Mám 15 a nemám s kým chodiť von
Ahojte. Mám taký problém. Mám 15 rokov a nemam s kým chodiť von. Celý deň som doma zavretý odkedy prídem zo školy. Keď chcem niekam ísť či už do kina na bicykle alebo len tak nemám s kým lebo nemám kamarátov. Viem že ísť s týmto na modrý koník je dosť blbé ale už neviem ak o ďalej. Zo spolužiakmi sa moc nebavím lebo ani neviem prečo lebo tento rok som prišiel do novej školy a né zapadol som podľa predstáv. Ako rozprávam sa z niektorými ale za dverami školy to skončí. Som veľmi citlivá a čistá duša napriek tomu že som chalan. Som proste povaha že si nechám hocijako ublyžovať a vždy odpustím len aby sa somnou niekto bavil. Poraďte mi prosím ako získať kamarátov lebo ísť von za náhodnými ľudí a opýtať sa či sa snou ne hu baviť mi nepríde ako najlepší nápad. Ďakujem pekný deň. (ospravedlňujem sa za chyby)
@jozko1244 musíš sa posnažiť a uvedomiť si ze musíš mat nejaké záujmy pri ktorých by si mohol spoznať nejakých kamosov...napríklad na krúžok futbalu tam chodí dosť chlapcov ..a co napríklad tvoji bývali spolužiaci tam si nemal žiadneho kamaráta?
@motylik1998 mal jedneho ale s ním si len píšem lebo je cez pol slovenska
@loliki presne tak využi možnosť ze máš psa...on sa vyvenči na cely deň a ty sa s niekym spoznáš
@motylik1998 A je to aj bezpečné.
@jozko1244 Pes ťa aj chráni, aj ťa domov dovedie.
Ahoj, skus na fb ozaj nejaku stranku ak si z Partizanskeho a je tam skupina nejaka, tak cmarni ze mas psa alebo rad kolobezku, tak ci sa niekto neprida niekedy… ci ?
no podla mna najlepsie je najst si nejake kruzky, konicky…co ta bavi, tam by si mal najst kamaratov pretoze pravdepodobne ich to bavi tiez tak by ste mohli mat spolocnu rec… flakanie len tak dobrotu casto nerobi… normalne som chodila do skoly a po skole kazdy den nejaky kruzok… takze zamestnana az do vecera… aj ked niesi sportovy tip, sport je potrebny a osozny pre kazdeho… okrem fyzickej stranky dodava cloveku viac sebadovery, odvahy… je toho vela na vyber, ak ta nebavi futbal a loptove hry tak mozno strelba z luku? sach, bojove umenia, raketove sporty, kanoistika, plavanie, jazda na koni? zo sportoveho kruzku sme chodievali na zapasy, sustredenia, viacdenne turnaje- to su tie najkrajsie zazitky… si niecoho sucast, pocitaju s tebou, co ta tiez nuti nevykaslat sa na nich a v sporte zotrvat… ak nie sport: mozno umelecky smer, vytvarny kruzok, gitara, kapela, keramika, divadlo, jazykovy kurz… moj syn chce robit vsetko, neviem ako munto napratat do tyzdna… a je len druhacik…
@loliki presne som myslela na pomoc psychológa a zobrať si psa, ten potrebuje vybehnúť von každý deň a je dobrý na komunikáciu s okoloidúcimi. Čo tak postarať sa o psa z útulku? “Fostering”
@jozko1244 aj keď nie si nejaký športovec mal by si zapísať na “nenáročný” krúžok ktorý by tá zaujal. Taktiež si myslím že pomoc psychológa by ti pomohla ako nadväzovať kontakty s inými. Som ale rada, že si sa odhodlal tu napísať, už aj to svedčí o tvojej vyspelosti. Nemáte u vás niekde útulok kde by si mohol pravidelne venčiť psov, poprípade dostať svojho vlastného. “ psickari na cvičisku sú zvyčajne dobrá partia” poprípade dať si inzerát že môžeš venčiť psov v susedstve 😉 Držím Ti palce 👍
@smolkatravel Ale on má vlastného psa. A možno sa už ani nenudí, keď sem nepíše.
@smolkatravel mňa nebaví venčiť psov
@loliki nepíšem sem lebo tu nič nové nieje
@jozko1244 Možno to bude trošku mudrovanie z mojej strany, ale hlavne rob čo ťa baví a rob to "verejne". Kks v dnešnej dobe Instagramov, Snapchatov a pod. appiek je to ultra-ľahké. (Ja som vyrastal v dobe dial-up)
Napr. chceš ísť na bike? Choď. Sám. Nenechaj sa odradiť tým, že nik nechce ísť. Sprav fotky, relive video, instastorky a pod. a zdieľaj a buď otvorený: "Dnes som bol pri jazere ABC, zajtra sa chystám na hrádzu XYZ, kto sa pridá?" Ak by aj nikto, neber to osobne 😉
Krúžky, ako bolo spomínané, sú určite dobrý nápad.
Na strednú choď určite na intrák do väčšieho mesta, aspoň krajské. Nájdeš si tam brigádu, krúžky, záujmové skupiny, bude to najlepšia časť tvojho života 😉

@motylik1998 keby ma bavilo chodí von zo psom tak kľudne 😃