icon

Kúpanie počas prvej menštruácie: Ako postupovať?

antonia16
31. júl 2025

Ahojte. Dcérka minule dostala pravdepodobne prvú menštruáciu. Máme kúpený pobyt a vtedy by mala dostať znova. Je nejaká možnosť, aby sa mohla kúpať v bazénoch?

Strana
z2
anonym_50574f
31. júl 2025

@antonia16 obávam sa , že nie. Predpokladám, že tampón je nevhodné používať, asi má ešte málo rokov.
Všetko čo sa tvári ako vložky do bazénov a do vody ( tuším som niečo také zahliadla) tak logicky je to tak či tak nehygienické. Ja som sa v jej veku tiež žiaľ musela zdržať kúpania. A veľmi mi bolo smutno vtedy. Tak snáď, neprídu vtedy.
Pár dní pred tým , ako pôjdete, ak nemá alergie , skúste jej robiť vyštavený citrón do vody. Možno si to nahováram , ale mne to pomáhalo oddialiť o možno 2-3 dni.

martinmmartin
31. júl 2025

@antonia16 na zaciatku mozu byt cykly ale uplne nepravidelne - mozno butete mat "stastie"

zobaka
31. júl 2025

su aj teens tampony, takze v pohode, urcite by som sa kvoli menzesu nevzdala kupania

sweet20
1. aug 2025

@antonia16 menstruacne plavky su fajn

zuzanka2588
1. aug 2025

Žiaľ nič sa nedá ,keď moja dostala ale prvýkrát ,druhýkrát to meškalo dosť aj 35 a viac dní takže možno aj jej bude prvy rok mala taký vselijaky teraz v 14 sa to už pekne ustálilo....ak nieje chorá vtedy sa to posúva na 28-29 dní

patus_2
1. aug 2025

@antonia16 kúp mini tampóny alebo tampóny s aplikatorom, nech vyskúša. Možno jej to pôjde, možno nie. Existujú aj menštruačné plavky, pri slabšom krvácaní postačia aj tie. Nevidím dôvod prečo by mali byť tampóny alebo plavky (pri správnej hygiene) nevhodné a prečo by sa dievča nemalo kúpať. A možno bude menštruácia nepravidelná a vôbec nepríde..

mogaa
1. aug 2025
@patus_2

@antonia16 kúp mini tampóny alebo tampóny s aplikatorom, nech vyskúša. Možno jej to pôjde, možno nie. Existujú aj menštruačné plavky, pri slabšom krvácaní postačia aj tie. Nevidím dôvod prečo by mali byť tampóny alebo plavky (pri správnej hygiene) nevhodné a prečo by sa dievča nemalo kúpať. A možno bude menštruácia nepravidelná a vôbec nepríde..

@patus_2 prečo by sa nemala v čase menštruácie kúpať v bazéne? žeby preto že sliznica je cez menšturáciu náchylnejšia na infekcie a v bazénoch sa kúpe veľa ľudí nezriedka s mikózami? hlavne ak ide o dieťa tak by som toto určite neriskovala,,,,

antonia16
autor
1. aug 2025
@zobaka

su aj teens tampony, takze v pohode, urcite by som sa kvoli menzesu nevzdala kupania

@zobaka len či si ho bude vedieť založiť. Ja si pamätám, že mne to v detstve nešlo.

luliu
1. aug 2025
@antonia16

@zobaka len či si ho bude vedieť založiť. Ja si pamätám, že mne to v detstve nešlo.

@antonia16 dnešné deti sú ine ako my, dcéra v rovnakej situácii nemala žiaden problém, šup šup a už plávala aj s tampónom

muchotrafka298
1. aug 2025

Kup jej menstruacne plavky, oni vyzeraju ako normalne bezne plavky. Ich nevyhodou je okrem vyssej ceny to, ze su urcene iba pri slabsej menstruacii, ak je krvacanie silnejsie, treba pouzivat k tomu bud tampon alebo kalisok.

3petka
1. aug 2025

@antonia16 skús pozriet tampóny s aplikátorom. To by mala zvládnuť zaviesť.
Neviem mne prídu plavky nehygienicke, lebo pochybujem že krv udržia tam kde má ostať a všetko pôjde do bazéna.

muchotrafka298
1. aug 2025
@3petka

@antonia16 skús pozriet tampóny s aplikátorom. To by mala zvládnuť zaviesť.
Neviem mne prídu plavky nehygienicke, lebo pochybujem že krv udržia tam kde má ostať a všetko pôjde do bazéna.

@3petka tie plavky su na to spravene, sama ich pouzivam niekolko rokov. Je tam sava vrstva, velmi tenka a udrzi to vsetko tak, ako ma. Nic z nich nevyteka do vody ani nikam inam.

elanor
1. aug 2025
@antonia16

@antonia16 kup jej menstruacne plavky. Napr. v decatlone.
A mas po probleme.

3petka
1. aug 2025
@muchotrafka298

@3petka tie plavky su na to spravene, sama ich pouzivam niekolko rokov. Je tam sava vrstva, velmi tenka a udrzi to vsetko tak, ako ma. Nic z nich nevyteka do vody ani nikam inam.

@muchotrafka298 aj vložka má savu vrstvu a keď ju dáš do vody uvoľňuje .

antonia16
autor
1. aug 2025
@elanor

@antonia16 kup jej menstruacne plavky. Napr. v decatlone.
A mas po probleme.

