Láska mladých v štádiu chodenia
Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.
@zuzkaanicka No zlizla si to za nas vsetky stare korcule 😀 😀 😀 Cakalo to nadsene davy teneegerov, ktore okamzite nabehnu do e-sopu pre inkriminovany komercny produkt a my tu argumentujeme tym. ze predmanzeslsky sex na nas sme prezili bez akejkolvek ujmy a dokonca niektore ziju vo viac - nenej fungujucom manzelstve mnoho rokova (ja viac ako 30 rokov) a napocudovanie nezanechalo to na nas ziadne psychicke skody, vid nas nekonecny zmysel pre humor. 😀 😀 😀 😀
@zita19 presne ONO cakalo a nedockalo sa 😅
@zita19 a ONO este netusi, co stare korcule vsetko dokazu 😅 ... a je mi ctou, ze som si to zlizla aj za Teba 😅
@zuzkaanicka vsak to, stare korcule uz povacsine vedia kde je pes zakopany 😀 😀 😀 V hymenen nie 😀 😀 😀
@zita19 no, tam by mu bolo tesno 😅
@skvelemanzelstvo a teraz uplne vazne ... mohli by ste nejako objasnit, s akym umyslom zakladate tie "poucne" temy? ... uz ich tu par bolo, vsetko navody na skvele manzelstvo 😝 ... ak robite diplomovku a potrebujete nejaky vyskum (alebo aj viac diplomoviek naraz-aj taki experti su, co za peniaze napisu pracu-no, legalne to nie je, ale existuje to 😝 ), tak si myslim, ze nie je problem to priznat (teda, ak sa nejedna o to, co je v predchadzajucej zatvorke 😉 ) ... alebo je to z nudy? ... fakt by ma zaujimal dovod 😉
@zuzanockamt
@zita19
radodajka? no....su na to aj skarede vyrazy takze...a...co k tomu dodat?
jedna moja kamaratka sa vyspala s jednym chalanom po 3 mesiacoch, on dostal co chcel a ona dostala co nechcela...samozrejme rozisli sa a jej okolie sa to dozvedelo a par ludi jej to vykricalo ze je ....slusne povedane radodajka...pre mna nou nebola, spravila chybu, bola hlupa a zistila to na vlastnej kozi.
Pre mna radodajka bola jedna moja spoluziacka zo strednej ktora ked mala chut tak sa ponukla niektorym spoluziakom. Takze som tym chcel len povedat, ze pre kazdeho radodajka moze znamenat nieco ine.
Zita, nechcel som povedat ze ine manzelstvo ci partnerstvo ci ako to nazvat nemoze byt stastne, to netvrdim. Tych prikladov za aj proti je vela len v mojom okoli. Vzdy zalezi na dvoch ludoch nakolko su zodpovedni a tolerantni. To co si napisala s tym suhlasim az na jednu vec. Model tradicnej rodiny nezlyhava,fungoval vzdy a bude fungovat aj o 1000 rokov, je zalozeny na laske a netreba hladat za tym nabozenstvo lebo niektori ludia sa boja vsetkeho co sa oznazi za krestanske. Zlyhavaju konkretni ludia. A priznavam sa aj k tomu ze ani moje manzelstvo nieje stastne, ale nezlyhal model ale zlyhal som ja, manzelka,..., podcenenie niektorych problemov atd.atd..A tiez si nemyslim ze v sucasnej dobre poukazovat na to ako to by malo byt je nevhodne, mladym treba ponuknut alternativy a rozhodnutie je uz samozrejme na nich.
Este jeden moj zazitok, prepacte ze som sa rozpisal. Na vyske som chodil na brigady cez letne prazdniny s chlapmi na tyzdnovky.Neviem kolko tam bolo chlapov 7-10 vacsina s rodinami (stastnymi?), vecer po fuske diskoteka, na druhy den sa jeden pred druhym vystatovali ako a kde drzal babu co zbalil a prepacte za vyraz, daval este aj prsty nech mu ovonaju. Mozno len dvaja chlapi z tych vsetkych boli poslusne na izbe. Potom vecer co vecer s babami co zbalili chodili k nim na byt. Zeny, radsej nechcite vediet co robia chlapi ked su z domu dlhsie prec.
Toto je lepsie ponuknut mladym namiesto hodnoty tradicnej rodiny? Budeme sa presviedcat ze je to vporiadku a ze ved zivot si treba uzivat? Ja si myslim ze nestastie nenecha na seba dlho cakat. To je tento sex co sa propaguje, bez zodpovednosti, bez prijatia nasledkov... Preco sa niekto nechce ozenit? Nechava si zadne vratka keby nahodou? To je ta spravna alternativa? Strach zo zodpovednosti?
Ja viem ze sam nemam pravo moralizovat lebo nezijem dokonale ale budem o tom svojim detom rozpravat nech sa snazia zit co najlepsie ako su schopni.
