icon

Láska mladých v štádiu chodenia

skvelemanzelstvo
25. dec 2013

Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@aduskatt Ty si asi jediná alebo takých ako ty je málo. Aj Mgr Pavol Hudák o vzťahoch hovorí ako sa ničia vzťahy, ktorí mali sex v štádiu chodenia.

czechzuzanaba
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo nesouhlasim s Vami. Ale nechme to tak 😉

aduskatt
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo rimskokatolicky knaz Ti ine asi nepovie......... btw, robil relevantny vykum na neilkokych mnoh paroch, kde dokazal, ze keby spolu neboli intimne zili, tak by ich vztah vydrzal?........asi tazko

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@barny chyba je v tom že sa za ten pol roka nespoznali. Praveže v čase chodenia je veľmi dôležité to spoznávanie, komunikovanie, výlety, všetka zábava je dovolená, ale bez sexu. Takže nie je podstatné ani to ako dlho spolu mladí chodia, ale dôležité je to či sa už natoľko spoznali, aby mohli budovať manželstvo. Myslím si, že za pol roka sa nedá hovoriť o tom, že poznám toho druhého. Takže dôležité je spoznávanie vzájomné, ale bez sexu. Tam kde sa začne so sexom, všetko sa ničí.

zita19
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo Takze podme pekne po poriadku.
pocas chodenia su povolena hry. Ake Clovece ci moze byt aj Vadi nevadi?
Nepises ci je povolene drzanie za ruku, alebo aj drzanie za koleno. Je povolene bozkavanie. Na ake miesta? Aj na usta? Aj jazckova? Do akej hlbky moze vstupit jazyk?
Je povolne hladkanie? Na ake miesta? Aj na holu kozu ci len cez 4 vrstvy oblecenia?

Tvoj prevzacny manzel (chvalabohu uz mozme predpokladat, ze si zena ked mas manzela) nie je nijaky zazrak, ze odmietol steku na stanici. Takych su manzelov su tisice aj medz takymi co sexovali pred sobasom. Dokonca aj medzi takymi, co mali viacero sexualnych pertneriek pred tou terajsou. A zas nie je zarujov, ze chlap, ktory vstupoval do manzelstva ako panic nezahne manzelke s inou a mozno aj so stetkou.

A na zaver MUSIM napisat. Prestan tu robit propagaciu komercneho produktu!!! Je to moja posledna vyzva. Ak o tom produkte este raz ceknes slubujem, ze pisem adminom aby Ti zrusili ucet.

macamac
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo odpovieš už na otázku od x prispievateliek?
že ako to bolo u teba?
či si šla ako panna do manželstva? a aj tvoj muž?
alebo tebe srdce a vnútro krváca,lebo si zlyhala?
daj už konečne ten tvoj príbeh

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@zita19 ale veď hej, nejde o to. Ide o to, že lepšie vzťahy sa budujú, ak sa mužom sex v čase chodenia nedovolí. Muži túžia po žene ako po kvete. Ale akonáhle žena dovolí sex, klesá v mužských očiach. Muž sa tvári, že je rád, že žena povolila, že sa s ním vyspala. Pravda, že však taká, že muž vo svojom vnútri túži po takej žene, ktorá dokáže povedať NIE. Po takej žene, ktorá sex nedovolí, muž stále sníva. Žena, ktorá mužovi nedovolí je ako kreditka, že muž si pomyslí, fíha, tak s ňou sa oplatí existovať, lebo verí v svoj kredit. Také ženy, ktoré hneď povolia na sex, také ženy si muži nevážia. Mgr Pavol Hudák sa pýtal mužov: "Čo si myslíte, koľko je tam lásky, ak muž žiada dôkaz lásky? Muži sa zasmiali hahahaha " haha, čo? , že tam kde sa žiada dôkaz lásky, je toľko lásky, čoby iba za necht vošlo, keď vôbec aj toľko je..."

