlety a dovolenky za 5000 e

althejka
14. júl 2025

10mesacne

anonym_6f88e4
14. júl 2025

Dcéra keď mala 12 dávali sme jej 5 eur mesačne a od 15r dostáva 10 eur mesačne. Toto má na svoje míňanie, ja jej platím všetko do školy, oblečenie, stravu, cestovné a pod.

veronicka88
14. júl 2025
@okseen

@lily14 moju známu skoro prekotilo ze dám svojmu decku 10 e len tak.ALE ze ona bere decka s chlapom nonstop na xxx výletov do zahraničia a na dve drahé dovolenky za 5000 e plus, to je ok. My sedíme doma, lebo na nič nemáme, keďže nemáme zdroj ktory by nás dotoval! neznášam také ženy, čo závidia ze koľko dostane decko a potom ho zoberú na víkend do Ciech do zábavného parku a bla bla lebo aj to vyjde na 5 členmi rodinu s cestou jedlom a prkotinami aj na 500 e!!!

Takže ja ked mam.a vytočim sa, moje decka dostanú len tak aj 50! Lebo viac im,aj tak nemôžem dať tie výlety a dovolenky za 5000 e

@okseen neboler to v zlom ale ja deti radšej za tých 50eur zoberiem na túru/prechádzku a na zmrzlinu či koláč potom. Za 50eur si vieš urobiť pekný celodenný výlet. Aj len sadnúť na vlak a ísť. Deti majú viac zo zážitkov ako z peňazí.nejdem sa hádať a verím že zakceptujes môj názor. Ja tvoj beriem aj vaše fungovanie len dávam pohľad aj z inej strany

zuzi0911
14. júl 2025

Dcery 16 a 14r ..v podstate nemáme nastavene vreckové. Ak chcú ísť von s kamošmi (pizza,nákupy atd)peniaze im dám.
Čiže niekedy je to 10e ..niekedy 50e podľa toho čo teda chcú ísť robiť.
Inak im svetlo ja kupujem

slavka1988
14. júl 2025

@lily14 každú nedeľu 10eur synovi ten má 17 každú nedeľu 20eur

okseen
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
okseen
15. júl 2025
@veronicka88

@okseen neboler to v zlom ale ja deti radšej za tých 50eur zoberiem na túru/prechádzku a na zmrzlinu či koláč potom. Za 50eur si vieš urobiť pekný celodenný výlet. Aj len sadnúť na vlak a ísť. Deti majú viac zo zážitkov ako z peňazí.nejdem sa hádať a verím že zakceptujes môj názor. Ja tvoj beriem aj vaše fungovanie len dávam pohľad aj z inej strany

@veronicka88 Syn odkazuje : ze ale tam ide o princíp!!! Vyhodiť 5000 e na dovolenku je ok, ale dat decku len tak 50 je problém!

margitaf
15. júl 2025
@jana_eyre_2

Mám tri deti vo veku 13, skoro 12 a skoro 9r.. všetci raz mesačne dostanú na svoje účty po 5e.. zväčša si šetria na niečo, dávajú si tam aj peniaze ak dostanú na nejaký sviatok.. tak to maju celý školský rok.. na prázdniny im dávame na dlhú dovolenku každému 20e v juli a na kratsiu v auguste 10e.. (po 10 im dava aj babka, lebo jej je ľúto že nemôze na nich dávať pozor) to sú peniaze ktoré môžu míňať ako chcú, zväčša si to minu na suveníry a podobne blbosti musia si však kupovať sami a hospodárit..

Na učte majú však aj šetriaci ucet kde majú uloženú sumu ktorú si neminaju.. (napr najstarší syn je odhodlaný si takto šetriť na vodičák)

Samozrejme oblečenie, jedlo, kozmetika ,, tábory a krúžky platíme my, toto čo dostávajú sú peniaze ktoré sú len ich na čo chcú.. tiež majú doma povinnosti, ktoré musia spĺňať..

@jana_eyre_2 toto sa mi páči ,skvelo vynyslene

veronicka88
15. júl 2025
@okseen

@veronicka88 Syn odkazuje : ze ale tam ide o princíp!!! Vyhodiť 5000 e na dovolenku je ok, ale dat decku len tak 50 je problém!