Prepacte ak som sa niekoho dotkol, je to len moj nazor mnohymi nepochopeny lebo to nieje moderne 🙂
@keram3053 s tymto sa neda nesuhlasit ... to je (aspon podla mna) normalny nazor, nehras sa tu na nieco, co nie si ako napr. zakladatel(ka) temy 😉
@skvelemanzelstvo citala som len uvodny prispevok. Celkom vtipne🙂
Idem citat celu temu.
@zuzkat1 Zuzi, prijemnu zabavu 😉
@zuzkaanicka Napisal si to dobre, nemozem s tebou nesuhlasit. O tych chlapoch je to plna pravda. Roky robim v muzskych kolektivoch, mozno ma to aj poznacilo a tvrdim, ze mnohe zenicky to na MK by sa na rozume pominuli, keba naozaj vedeli po com ich vzornym muzom rozum chodi a co pachaju ked nie su "pod kontrolou". Zas je to o jednotlivcoch, niektori sa nepotrebuju takto "realizovat" niektori len na to cakaju "kym za kopec" zajdu...
Dakujem ti za fakt normalny nazor. My sme tu sklzli daleko za ironiu ale nedalo (aspon mne) sa inac 😉
@zita19 presne, ja som uz od gymnazia vacsinou v muzskej spolocnosti a myslim, ze niektore zienky by to nerozchodili, keby videli viac ako vidia napr. doma 😝
@zita19 a to este (ja myslim, ze aj Ty) sa pohybujem medzi informatikmi, cize chlapmi celkom vzdelanymi a aj inteligentnymi 😉
@skvelemanzelstvo RKC takze si silno veriaca? A ano chcem aby moja dcera spala s vyvolenym pred manzelstvom.tomu aby neotehotnela sa da zabranit tym ze jej poviem ake moznosti antikoncepcie existuju.
@zuzkaanicka Este dobre, ze funguje co oko nevidi to srdce neboli...
Mam dokonca kolegu co sa poznam s jeho manzelkou. On zas vie, ze ho nebonznem, ale keby ona vedela... Ona je taka krehucka citiva neznucka zienka. On normalny milujuci chlap, co ju nechce zranit, tak sa aj v slovniku aj v sposoboch pred nou kontorluje. Ale inac ked je medzi "svojimi" zapadne aj skarede slova pouziva a oplzle vtipy rozprva. A v zaujme nasho vseobecneho blaha ja drzim hubu, on sa doma kontroluje a a snou si udrzujem velmi pekne kamaratstvo. Ale viem, ze by ho v jeho druhej "polohe" nepredychala 🙂
@zita19 no, veru, niektore jemnocitne zienky by sa cudovali 😉
@zuzkaanicka Ano, kockata hlava som aj ja 😉
@zita19 vrana k vrane sada 😅
@zuzkaanicka a ja ze preco my tak dobre ideme? Vsak my mame rovnaky algoritmus 😀 😀 😀
@zita19 ale ja som vazne zvedava, ci sa este @skvelemanzelstvo ozve ... len teraz ked zistilo, ze dve kockate cakaju na odpoved, tak sa mozno zlaklo 😝
@zita19 hej, rovnaky algoritmus 😅
@zita19 hlavne sa nezacyklit 😉
Ja by som to este zhrnula takto: aj z celosvetovych dlhorocnych statisk o stastnych manzelstvach vyplyva jedno, a to ze na vztah treba dvoch. Nemoze jeden tahat za kratsi koniec a druhy za dlhsi, treba sa podporovat, doverovat si a ked treba spravit kompromis na oboch stranach a byt pri.sebe skutocne v dobrom aj v zlom, nevzdat sa pri prvom mensom zadrheli. Lebo zivot nie je vzdy len pekny, to by sme si nedokazali tak dobre vychutnat to dobre. A to plati na vsetky aspekty vztahu, aj na sex. Je len na tych dvoch v pare, ako to citia a urcite by to mali citit rovnako, nie ze jedwn nechce a druhy chce. Potom by z toho asi nebolo skvele manzelstvo ale paradny rozchod.
@zuzkaanicka to to, nezacykit sa 😀 😀 😀 😀
@skvelemanzelstvo A ja že čo mi tu chýbalo posledné dni 🙂 A to tvoje skvelé témy a múdrosti o manželskom živote 🙂 Škoda, že si nepridala aj zopár bodov.
@miku1 tu postacil jediny bod a je z toho 11 stran, nechcem vidiet, ako by to rastlo, keby tych bodov bolo viac 😅
@zuzkaanicka Ja sa len divím, že to tú osobu baví 🙂 Fakt som si myslela, že to už vzdala, a nie, ona je tu zas 🙂
@miku1 ja som ho (ju, ono) uz vyzvala, aby napisalo dovod, preco zaklada temy a teraz som napnuta ako ksandy a cakam 😉

@zita19 a este k tomu zatvoreniu temy ... ak ju zatvoria, tak sa postupne spytame vsetky a som zvedava, kolko verzii sa dozvieme 😅