zvonilka111
26. dec 2013

skvelemanzelstvo...nemyslím si,,,že sex pred svadbou je zlý,,,ja som tak síce bola vychovávalná,,,aj tie prednášky som si vypočula,,,čo si písala...ale ono Ti to nie je celkom tak....má to viac aspektov,,,o tých iných nechcem písat,,ale hlavne,,,,ten človek musí zistiť,,čo sa mu páči aj po tejto stránke,,,lebo môze ziť s clovekom, ktorý je nejaký sadista,,,,,,,alebo podobne,,,preto nemôze skočiť do niečoho,,čo je pre neho uplne nové....a to ja nie som za sex s hocikým,,,spala som len so svojím muzom za celý život...ale nie vzdy je sex. abstinencia dobrá...viem ako tom yslíš--

aduskatt
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo moji rodicia sa vzali po 4 mesiacoch chodenia a dodnes su spolu, uz tahaju takmer 40 rokov, takze zasa jedina vynimka na svete, ked tvrdis, ze za pol roka sa neda spoznat clovek?...........juuuuuuuuj, neglobalizuj vsetko, kazdy clovek, kazdy vztah je vysostne individualna zalezitost, niekde aj keby spolu chodili 10 rokov a nesexovali, nezaruci im to, ze sa spoznaju a budu statstni do konca zivota rovnako ako sa neda povedat, ze ak niekto zacne spolu spavat po tyzdni chodenia, nema sancu uspiet vo vztahu......

aduskatt
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo co sem stale pleties Hudaka? Mu robis PR, alebo co?

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@macamac áo, odpoviem. Mala som dobrý vzťah, ale tiež sme to nevydržali a sex som mala pred manželstvom. Do doby, kedˇsme boli iba kámoši, tak to bolo super, ale potom to bolo iné. Takže aj zo svojej skúsenosti, by som radšej poradila, že vzťah je lepší bez sexu, lebo potom to už je iné.

zuzkaanicka
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo ja s mnohym suhlasim, ale na Tebe mi mnoho veci nesedi 😉 ... mozno mi kazia dojem tie temy, ktore si tu otvorila predtym, neviem ... na prednaske Mgr. Hudaka som kedysi davno bola, pacila sa mi ... ale u Teba mam take zmiesane pocity ... si zena, alebo chlap? ... ake mas Ty skusenosti, alebo len zbieras podklady do nejakej diplomky? 😝

zita19
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo Mozes SPRAVNE volenymi slovami a na SPRAVNOM mieste tvoje idealy sirit. Mna nepresvedcis, ja som clovek pragmaticky, je na tieto idealy neverim

Ale varovala som Ta, ze mas prestat s propagaciou komercnych produktov...

@martinjasen v tejto teme zakladatelka viac-menej skryte propaguje komercny produkt

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@zita19 Cieľom NIE je škodiť. Nabudúce založ ty tému, rada sa vyjadrím. Myslíš, že som založila zlú tému?

stardust
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo ak je pravda, co pises, nemyslis, ze si ho prestala pritahovat z INYCH dovodov? Vies, zivot nie je len o sexe 😉 Ani vo vztahu dvoch ludi 😉

macamac
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo a jedná sa o tvojho manžela? či si mala viac takýchto vzťahov?

cecil36
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo stetky tu boli vzdy. Pokial viem, tak podla RKC aj Maria Magdalena bola stetka (ci je to pravda, uz necham na kazdeho zvazeni). Tkaze to, ze tvoj muz stretol na stanici stetku asi nebude mat vela spolocneho s tym, ci mladí maju sexovat aj pred manzelstvom. Ziadny vztah nebude lepsi ani horsi ci sa niekto s niekym vyspi v case randenia alebo az po sobasi. Na stastny vztah vplyvaju rozhodne uplne ine okolnosti. Uprimne ti poviem, ze muz sa po A) nerozhoduje podla toho ci je zena panna alebo nie B) Muz nenabera uctu k svojej zene tym, ci ma este v case svadby panensku blanu C) Podla muzov, ktorych som sa stihla spytat (kedysi som tuto temu spracovavala)ci by chceli pannu, tak odpovedou bolo bud, ze rozhodne nie alebo, ze im je to jedno, nie je to pre nich podstatne. Ani jeden (slovom jeden) netuzil vyslovene po tom, ze jeho partnerka musi byt panna. Samozrejme, vekom stupala prva moznost 😀