@okseen ale to je vec rodiča,ten chodí do práce. Je zaujímavé že takýto argument by nikdy môjho puberťák nenapadol 🙈nedostáva peniaze iba tak. Ja chodím do práce a manžel. My rozhodujeme či peniaze pôjdu na dovolenku,prerábku,jedlo,dopln si. Dieťaťu sa nemá čo nepacit že nedostane 50eur. Potrebuješ?Na čo?ok,zaplatím ti to. U nás platí diskusia. So svojimi peniazmi nech si robí čo chce.

majka010689
15. júl 2025

@lily14 moj syn ma 13. Dostava od tatka 50€ mesacne na ucet. Ked si vsetko minie a potom chce nieco navyse hold smola. Aj take bolo. Dokaze to rozflakat na kravinach. tak teraz uz mu davam kartu ked povie na co chce. Nemam s tym problem alebo mu kupim aby si neminul ked bude chciet nieco vadsie. Aj tak občas dostava na ruku od starych rodicov a do toho mu nezasahujem. Lebo je to max 10€. (Nie pravidelne ).

okseen
15. júl 2025
@veronicka88

@okseen ale to je vec rodiča,ten chodí do práce. Je zaujímavé že takýto argument by nikdy môjho puberťák nenapadol 🙈nedostáva peniaze iba tak. Ja chodím do práce a manžel. My rozhodujeme či peniaze pôjdu na dovolenku,prerábku,jedlo,dopln si. Dieťaťu sa nemá čo nepacit že nedostane 50eur. Potrebuješ?Na čo?ok,zaplatím ti to. U nás platí diskusia. So svojimi peniazmi nech si robí čo chce.

@veronicka88 ale nechápeš, že tu ide o vreckové? Niekto decku nedá vreckové, lebo medveď, ale vygrca kľudne na tu dovolenku, kde ju platí aj decku kľudne 5000! Nechápeš?

veronicka88
15. júl 2025
@okseen

@veronicka88 ale nechápeš, že tu ide o vreckové? Niekto decku nedá vreckové, lebo medveď, ale vygrca kľudne na tu dovolenku, kde ju platí aj decku kľudne 5000! Nechápeš?

@okseen asi nie...stále mi príde tá dovolenka viac ako to vreckové ....máme iný pohľad na situácie. Aspoň pre moje deti by to bolo viac. Keď potrebujú peniaze dostanú vreckové nemaju

okseen
15. júl 2025
@veronicka88

@okseen asi nie...stále mi príde tá dovolenka viac ako to vreckové ....máme iný pohľad na situácie. Aspoň pre moje deti by to bolo viac. Keď potrebujú peniaze dostanú vreckové nemaju

@veronicka88 no pre tvoje deti priorita dovolenky. Pre iné deti je priorita mat napr peniaze uložené v kryptomene alebo mat najlepší mobil a na dovolenku kašlú. Dovolenka sú zážitky, mobil je hmota vec, co vydrží dlho a spomienky si uz o rok my ani nepamätáme napríklad
Len pointa je tá, že nemá to henta známa co zhadzovať a prečo by mali byť dovolenky viac než drahý mobil? Každý človek je iný! Niekto vrazi do dovoleniek, niekto do elektroniky a nikto nemá právo to akože posudzovať

veronicka88
15. júl 2025
@okseen

@veronicka88 no pre tvoje deti priorita dovolenky. Pre iné deti je priorita mat napr peniaze uložené v kryptomene alebo mat najlepší mobil a na dovolenku kašlú. Dovolenka sú zážitky, mobil je hmota vec, co vydrží dlho a spomienky si uz o rok my ani nepamätáme napríklad
Len pointa je tá, že nemá to henta známa co zhadzovať a prečo by mali byť dovolenky viac než drahý mobil? Každý človek je iný! Niekto vrazi do dovoleniek, niekto do elektroniky a nikto nemá právo to akože posudzovať

@okseen ja od začiatku súhlasím ale odsúdila si konanie tej znamej aj ty. Možno má doma také deti ako ja. Keď sa opýtať môjho 12 ročného povie ti hamburger a výlet. 🫣

jana_eyre_2
15. júl 2025
@margitaf

@jana_eyre_2 toto sa mi páči ,skvelo vynyslene

@margitaf ďakujem 🙂 ja mám najradšej to, že si sami musia kupovať na dovolenkách.. v zahraničí ich to "donucuje" používať cudziu reč a nehanbit sa.. potom sú na seba hrdí že to zvládli..

