icon

Láska mladých v štádiu chodenia

skvelemanzelstvo
25. dec 2013

Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.

zuzkaanicka
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo a odkial Ty vies, po com muzi tuzia? si chlap, alebo zena? ... uz som sa pytala, ale neodpovedal(a) si?

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@benne Áno, veď o tom som písala, že je dôležité ukázať smer, nasmerovať dospievajúcich. To JE jasné, že rozhodnutie urobí každý sám.

stardust
26. dec 2013

@chokma ja mam pocit, ze je to sam pan Hudak, co si tu robi reklamu na svoje cedecka 😎

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

Keď si všimneš, tak na MK sú rôzne kategórie. Táto téma bola zaradená pre mladých. Iba toľko.

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@stardust ale nie.

aduskatt
26. dec 2013

...ktovie, ako by sa k tomu vyjadril sexuolog, ktorý túto tému spracoval odborne, nieco mi nasepkava, ze vysledky takeho prieskumu by bolo odlisne od toho, co propaguje autorka

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@zuzkaanicka tak čítala som si veci okolo tej témy, tak preto.

zuzkaanicka
26. dec 2013

@stardust ja myslim, ze nie ... Hudaka som mala moznost zazit, toto je len niekto, kto by sa chcel mozno na neho hrat 😝

zuzkaanicka
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo a znovu sa pytam, ci si zena alebo chlap a uz sa pytam do tretice, tak dufam, ze sa dozviem aj odpoved 😝

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@aduskatt Aj ja by som bola rada, keby sa aj sexuológ vyjadril. Ale to je tak, že koľko ľudí. toľko názorov.

stardust
26. dec 2013

@zuzkaanicka ked s nim mas osobnu skusenost, tak ti verim 😉

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013
zuzkaanicka
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo ak si si len nieco precital(a), tak potom netvrd, ze je to tak ... ono, vselico je vselikde popisane a pravda to byt nemusi 😝

zuzkaanicka
26. dec 2013

@stardust a vidis, konecne som s dozvedela, ze @skvelemanzelstvo je zena ... no, len ci sa tomu da verit, ja mozem napisat, ze som Sklenarikova a kto to overi 😅

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@chokma žijem v manželstve. Ale tu vôbec nejde o to, či niekto žije v manželstve alebo nie. Nechcem vnucovať to čo som napísala. Je pochopiteľné, že niektorí aj nesúhlasia. Koľko ľudí, toľko chutí. Koľko ľudí, toľko názorov. Takže tak 😀

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@zuzkaanicka ale áno, môžeš veriť, aj nemusíš. Myslím, že to nie je dôležité.

kofoluska
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo Doteraz som si vzdy klepla po prstoch a prispevok vymazala. Ale uz mi to fakt neda. Dovolim si povedat, ze za tych 33 rokov som toho zazila dost na to, aby som nieco o chlapoch a ich sposobe myslenia a pozerania sa na svet, zivot a partnerske spoluzitie vedela. Takze. Ano, kazdy muz tuzi po panne. Ale ani jeden sa to nehanbi povedat nahlas. Panna je totiz pre neho nieco, co este nikto pred nim nemal a len on sa bude moct pochvalit, ze bol prvy. To je vsetko. Alebo si myslis, ze si muzi na pive vymienaju recepty a bavia sa o tom ,co budu varit druhy den alebo o farbe a konzistencii stolice svojich deti? Nehovorim, ze nie su taki, ktori chcu pockat so sexom do manzelstva, je to ostatne kazdeho slobodne rozhodnutie (pripadne dogmaticka vychova odtrhnuta od reality a skutocnych potrieb ludi, zalozena na katolickej/evanjelickej ci inej cirkvi, ktora presadzuje len to, co uzna za vhodne, aby mohla lahsie manipulovat masami - a vsimni si - zamerne som nenapisala ze je zalozena na krestanstve, ale na CIRKVI). Ale nie su taki vsetci a ti, ktori nepockaju kvoli tomu nie su horsi ludia a nie su ani odsudeni mat neuspesni vztah.
Manzelstvo a vobec uspesny vztah je o mnohych inych, dolezitejsich veciach nez len o tom, ze dvaja na seba pockali. Mimo to, tam, kde dobre funguje vo vztahu sex sa aj akekolvek problemy riesia ovela jednoduchsie - a to ti povie kazdy psycholog a sexuolog. Tam, kde sex nefunguje sa manzelstva rozpadavaju na uplnych malichernostiach, pretoze nimi partneri maskuju skutocny dovod rozchodu.
Maj si svoj nazor, svoj postoj k zivotu, vztahom a manzelstvu a zi si podla toho. Ale nevnucuj tu vsetkym ostatnym takym vtieravym sposobom, ze len ty jedina na tomto svete mas pravdu a patent na rozum. Kazdy mame svoje skusenosti, svoje zivotne omyly a preslapy, ktore nas poucili, posilnili a vybudovali nase osobnosti, aj partnerske spoluzitie.

laila22
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo hm, len co potom, ked sa mlady udrzia a zakusia tu rozkos pocas svadobnej noci a dostanu chut si vyskusat aj ine velkosti...😀 ???

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@oddrobceka niektorí môžu mať aj šťastné manželstvo. Ale fakt iba niektorí,

aduskatt
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo prave preto nechcem nazor, ale vysledky nejakej odbornej prace, ktorej sucastou je aj prieskum a vedecke vyhodnotenie🙂

cecil36
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo mozem sa ta spytat na tvoje vzdelanie resp, profesijne zameranie? Si psycholog, sexuolog, gynekolog, knaz, katechet, sociolog.....

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@kofoluska ďakujem za tvoje vyjadrenie.

zuzkaanicka
26. dec 2013

No, neviem ako vy, ale ja idem na cerstvy vzduch a beriem aj manzela ... taka prechadzka rozhodne viac prospeje manzelstvu ako taketo hypoteticke taraninky o tom, co by bolo, keby (ne)bolo 😉

cecil36
26. dec 2013

@zuzkaanicka ja sa tiez chystam, len synator este spi 😀

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@cecil36 a myslíš, že je to dôležité to tu napísať. Aj by som napísala svoje povolanie, ale radšej nenapíšem. Napíšem iba toľko, že mojím povolaním je práca s ľuďmi. Čokoľvek sa o problémoch ľudí dozviem a to je asi tak všetko.

barny
26. dec 2013

jasne lepsie je s niekym chodim x rokov na vylety a kavicku a pritom si lestit kazdy vecer, ale hlave ze sex pred svadbou nebol
to je skoda diskutovat, ja som s mm 10 rokov a sex bol pred svadbou a aj ja aj mm mal ineho partenra pred svadbou a zijeme si statsne, to je vec nazoru toto

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@laila22 😀 radšej sa nevyjadrujem

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@zuzkaanicka 😀 Ináč táto téma je pre mladých

skvelemanzelstvo
autor
26. dec 2013

@barny niektoré vzťahy sa aj podaria, ale je ich málo.

aduskatt
26. dec 2013

@skvelemanzelstvo co je to malo? konkretizuj