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@zuzkaanicka Nejde o to, čo nám sedí a čo nesedí a aké je všetko. Ide o to poukázať na to čo je správne.

natas4
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo mna si muz vazi aj ked som nebola panna....to, ze ty mas zle skusenosti este neznamena, ze to je tak aj inde

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@cecil36 Ale muž ti nepovie, že túži po panne. To by sa zahanbil Vo svojom vnútri každý muž túži mať pannu. Ale to ti žiadny muž do oči nepovie

cecil36
26. dec 2013

@aduskatt ano robi, a kvalitne PR, isiel na to celkom dobre, par dusi si tu chyti 😀

zuzkaanicka
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo no, ale je ine, ak na to spravne poukazuje niekto vierohodny, ako niekto, komu neverime ... mna by si Ty nepresvedcila a myslim, ze tu nie som jedina 😉

tinki
26. dec 2013

Každý má právo na svoj názor..a prikláňam sa k tomu, že úvodný príspevok je provokatívny.., nesúhlasím s tým..je to blbosť..!!

cecil36
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo robila som anonymny prieskum a overovala som si ho aj vo svojom okoli. Zaujimave, ze sa prieskumy zhodovali.

zita19
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo Napisala si spavne, NIE JE SKOLIT, cielom je propagacia nejakeho suboru prednasok na CD, ktore sa daju kupit. Keby boli volne dostupne gratis tak by som do toho nerypala a veselo argumentovala dalej

oddrobceka
26. dec 2013

V partnerstve je sex dolezity, manzelstvo uz ani tak velmi nie. zalezi na partneroch, kedy sa rozhodnu spravit tento krok a samozrejme, vztah by nemal byt budovany len na sexe. lenze, ak jeden z partnerov po nom tuzi a druhy nie, stane sa to, ze jeden druheho podvedie a nakoniec to vedie aj tak k zahube. a dalsia vec, vela parov zije mimo manzelstva a ma stastne rodiny a ten sex tam urcito je. ja som sa vydavala ako 20-rocna, tahame to v manzelstve uz piaty rok, moj muz je skvely chlap, ale neviem si predstavit, ze by som mu odoprela sex cele dva roky, co sme spolu chodili a byvali pred sobasom. kedze sa moja babka vydavala uz tehotna a pred manzelstvom s dedkom chodila asi tri roky, tak asi tiez nemali sex az po svadbe a boli spolu vyse 40 rokov, pred dvoma rokmi dedko umrel, ale babka stale nosi obrucku.... taaakze si myslim, ze je to pekny blud, jedine vtedy nie, ak to tak chcu obaja partneri, napr. kvoli viere a pod.

natas4
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo su len dve moznosti:
A) propagacia CDcka
B)mas problemove manzelstvo a snazis sa to zhodit na sex pred svatbou, namiesto toho , aby si sa zamyslela kde ste spravili chybu...tu odporucam manzelsku poradnu

cecil36
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo a co je spravne? Aka je definicia spravnosti? Preco by som, keby som bola mlada panna, mala verit, ze to co tvrdis je spravne? Cim by si ma presvedcil(a)?

chokma
26. dec 2013

ja mam pocit, ze zadavatel/ka nezije vobec v manzelstve... ale ma pocit, ze nasla poklad a chce sa s nim podelit, pripadne presvedcit, hoci troska fanaticky. 🙂

veva123
26. dec 2013

asi sa mi sníva, že na fóre pre mamičky vznikla takáto téma 😀 @skvelemanzelstvo prosím ťa, zníž dávku narkotík 😀 😀 😀