Láska mladých v štádiu chodenia
Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.
@benne Áno, veď o tom som písala, že je dôležité ukázať smer, nasmerovať dospievajúcich. To JE jasné, že rozhodnutie urobí každý sám.
Keď si všimneš, tak na MK sú rôzne kategórie. Táto téma bola zaradená pre mladých. Iba toľko.
@stardust ale nie.
...ktovie, ako by sa k tomu vyjadril sexuolog, ktorý túto tému spracoval odborne, nieco mi nasepkava, ze vysledky takeho prieskumu by bolo odlisne od toho, co propaguje autorka
@zuzkaanicka tak čítala som si veci okolo tej témy, tak preto.
@stardust ja myslim, ze nie ... Hudaka som mala moznost zazit, toto je len niekto, kto by sa chcel mozno na neho hrat 😝
@skvelemanzelstvo a znovu sa pytam, ci si zena alebo chlap a uz sa pytam do tretice, tak dufam, ze sa dozviem aj odpoved 😝
@aduskatt Aj ja by som bola rada, keby sa aj sexuológ vyjadril. Ale to je tak, že koľko ľudí. toľko názorov.
@zuzkaanicka ked s nim mas osobnu skusenost, tak ti verim 😉
@zuzkaanicka zena
@skvelemanzelstvo ak si si len nieco precital(a), tak potom netvrd, ze je to tak ... ono, vselico je vselikde popisane a pravda to byt nemusi 😝
@stardust a vidis, konecne som s dozvedela, ze @skvelemanzelstvo je zena ... no, len ci sa tomu da verit, ja mozem napisat, ze som Sklenarikova a kto to overi 😅
@chokma žijem v manželstve. Ale tu vôbec nejde o to, či niekto žije v manželstve alebo nie. Nechcem vnucovať to čo som napísala. Je pochopiteľné, že niektorí aj nesúhlasia. Koľko ľudí, toľko chutí. Koľko ľudí, toľko názorov. Takže tak 😀
@zuzkaanicka ale áno, môžeš veriť, aj nemusíš. Myslím, že to nie je dôležité.
@skvelemanzelstvo Doteraz som si vzdy klepla po prstoch a prispevok vymazala. Ale uz mi to fakt neda. Dovolim si povedat, ze za tych 33 rokov som toho zazila dost na to, aby som nieco o chlapoch a ich sposobe myslenia a pozerania sa na svet, zivot a partnerske spoluzitie vedela. Takze. Ano, kazdy muz tuzi po panne. Ale ani jeden sa to nehanbi povedat nahlas. Panna je totiz pre neho nieco, co este nikto pred nim nemal a len on sa bude moct pochvalit, ze bol prvy. To je vsetko. Alebo si myslis, ze si muzi na pive vymienaju recepty a bavia sa o tom ,co budu varit druhy den alebo o farbe a konzistencii stolice svojich deti? Nehovorim, ze nie su taki, ktori chcu pockat so sexom do manzelstva, je to ostatne kazdeho slobodne rozhodnutie (pripadne dogmaticka vychova odtrhnuta od reality a skutocnych potrieb ludi, zalozena na katolickej/evanjelickej ci inej cirkvi, ktora presadzuje len to, co uzna za vhodne, aby mohla lahsie manipulovat masami - a vsimni si - zamerne som nenapisala ze je zalozena na krestanstve, ale na CIRKVI). Ale nie su taki vsetci a ti, ktori nepockaju kvoli tomu nie su horsi ludia a nie su ani odsudeni mat neuspesni vztah.
Manzelstvo a vobec uspesny vztah je o mnohych inych, dolezitejsich veciach nez len o tom, ze dvaja na seba pockali. Mimo to, tam, kde dobre funguje vo vztahu sex sa aj akekolvek problemy riesia ovela jednoduchsie - a to ti povie kazdy psycholog a sexuolog. Tam, kde sex nefunguje sa manzelstva rozpadavaju na uplnych malichernostiach, pretoze nimi partneri maskuju skutocny dovod rozchodu.
Maj si svoj nazor, svoj postoj k zivotu, vztahom a manzelstvu a zi si podla toho. Ale nevnucuj tu vsetkym ostatnym takym vtieravym sposobom, ze len ty jedina na tomto svete mas pravdu a patent na rozum. Kazdy mame svoje skusenosti, svoje zivotne omyly a preslapy, ktore nas poucili, posilnili a vybudovali nase osobnosti, aj partnerske spoluzitie.
@skvelemanzelstvo hm, len co potom, ked sa mlady udrzia a zakusia tu rozkos pocas svadobnej noci a dostanu chut si vyskusat aj ine velkosti...😀 ???
@oddrobceka niektorí môžu mať aj šťastné manželstvo. Ale fakt iba niektorí,
@skvelemanzelstvo prave preto nechcem nazor, ale vysledky nejakej odbornej prace, ktorej sucastou je aj prieskum a vedecke vyhodnotenie🙂
@skvelemanzelstvo mozem sa ta spytat na tvoje vzdelanie resp, profesijne zameranie? Si psycholog, sexuolog, gynekolog, knaz, katechet, sociolog.....
@kofoluska ďakujem za tvoje vyjadrenie.
No, neviem ako vy, ale ja idem na cerstvy vzduch a beriem aj manzela ... taka prechadzka rozhodne viac prospeje manzelstvu ako taketo hypoteticke taraninky o tom, co by bolo, keby (ne)bolo 😉
@zuzkaanicka ja sa tiez chystam, len synator este spi 😀
@cecil36 a myslíš, že je to dôležité to tu napísať. Aj by som napísala svoje povolanie, ale radšej nenapíšem. Napíšem iba toľko, že mojím povolaním je práca s ľuďmi. Čokoľvek sa o problémoch ľudí dozviem a to je asi tak všetko.
jasne lepsie je s niekym chodim x rokov na vylety a kavicku a pritom si lestit kazdy vecer, ale hlave ze sex pred svadbou nebol
to je skoda diskutovat, ja som s mm 10 rokov a sex bol pred svadbou a aj ja aj mm mal ineho partenra pred svadbou a zijeme si statsne, to je vec nazoru toto
@laila22 😀 radšej sa nevyjadrujem
@zuzkaanicka 😀 Ináč táto téma je pre mladých
@barny niektoré vzťahy sa aj podaria, ale je ich málo.
@skvelemanzelstvo co je to malo? konkretizuj

@skvelemanzelstvo a odkial Ty vies, po com muzi tuzia? si chlap, alebo zena? ... uz som sa pytala, ale neodpovedal(a) si?