@elanor skúsim pozrieť či u nás majú

simsalabim
1. aug 2025

Normalne by som poradila menstruacne plavky, ale do bazena sa mi nejako nepozdavaju... ine su prirodne vody, dcera sa po 2 roky kupala v mori v menstruacnych nohavickach a jeden rok bez nich (iba cierne plavky, tlak vody krvacanie zastavi). Tri roky jej po sebe prisiel menzes akurat v termin dovolenky. Skus tie tampony, ale napr moja dcera ich doteraz nechce, hoci sme jej to vysvetlovali a ucili ju aj so starsou dcerou.

muchotrafka298
1. aug 2025
@3petka

@muchotrafka298 aj vložka má savu vrstvu a keď ju dáš do vody uvoľňuje .

@3petka ja mam skusenost s ich pouzivanim 4 roky a fakt sa neuvolnilo z tych co mam nikdy nic.

vevesh
1. aug 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 no neudrzi, to su ako plavecke plienky pre deti. Udrzia iste veci, ale bakterie idu do vody...😬

muchotrafka298
1. aug 2025
@simsalabim

Normalne by som poradila menstruacne plavky, ale do bazena sa mi nejako nepozdavaju... ine su prirodne vody, dcera sa po 2 roky kupala v mori v menstruacnych nohavickach a jeden rok bez nich (iba cierne plavky, tlak vody krvacanie zastavi). Tri roky jej po sebe prisiel menzes akurat v termin dovolenky. Skus tie tampony, ale napr moja dcera ich doteraz nechce, hoci sme jej to vysvetlovali a ucili ju aj so starsou dcerou.

@simsalabim v nohavickach? Ved ked to namocis do vody, tak okamzite z toho ide krv von. A to je fakt nechutne.

muchotrafka298
1. aug 2025
@vevesh

@muchotrafka298 no neudrzi, to su ako plavecke plienky pre deti. Udrzia iste veci, ale bakterie idu do vody...😬

@vevesh no ked myslis. Mas s tym vlastnu skusenost?

simsalabim
1. aug 2025
@muchotrafka298

@simsalabim v nohavickach? Ved ked to namocis do vody, tak okamzite z toho ide krv von. A to je fakt nechutne.

@muchotrafka298 nie, pomylila som sa... po 2 roky v menstruacnych PLAVKACH. Mame troje, ktore tocila dokola. Ale prvy rok, ako som pisala, v obycajnych ciernych plavkach.

janka1011
1. aug 2025

Nepoviem ešte kúpanie v mori, ale kúpanie v bazéne s menstr.plavkami za mňa total nechutné a nehygienické. Aj keď to nevidíte, uvoľňuje sa to do vody(logicky). Odkedy vidím ako ženy v tom veselo chodia do bazénov akosi ma prechádza chuť na kúpanie.

3petka
1. aug 2025
@muchotrafka298

@3petka ja mam skusenost s ich pouzivanim 4 roky a fakt sa neuvolnilo z tych co mam nikdy nic.

@muchotrafka298 vieš ty to v tej vode nevidiš ale proste neudrží to všetko. Ak si o tom ty presvedčená ok. Ale mňa nik nepresvedčí o opaku. Vieš aj tampón saje ale len do určitej miery potom preteká.

lol2219
1. aug 2025
@antonia16

@elanor skúsim pozrieť či u nás majú

@antonia16 urcite nech skusi tie plavky. Nedavno sme boli na dovolenke a neter (12r) si ich velmi pochvalovala! A normalne sa bez problemov kupala v bazene aj v mori 🙂

diavant
1. aug 2025

Otazka znie ci ta trapi to co ide von alebo dnu. Ak ta trapi krv v bazene tak plavky alebo tampon. Ak sa bojis o svoju dceru a o to ze jej sliznica sa odlupuje a ma tam ranu nachylnu na bakterie tak musi pockat.

patus_2
1. aug 2025
@mogaa

@patus_2 prečo by sa nemala v čase menštruácie kúpať v bazéne? žeby preto že sliznica je cez menšturáciu náchylnejšia na infekcie a v bazénoch sa kúpe veľa ľudí nezriedka s mikózami? hlavne ak ide o dieťa tak by som toto určite neriskovala,,,,

@mogaa mykozu a rôzne infekcie môže z kúpania chytiť aj mimo menštruácie.
Pokiaľ sa dievča cíti dobre, nemá extrémne silné krvácanie, tak nemusí celú dovolenku presedieť na lehátku pri bazéne.
Poprípade môže použiť tampóny do vody, ktoré sa nenacucaju vodou a nepustia ju ďalej.

vevesh
1. aug 2025
@muchotrafka298

@vevesh no ked myslis. Mas s tym vlastnu skusenost?

iwesska
1. aug 2025

Nedovolila by som krvacajucemu sa dietatu kupat . Ja sama sa vtedy nekupem a uz vobec nie v bazenoch. Aj napriek tym skvelym vychytavkam v podobe supertamponov,super plaviek...vsetko to prepusta vodu,takze raj pre infekcie. Nic z toho vaginu hermeticky neuzavrie. A budem to ucit aj dceru.

sorciera24
1. aug 2025
@iwesska

Nedovolila by som krvacajucemu sa dietatu kupat . Ja sama sa vtedy nekupem a uz vobec nie v bazenoch. Aj napriek tym skvelym vychytavkam v podobe supertamponov,super plaviek...vsetko to prepusta vodu,takze raj pre infekcie. Nic z toho vaginu hermeticky neuzavrie. A budem to ucit aj dceru.

@iwesska kališok jediny ti to uzavrie, ten nepusti ani dnu, ani von (samozrejme pre mlade dievcata asi nic moc, ale pre nas top vynalez)

tenerifka
1. aug 2025

@antonia16 dcera dostala prvy menzes na tabore, mala 12 rokov, kupila si hned tampony a pouzivala ich od prveho dña, aby sa mohla kupat (v mori). Teoriu uz ovladala davno, mavali v skole prednasky na temu menzes, sexualita a vsetko okolo toho

Strana
z2