okseen
15. júl 2025
@veronicka88

@okseen ja od začiatku súhlasím ale odsúdila si konanie tej znamej aj ty. Možno má doma také deti ako ja. Keď sa opýtať môjho 12 ročného povie ti hamburger a výlet. 🫣

@veronicka88 jak som ho odsúdila? Ved ona prvá začala hykat ze 10 e dám.svojmu decku len tak!! Snáď ja by som mohla hykat,že niekto je ochotný vyhodiť 5000 e za dovolenku da deckami. Zato ze niekto ma decka na výlety, neznamená že ti, ktorých výlety nezaujimaju, sú divni ci co? Už len to ze niekto povie, že moje decko chce výlety ci nechce elektroniku ale radšej výlet neznamená že je akože lepšie ci co?

margitaf
15. júl 2025
@jana_eyre_2

@margitaf ďakujem 🙂 ja mám najradšej to, že si sami musia kupovať na dovolenkách.. v zahraničí ich to "donucuje" používať cudziu reč a nehanbit sa.. potom sú na seba hrdí že to zvládli..

@jana_eyre_2 a hlavne vedia "operovať"s určitou hotovosťou ,keď som bola decko tak to fungovalo že urobte toto a tamto a dám ti toto ,no celé zle ,z toho akurát vyrastú decka ,ktoré nič nespravia zadarmo ,veď.z nás ochota len tak frcala 🤣

okseen
15. júl 2025
@veronicka88

@veronicka88 asi ho ešte nezaujíma počítač na úrovni kombo ťaženie bitcoinu a burzove maklerstvo. Niektoré decka radšej chcú PC za xxx tisíc než dovolenku a to už vo veku 12 sú deti co to zaujíma

veronicka88
15. júl 2025
@okseen

@veronicka88 asi ho ešte nezaujíma počítač na úrovni kombo ťaženie bitcoinu a burzove maklerstvo. Niektoré decka radšej chcú PC za xxx tisíc než dovolenku a to už vo veku 12 sú deti co to zaujíma

@okseen nás syn investuje do ETF🤣🤣🤣🤣🤣🤣😉to tak na odlahcenie

okseen
15. júl 2025
@veronicka88

@okseen nás syn investuje do ETF🤣🤣🤣🤣🤣🤣😉to tak na odlahcenie

@veronicka88 tak keď máte love na jeho investície a aj na dráhe dovolenky, myslím.ze je moju známu veľké houno co dám decku ja a ze sa ešte opovazi nad tým.pozastavit ona co decka bere na x drahých dovoleniek. Ľudia sú zlí a zavistlivi, závidí ze ja dám decku par e, kým ona svojim xx drahých dovoleniek. To je čisto na hanbu takéto osoby.fakt hanba,

veronicka88
15. júl 2025
@okseen

@veronicka88 tak keď máte love na jeho investície a aj na dráhe dovolenky, myslím.ze je moju známu veľké houno co dám decku ja a ze sa ešte opovazi nad tým.pozastavit ona co decka bere na x drahých dovoleniek. Ľudia sú zlí a zavistlivi, závidí ze ja dám decku par e, kým ona svojim xx drahých dovoleniek. To je čisto na hanbu takéto osoby.fakt hanba,

@okseen všetko beriem ale moje dieťa si na etfka posiela čisto svoje peniaze🤣od nás tma nemá ani euro...ale nejdem ťa ďalej naťahovať. Nemá to zmysel.

evinqua
15. júl 2025

My mame ešte iba 8 ročného, vreckové nedostáva. Plánujeme mu ho davat keď začne sam cestovať/do školy, na krúžky,...predpokladám možno od tých 12 rokov. A výšku podľa uváženia, aby mal vždy niečo na snack, nápoj, ak ušetrí, len dobre. Hodnotu penazi vníma uz teraz, sleduje, koľko má v pokladničke, spoločne prehodnocujeme ci mu niečo kúpime. Ja som dostávala vreckové od strednej, muž nikdy, rodicia mu vždy dali podľa potreby.

okseen
16. júl 2025
@veronicka88

@okseen všetko beriem ale moje dieťa si na etfka posiela čisto svoje peniaze🤣od nás tma nemá ani euro...ale nejdem ťa ďalej naťahovať. Nemá to zmysel.

@veronicka88 to je super ze už 12 ročný zarába. To sú aké brigády pre 12 ročných daj typ

Btw ty si ma chcela natahovat aby to malo zmysel 😂😂😂😂😂😂😂😂