Koľko peňazí dávate 12-ročným dcéram ako vreckové?

lily14
12. júl 2025

Kolko dávate 12 ročným dcéram?Samozrejme.davam jej aj úlohy doma.ako upratať izbu,vybrať riad,utriet prach....

veronicka88
16. júl 2025
@okseen

@veronicka88 to je super ze už 12 ročný zarába. To sú aké brigády pre 12 ročných daj typ

Btw ty si ma chcela natahovat aby to malo zmysel 😂😂😂😂😂😂😂😂

@okseen nezarába dostáva peniaze od babiek a na sviatky,vždy si to tam vloží a peniaze mu zarábajú. Od nás čo dostane si míňa na to čo chce/potrebuje. Učí sa finančnej gramotnosti inak ako dostať peniaze od rodičov. Ale vie že prísť môže kedykoľvek a peniaze mu dáme či die von alebo len na zmrzku. Vždy musí mať pri sebe hotovosť pre istotu,nabitý kredit na mobile a kartu na autobus. Nejde sa obhajovať.nam to funguje a myslím že mladý je spokojný🤣

anonym_24e54a
16. júl 2025

@lily14 dúfam, že kým tie moje budú "velke" nebude štandardom zlata kreditka a auto so šoférom k tomu 🤦‍♀️ pokial mu platím všetko ja, nevidím dôvod na nejake pravidelné vreckové. Samozrejme na zmrzlinu alebo podobne drobnosti, ok, ale tiež nevidím na to dôvod denno denne.

okseen
16. júl 2025
@veronicka88

@okseen nezarába dostáva peniaze od babiek a na sviatky,vždy si to tam vloží a peniaze mu zarábajú. Od nás čo dostane si míňa na to čo chce/potrebuje. Učí sa finančnej gramotnosti inak ako dostať peniaze od rodičov. Ale vie že prísť môže kedykoľvek a peniaze mu dáme či die von alebo len na zmrzku. Vždy musí mať pri sebe hotovosť pre istotu,nabitý kredit na mobile a kartu na autobus. Nejde sa obhajovať.nam to funguje a myslím že mladý je spokojný🤣

@veronicka88 12 ročný ani nemôže mať účet ale všetko musí byť cez rodičov, 12 ročne deti nemôžu obchodovať na burzách 😂

veronicka88
16. júl 2025
@okseen

@veronicka88 12 ročný ani nemôže mať účet ale všetko musí byť cez rodičov, 12 ročne deti nemôžu obchodovať na burzách 😂

@okseen si predstav že má na svoje meno a svoj pas registrovaný účet cez portu.sk,kde som ja ako účastník ktorý mu to spravuje ako zákonný zástupca. treba vyjsť z ulity nielen Bitcoin existuje🙈

okseen
16. júl 2025
@veronicka88

@okseen si predstav že má na svoje meno a svoj pas registrovaný účet cez portu.sk,kde som ja ako účastník ktorý mu to spravuje ako zákonný zástupca. treba vyjsť z ulity nielen Bitcoin existuje🙈

@veronicka88 sak to isté tvrdím ja, ze dieťa nemôže nič bez rodičov ani účet mat 😂😂😂😂😂

okseen
16. júl 2025
@veronicka88

@veronicka88 a pointa bola niekde ind celý čas, že decko bez tých rodičov a babiek a neviem koho nemá. IC a nemoze absolútne nič. Sa mi páči ako maminy malých detí si hovoria, že majú veľkacov. Veľké decko je vtedy, dokým si komplet samo zarába, platí nájom, účty a stravu. Dovtedy je to malé decko, za ktoré sú rodičia plne zodpovedni

anonym_420480
16. júl 2025

Moja dostava 15e, ale niekedy hned aj musi vratit,co si popoziciavala od nas na nejaku hlupost,co som jej ja odmietla kupit a ona si ju kupila,alebo musi vratit podlznosti kamoske. Tak razom je z 15e polovica na mesiac. Byvame v meste vedla McDonaldu, dvoch OC,takze ich to tam taha denne nakupovat hluposti. Už bolo aj take,ze 1.dostala 20e od babky a 4. v mesiaci nemala nic. Toto ja nepodporujem. Peniaze na strome nepestujem,ani ich nemame bezne niekde polozene,lebo by sme ich nestihli doplnat. Takze hold,musi sa naucit setrit a ked si napoziciava,splatit dlhy🤷‍♀️