icon

Malé prsia 13 ročnej dcéry

petruska573
14. dec 2014

Dobrý deň!
Moja 13-ročná dcéra stále nemá žiadne prsia, iba má zväčšené bradavky. Tvrdí mi, že všetky jej spolužiačky už majú prsia a tak sa cíti nedospelá. Neviem, čo mám s tým robiť. Prosím vás poraďte mi, čo by som jej mohla vyskúšať dať, aby sa jej začali rásť. Je veľmi štíhla. Ďakujem vám.

sissy27
14. dec 2014

@miahavash no asi odpadneš, ja som teda o takmer generáciu staršia od teba, a síce som v 13 riešila, či ma mama pustí na ihrisko, ale veru už vtedy polovica dievčat z triedy mala menzes a niektoré prsia, že ja také veľké nemám dodnes... a ano, bavili sme sa o tom, riešili sme to, porovnávali sme sa... zapaľovali sa lýtka nám dievčatám, chalanom ani nehovorím, ale veru "netrtkal nikto ako zajace" ... je to prirodzená súčasť dospievania, ale nesúvisí automaticky s aktívnym sexuálnym životom, aj keď ty si možno mala dojem, že keď už ti prsia narástli, tak nie je viac na čo čakať 😅

katka1981
14. dec 2014

@petruska573, no musela som si precitat tvoju otazku zas. Poradim ti, zrus jej sladkosti, nech pije vela vody, zdrava strava, sport (nepisem o profesionalnom, ale nech ma dostatok pohybu) a vela lasky. Ak by jej ajtak nenarastli, nemusis si robit vycitky, urobila si pre nu maximum.

jana_eyre
14. dec 2014

@katka1981 ma to v uvodnej otazke: "Prosím vás poraďte mi, čo by som jej mohla vyskúšať dať, aby sa jej začali rásť. "

miahavash
14. dec 2014

@sissy27 si

velkacica
Odpoveď bola odstránená
bodka70
14. dec 2014

@miahavash , podľa mňa to preháňaš - neberiem si to osobne, ale to že ty si v trinástich riešila iné veci, neznamená, že si lepšia alebo horšia od ostatných - každé dievča sa vyvíja iným tempom. A áno, mnohé dievčatá v 13 rokoch sledujú ako sa vyvíjajú, porovnávajú sa so svojimi rovesníčkami, ale to neznamená, že zároveň súťažia, ktorá skôr bude, ako ty hovoríš "trtkať" 😕.

@katka1981 , tak ja sa už tiež na seba nepamätám, veď som už aj dosť stará páka 😀 😀 , ale pamätám sa, že v 12 rokoch som bola na očkovaní proti rubeole - hromadne všetky dievčatá z ročníka a robili nám tam hne´d aj zdravotnú prehliadku. Ale pamätám sa, ako som vtedy bola vďačná za to, že tam ešte nič nemám, lebo vyvinuté dievčatá sa tam poriadne hanbili. To je tak, v určitom veku sa dievčatá hanbia za veľké prsia - a potom o rok-dva sa to zmení a hanbia sa tie, čo ich majú malé 😀 . Aj moja dcérka mladšia ešte pred rokom hovorila, že fuj prsia, že nikdy ich nechce mať - no a rok už rieši opačný problém - že tam nič nemá 😉 . Ale tak na každého dôjde, dočká sa aj ona, si myslím 😎 😀 😀 .

bodka70
14. dec 2014

@sissy27 , súhlasím, do bodky 😉 .

jana_eyre
14. dec 2014

@miahavash ja asi potom zijem na inej planete.. teraz mam 30 a pamatam si ako som v 11tich plakala, ze sa mi spoluziak smial, ze ma pichli komare a tuzila som mat vacsie prsia - take ake mali moje spoluziacky.. a teda nepamatam si, ze by som v 13tich trtkala ako zajace..

to je ale take bezne, tvrdit o svojej generacii, ze bola lepsia ako tie "dnesne deti"..

katka1981
14. dec 2014

@bodka70, no vidis, ja som bola na pohotovosti, mala som asi 11-12, mala som zapal pluc a nechcela som sa vyzliect pred doktorom, aby ma popocuval. Este ma maminka omluvala, ze som teraz hanbliva a nemala som tam nic. Ostalo mi to, zmenilo sa to az pri mojom manzelovi 😀 Ale je to tazky vek.

miahavash
14. dec 2014

tak ja si myslim ze neprehanam. boli ste niekde na diskoteke? videli ste tam tie zmachlene, na mol ozrate 13-14-15r. deti ktore neskor na fb riesia kto s kym co poriesil na wc? 😀 ja poznam z mojho okolia vela dievcat v tomto veku a tie co vystrajaju tak na nich sa nechyta hoc ktora dospela zena niekedy:D a teraz si 13rocna kupi push-up podrpsenku a citi sa jak velka zena. od veci cele .

sissy27
14. dec 2014

@jana_eyre hej, hlavne najlepšie, keď to napíše 19 ročná 13 ročnej, že "jej generácia" 😅 až mi taký decentný úsmev prebehol tvárou 😅

katka1981
14. dec 2014

@jana_eyre, no a ked tak spominas, ja som sa nevedela dockat prveho pupaku, ze uz budem potom coskoro dospelacka, kokos ale som bola sprosta. Nastastie som sa puberty zbavila po tazkom 2 rocnom boji kozmeticky ale ine komplexy mi tie pupaky narobili 😀 Ale ten prv 😀 bol fakt vitany 😀 A ja som nastastie bola taka brutalna hanblivka, ze o mna sa ozaj nasi bat nemuseli. Len skoda ze to nevedeli, boli by fakt kludni.

bodka70
14. dec 2014

@miahavash , no a čo to má spoločné s prsiami? to ako každá 13tka, ktorá rieši svoje prsia, chodí na diskotéku, ožiera sa a sexuje? 😕 😕 😕 . Nejako spájaš hrušky s jablkami.

miahavash
14. dec 2014

@sissy27 ja pisem dakde moja generacia? ja pisem dnesne deti:D neviem no🙂 ja som vyjadrila svoj nazor a utvorila som si ho z toho co vidim a co poznam z okolia🙂

lypka
14. dec 2014

Prosííím aj mne poraďte z čoho rastie mozog, čo aj ja ďalším poradím 😝

katka1981
14. dec 2014

@miahavash, jasne, aj 12 rocne, vselijake baby su, ja som mala na gympli v prvom rozniku, spoluziacku - 14 r., co ich stihla za par mesiacov viac ako mnohe z nas za cely zivot. Fuj. Ale neverila by si ako sa vydala, normalne svatoziaru akoby mala 😀 Ano, uz od 11 niektore pohlavne ziju, ale udajne vacsina dievcat je v norme.

miahavash
14. dec 2014

@bodka70 pana boha nepisem ze kazda. ale vacsina urcite. chcu byt cim skor dospele.. ako keby bolo nieco trapne byt este nevyspelm deckom

katka1981
14. dec 2014

@lypka, netreba aby mozog rastol, staci rozum 🙂

bona_dea
14. dec 2014

@miahavash 🙂 19tka s 5 mesačným dieťaťom tu ide poučovať o tom, že sa nemáme čudovať, že dnešná mládež začína so sexom akosi priskoro...
prepáč...pobavilo 😀

miahavash
14. dec 2014

joj no jake ste vy tu vsetky dokonale ze si dovolite tu na mna narazat ze mi rozum chyba🙂) take velice lubim🙂
@katka1981
@lypka

sissy27
14. dec 2014

@miahavash odpadneš asi znova, ja, stará korytnačka, veru chodím na diskotéky a nie len 2x do roka, a veru žiadne 13-15ročné decká sa tam nevyskytujú... prevádzkovatelia aspoň tých vychytenejších podnikov si dávajú pozor na to, koho si pustia dnu a komu nalejú...ešte tak 19-nástky, čo si myslia, že nie je nad ne, takých je tam plno, to áno... na dedinských zábavách a možno v UK je prax iná, tam možno aj tie deti sa vyskytujú, ale úprimne, pochybujem, že až toľko rodičov sa nezaujíma o tom, kde a v akom stave sa ich maloleté ratolesti nachádzajú v noci... iste, sú aj takí, ale nie je to také dramatické, ako sa nám to tu snažíš vyfarbiť...

sissy27
14. dec 2014

@miahavash dnešné deti? 😅 napíše 19ročná o 13ročnej? 😅 omg 😀 😀 😀 pobavilo takto večer...

lypka
14. dec 2014

@miahavash to nebolo na teba, proti tvojim príspevkom nemám nič, mne sa rozum pozastavuje nad úvodným...

miahavash
14. dec 2014

@bona_dea moj syn ma 2mesiace 😉 moja zlata vies o tom hovno a ides to tu vytahovat. kus ubohe🙂 ale hej mam 19 a uz jedno dieta🙂 no v 13som cicky neriesila a sex uz duplom ne. je to moja osobna vec ale aby si vedela tak panna som bola do 18 😉 cize moja milaa urcite som nezacala priskoro🙂🙂

bona_dea
14. dec 2014

@miahavash či má dva alebo päť je úplne jedno 🙂 a ak si bola panna do 18tky a v 19tich máš dvojmesačného syna...zrejme sa niekde stala chyba, nemyslíš? 😀

katka1981
14. dec 2014

@miahavash, ale ved ja som ti vobec nic zle nenapisala, napisala som ti ze suhlasim, ze male 11-13 rocne baby su mnohe ako stetky, ale podla statistik je vacsina v norme. Preco to beries, ze sa do teba navazam? Ved som hocikomu tu napisala a?
Inak, ja mam 5 rocnu dcerku a tiez uz si vypchavala prsia, alebo robila si tehotenske brucho a je uplne ok. Ozaj, vobec som ta nekritizovala ani nic.

miahavash
14. dec 2014

@bona_dea chyba? ta jedine ze ty si sa vyskytla je chyba:D ty mne nebudes pisat ci je moj syn chyba abo ne sebe daj po papuli

bona_dea
14. dec 2014

@miahavash netvrdím, že Tvoj syn je chyba... ale chyba v systéme sa asi niekde stala... lebo to mi tak vychádza, že si otehotnela veeeeľmi skoro po tom, ako si začala pohlavne žiť ... a to teda je na hocičo, len nie na moralizovanie na fóre... 😀

katka1981
14. dec 2014

@miahavash, ona nepisala, ze tvoj syn je chyba, Ukludni sa, si unavena, mas malinke babo. Uzi si to a nerozculuj sa. Budete mat vynimocne Vianoce.

jana_eyre
14. dec 2014

@miahavash myslis, ze pred 6timi rokmi sa take mlade predcasne vyspele slecny nevyskytovali?